49. 6. Yıldan bildiriyorum. Kıyıda köşede kalmış travmalarınızın ortaya çıktığı, kendinizi hiç tanımadığınızı anladığınız bir süreç olabiliyor bu. Benim kendi gerçekliğim bana kapı gibi çarptı resmen. Çocuk öyle bir ayna oluyor ki, size dönüşüyor, pürüzsüz bir şekilde yansıtıyor. Sadece sizi değil, sizin annenizi, babanızı da gösteriyor, çünkü onun çocukluğunun hem en büyük parçası hem de en yakın şahidi olurken kendi çocukluğunuz gözlerinizin önünden gün gün geçiyor.
Ve anneliğe adapte olmak çok zordur. Annelik iç güdüsü, kadının anne olmak için yaratılmış olması falan filan hepsi boş hikayeler, kadın doğursun diye uydurulmuş yalanlar. Ben 3 yılı zar zor aştıktan sonra sonunda anneye dönüşebildim. Anne olmayı anca benimsedim, çocuğumun benimliğini hissettim, kalbimi anne kalbi, ruhumu anne ruhu anca yapabildim. Anne olmak ne kadar sancılıysa anneye dönüşmek de öyle sancılı, üstelik çok daha uzun sürüyor. Ben artık çocuğu yetişkin olduğu halde anneye dönüşememiş insanlar olduğundan eminim. Onlardan biri gibi kalacağımı sanıyordum ama çok şükür öyle olmadım. Bunun için seviniyorum. Bu yüzden ilk çocuklar kardeşlerine göre hep biraz şanssızdır bence.