1. (yazar: kyul) uktesiymiş, belki şimdilerde hakim ya da savcı olmuştur kim bilir.
hukuk fakültesini bitiren her birey gibi ben de önceliğimi bu sınava vermiştim. bütünlemelerle mezun olduğum için, mezuniyetimin kesinleştiği tarih eylül ayındaydı. sınav ise aralık sonunda. çalışmak için uzun uzadıya bir takvimim yoktu yani.
ilk zamanlar kaynak taraması yapmakla geçti. arkadaşlarımdan fikir aldım, bir iki yayını da deneme yanılma yoluyla deneyimledim.
benim çalışma düzenim şöyleydi;
-herhangi bir dershaneye gitmedim.
-plan program yapmadan hiç bir işe başlayamam. öncelikle çalışma takvimi çıkardım. gün gün hangi dersi nasıl çalışacağımı yazdım. (gizlinot: bazı günler konu anlatımı, bazı günler soru çözümü, bazı günler kanun okuma)
-kısıtlı vaktim olduğu için günde yaklaşık 10 saat kadar çalışıyordum. çok fazla ders var ve hepsi bilgi olduğu için anca yetiştiriyordum.
-her gün sadece 1 derse çalışıyordum. atıyorum bugün anayasa günüyse yarın borçlar günü yapıyordum. tabi bu tamamen kişisel tercihim.
- konuları tam olarak bitirmeden testleri çözmüyordum. bilgiler çabuk unutulmaya müsait olduğundan her gece bir önceki gün neler yaptığımın üstünden geçiyordum.
- konular bittikten sonra soru çözümüne geçiyordum. aynı zamanda kanun okumalarına devam ediyordum. bunu hiç bırakmadım diyebilirim.
- sınava 1 ay kala denemelere başladım. şu an denemelerini aldığım yayını hatırlamıyorum fakat hiç birinde istediğim sonuca ulaşamıyordum. açıkçası zorlanmıştım.
- son zamanlarda yanlış yaptığım, öğrenemediğim konuları sürekli okuyordum. bi yerden sonra her şey oturmaya başlıyor zaten. sorunun gelişinden cevabın ne olduğunu tahmin edebiliyorsunuz.
- bazı kelime oyunları, küçük detay içeren sorular çileden çıkarıyordu. kimi zaman ağlayarak çalışmaya çalıştığımı bilirim. bu ufak detaylar için defaatle söylediğim kanun okuma çok etkili oluyordu.
gelelim yayınlara;
- tamamen bilinçsizce aldığım monopol ve hakimlik kampı konu anlatım setleri çok yüzeysel gelmişti. yeterli kaynaklar değil. yine de kaynak kaynaktır dedim okudum.
- justice ve konsensustan çok fayda gördüm diyebilirim. justice zordu ama öğretiyordu. çünkü soruların çözümleri oluyordu. konsensus ise bu zamana kadar çıkmış soruların derlemesiydi. ve sınav soruları da konsensus tarzı çıkmıştı.
- ben kullanmadım ama hakimim soru bankası da çok övülüyordu.
velhasıl; benim için bu süreç 2017-2018 yılındaydı. bu sınavı gözümde aşırı büyütmüş, deli gibi çalışmıştım. denemelerde istediğim sonuçları alamasam da gerçek sınav bunlar kadar zor değildi. 15 bin kişi sınava girmiş, 4500 kişi mülakata çağırılacaktı. ben de 1500lerdeydim. yazılı sınavı kazanmış oldum. bundan sonra gerçekleşen mülakat sürecini başka bir girdide anlatırım. belki de anlatmam çünkü elenmiştim. (gizlinot: :d)
isterseniz her şeyi yalayıp yutun, mülakat olayı bambaşka bi durum. yukarıda anlattığım her şeyi çöp edebilir yani. bunu da unutmayın.