girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (4)
    • medya (0)

4.  çikolatadan olanları haricindekileri hiç sevmediğim takvim. bir kontrol manyağı olarak kendim seçmeme izin verilmeden öylece koyulan testerları bile hiç sevememişimdir zaten.

fakat çikolata advent takvimi kadar da insanı çocuklaştıran, heyecanla mutlulukla o minik kapıları açtıran, ufacık ve teoride en fazla 'hoş' denebilecek bir şeye pratikte bu kadar mutluluk ve ehemmiyet hissettiren bir şey daha yok.

2 saat önce

3. Mottosu az ve öz ürün al, bitene kadar kullan olan biri olarak zerre ilgimi çekmeyen büyük ve pahalı kozmetik kutuları.

2 saat önce

2. tiktok’ta geçen yıllara göre bu sene inanılmaz derecede takvim çılgınlığı ve tüketimi var. hatta insanlar bazen abartı paralar ödeyerek (5000 dolar gibi) lüks markaların anlamsız hediye kutularını satın alıyorlar. (bazılarının kutuları gerçekten çok güzel, yalan yok) yine tiktok’tan gözlemlediğim özellikle bu sene Türkiye'de de hem takvimler, hem setler, hem de hediye kutuları talep nesnesine dönüşmüş. yerli markalardan da yapanlar olmuş. görünen o ki firmalar ellerinde kalan satamadıkları ürünleri, belki alışverişlerin yanında verilmesi beklenen eşantiyonları bu çılgınlık aracılığıyla elden çıkarıp stok eritmeye ve yeni bir şey sunuyormuş gibi hatta biraz da mukavva ambalaj satarak yıl sonu bütçe hedeflerini tutturmaya çalışıyorlar. en kötü ihtimalle sitelerine trafik çekiyorlar, müşteri bağlılığını arttırmayı hedefliyorlar, yılbaşının neşesiyle birlikte bir markayla müşteri arasında bir duygu oluştuyorlar veya bazı takvimler özel yapım ve limitli olduğu için çok çok daha yüksek fiyatlara satılabiliyor. lüks kısmıyla ilgilenmiyorum daha erişilebilir fiyatlarda satılanlar için konuşayım: sosyal medyanın neredeyse yüzde 90’ınını oluşturan dürtüsel alışveriş yapan kişilerin bu ürünün ruhuna uygun şekilde aldıkları kutuları özellikle aralık ayını bekleyip her gün tek tek açacak kadar iradeli olabileceğine inanamıyorum. mesele zaten din konusunu çoktan aşmış ve de kitlesel histeriye dönüşmüş durumda.

benim ilgimi en çok minyatür parfüm şişeleri çekerdi. bu ürünlere yıl içerisinde ulaşmak zor. olsa bile stokları çok sınırlı oluyor ve sadece belli dönemlerde set halinde satılıyor. onun dışında işte mağazalar alışveriş yanında verirse veriyor.

şu ana kadar gördüğüm en güzel takvim de 4 kişilik bir kız grubunun arkadaşlarının doğum günü için ona tamamen elleriyle hazırladıklarıydı. arkadaşlarının laf arasında sevdiğini ya da alacağını söylediği şeyleri zaman içinde not edip o ürünlerden bir kutu hazırlamışlar. kız tek tek açtı. içinde kozmetikten çikolataya her şey vardı. çok tatlıydı.

bugün 10:38

1. Dini tarafı hakkında çok fazla bilgi sahibi olmasam da kısaca christmas öncesi 1 aralıktan 24 aralığa kadar olan süreyi (gizlinot: advent zamanı da denir ) kapsayan ve her gün için bir adet süpriz barındıran takvimdir kendisi. Eskiden çoğunlukla çikolata ve şekerleme içeren bu takvimler, şimdilerde farklı içerikler bulundurmakta. Hemen hemen her ilgi alanına yönelik bu takvimlerden bulabilirsiniz. Bunca şeyi bir arada alıp, hergün tek tek açabilmek gerçekten sabır istiyor benim gibi sabırsızlar için. Ekonomi ve pratiklik açısından ise bazı takvimler gerçekten uygun fiyatlı olabiliyor. Genelde 24 adet ürün (her gün için bir tane) içeren bu takvimler bazen 12 adet (her 2 güne 1) ya da 25 adet (yaygın değil ama var) ürün içerebiliyor. Kozmetik alanındaki bazı örnekler:

-NYX adventskalender (içerik almanca ama resimlerden içerisindeki ürünlerin ne olduğunu görebilirsiniz)

-Benefit advent çalendar (12 lik için bir örnek)

-Kiehls advent çalender

-Marks and spencer beauty advent calender (25 adet ürün içeriyor)

29 kasım 2016 11:57