fiyonk nickli arkadaş benim girimi görseli paylaşmış, bir şeyler yazmak istedim o yüzden, boya renk karışımı önerisi vereceğim naçizane ama dikkate almaktan çekinmeyin zira 3 senedir bakır renk kullanan biriyim ve çoğu kez gerçek kızıl zannediliyorum. bu konuda mütevazi olmayacağım asffsffg benim için apayrı bir noktadadır bu renk. artık benimle bütünleşen ve cidden sokakta bile sürekli sorulan bu rengi kuaförde boyatmaya kalkmayın, mal varlığınızı bırakırsınız direkt boya masrafı için. 2 haftada bir kuaföre gidilmez boyamak için, ki asla tutturamıyorlar adam gibi.
boyadan sonra saçlarım ilk anda tatlı tarçındır sonra hafif solar, elçin sangu gibi doğal bakır tonuna geçer, o aşamada da kullanırım ama;
dibim geldiğinde ve renk istemediğim şekilde solduğunda sadece dipleri boyar, tüm saça ise cila atarım. cila: renk solukluğu gitsin, canlansın diye.
cila: yarım tüm boya, çeyrek/yarım çay bardağı su, 1 yemek kaşığı %6 oksidon. belki birkaç damla badem yağı falan. boyaya da koyabilirsiniz yağ. cilanın kıvamı suludur, yalapşap sürün gitsin. (saçınız çok uzunsa malzemeleri 2 ile çarpın)
boya kombinleri:
palette: 7.77 +8.77 ( 7.77 bir tık daha fazla olmalı, indirimde 5.5. tl bu boyalar)
igora: 7.77 + 8.77 (artık pek bulamıyorum, bıraktım igorayı. zaten gereksiz, 13 tl tanesi)
neva color: 8.44 (bunu yeni keşfedip denemeye başladım 2 aydır, hatta dün yine bununla full boyadım çok tatlı tarçın çıkarıyor, ilk boyadan sonra biraz kızıllığı olabilir, bunu palette 8.77 ile karıştırabilirsiniz)
loreal koleston kullanmadım hiç onlarda böyle tonlar yok. garnierden kullanmıştım ama rengi çıkarmadı. palette igora ve neva colordan başka markalarda adam gibi bakır tonları yok pek.
mantık şu: 7 tonundaki bakır koyudur, 8 ise açıktır. ikisini karıştırırsanız tatlı tarçın çıkar. tek başına kullanırsanız; 7 ilk günlerde hafif kırmızılık barındırabilir, soldukça güzelleşir. 8 ise soğan kabuğu dore gibi çıkar. bu mantığa göre renkleri karıştırabilirsiniz. kendi saçınızı boyamak zor değil, korkmayın yani. bir taraf ayrı renk, öbür taraf ayrı renk falan olmuyor. kendiniz boyayın diyorum çünkü 15 günde bir bu saç rengiyle uğraşmanız gerek, kuaför zengin etmeye gerek yok. ki beceremiyorlar da. turuncu günler dilerim
15 şubat 2018 17:49
15 şubat 2018 17:51