girdi yaz
  • girdiler (9)
  • medya (3)
tarih
oy (güzelinden)

9. bu eylem bize iyi geldi. ben de dünü sıfır alış verişle noktaladım. akşama da imece usulü yemek yaptık. evinde ne varsa herkes bir şeyler pişirip hazırlayıp getirdi. böyle hedef konmuş olarak, ortak paydada buluşup birlik olmaya ne kadar ihtiyacımız varmış onu farkettim.

tüketim alışkalnlıkları da adı üstünde alışkanlık. bu şekilde yeni yollar bulabiliriz. illa bir günle sınırlı kalacak değil. topluluk olarak sivil hareket dışında kendi pratiğimizde de artık seçilebilir ve faydalı/karlı bir yol olduğunu anlayabiliriz. hem iki türlü de bir amaca hizmet ediyor.

dün 12:05

8. Dün hiçbir şey satın almadım. Bugün de almadım. Yarın da almayacağım.

Arabama benzin almadım.

Markete gitmedim.

Online alışveriş ve market siparişi vermedim.

Arkadaşlarıma alkol ve sigara aldırmadım.

Anneme ekmek aldırmadım.

Haftada iki üç kez online market siparişi verirdim. Mağaza gezmeyi sevmediğim için her türlü alışverişimi online yapardım. Telefonumdan Hepsiburada, Trendyol, Migros uygulamalarını kaldırdım.

Kombiyi kıstım, klimayı televizyonu açmadım.

Pazara gitmeyi hiç sevmezdim, Bundan sonra alışverişler sadece pazardan yapılacak.

Nakit alışverişe geçilecek.

Cumhurbaşkanı adayım Ekrem İmamoğlu değil. Tüm dayatmalara karşıyım. Adaletten yanayım.

2 nisan 16:39

7. Öğle saatlerinde evime yakın bir yerde veteriner olarak çalışan arkadaşım aradı, aksam yemegi istedi . Yemek yapıp götüreceğim. Biz bize yeteriz susluler .

2 nisan 16:35

6. 2 nisan sabahındayız şuan 1 gün birşey almamak çok kolay, sabahları simit yerim bugün küçük bir ekmek arası hazırladım onu götürüyorum. Sigaramı da dünden aldım birtek yol parası verdim malesef işe gidebilmek için. Boykotlu kahve zinciri heryerde mantar gidi türediği için biri yolumun üstündeyken baktım içeride 1 kişi bile yoktu :D elbette mğleden sonra veya akşam gidenler olacaktır ama bu bile hoşuma gitti. Sadece bir günle kimse birşey kaybetmez ama yine çok uygulamayan olacak bence gün içinde takip edeceğim.

2 nisan 08:53 2 nisan 08:54

5. gün boyu hiçbir şey satın almayıp zar zor kazandığın paranın cebine kalmasının verdiği minimum keyif...

bu öğlen için yemeğimi yanımda getirdim, cebimden yanlışlıkla 10 tl bile düşürmeyeceğim bugün

2 nisan 07:46

4. öğrencilerin çağrısına kulak verip boykota desteğini açıklayan markalar:

* syorell

* hola by arya bektaş

* vegan dükkan

* beije ped

daha da ileri taşıyıp 2 nisan'da satışları durduracağını açıklayanlar:

* canım evrim ağacı ve bünyesindeki agora bilim pazarı

* vegan bakkal

* clandestino

* deauty skin

ek olarak değinmeye değer bazı blog/influencer/sanatçılar: çisem çakır, yağmur vardar, ece dinç, aşkım irem aktulga, uberkuloz, pqueen92, volkan öge, belkıstv, nesrin cevadzade, selin şekerci, zeynep özkaya, aslı inandık, boran kuzum, pınar altuğ, yağmur atacan, cem yiğit üzümoğlu, berna laçin, aslıhan gürbüz, salih bademci, didem soydan, nurgül yeşilçay, ogeday girişken, peyk, emir can iğrek, aylin aslım, nova norda, selin geçit, ozbi, ekin beril, melek mosso, whenselensu, elif taştekne, etik seçimler, halkekmag, ve niceleri, bunlar benim denk geldiklerim. cem yılmaz, okan bayülgen gibi dilsiz soytarılar varsa böyle onurlu ünlü kişiler de var...

daha sayısız küçük işletme ve henüz küçük çaplı bloggerlar.

burada tüm yazdıklarım için kaynak kendi resmi instagram hesaplarındaki hikayelerdir. gün içerisinde yeni firma ve markalar gelirse eklerim.

son olarak bir paragraf da bugüne özel kampanya duyuran omurgasız dermokozmetik sitelere açmak isterim: evdeeczane.com başta olmak üzere dermokozmetika, kozmela, dermoeczanem, cosmetica size gelince, ileride bugünleri unuturuz sanmayın. zaten kozmodi ve amazon dururken size kalmadık.

2 nisan 03:01 2 nisan 03:20

3. Cumhurbaşkanımız ne demiş, fahiş fiyatı boykot edin :) eee bu kadar yana yakıla gece 12lerde bakanlar kanal kanal çıkıp bizi düşündüklerine göreee boykot bu işe yarıyormuş :)

Bu daha başlangıç ^^

ilgili medya:
2 nisan 00:44

2. 2 nisan'da satın alım yapmıyoruz!

2 nisan'da bir gün boyunca tüketimi tamamen durduruyoruz!

Kafeler, AVM’ler, sinemalar ve marketlerden uzak duracağız; online alışverişler, faturalar, yakıt alımı… hiçbir şey satın almayacağız!

protestolarımız devam ederken, dayanışmamızı ekonomik gücümüzle de gösterelim, boykota katılalım.

2 nisan 00:08

1. bir haftayı aşkın süredir devam eden ve alenen iktidar yanlısı markaları kapsayan ekonomik boykotun etkisini büyütme amacı taşıyan çağrıdır. ekrem imamoğlu'nun ve beraberinde çok sayıda ibb çalışanının, devamında da eylemci öğrencilerin haksız ve hukuksuz tutuklanmasına tepkidir.

ekonomik boykot bir gün boyunca her şeyi kapsayacak.

2 nisan'da satın alım yapmıyoruz!

edit: bugün ve yarın bu başlığı sol framede tutalım, katılacaklar bir girdiyle kendilerini gösterirse harika olur.

edit 2: aglayanlar once  bu konusmayi izlesin. sayin cumhurbaskanimizin onerisiyle satin almama ozgurlugumuzu kullaniyoruz <3

ilgili medya:
1 nisan 20:36 1 nisan 23:49