328. bu sene indirimlerden iyi faydalandığımı düşünüyorum aldıklarımı paylaşıyorum, tamamı online alışveriştir:
clinique markasında 3 ürün üzerine %35 indirim ve birkaç mini boy hediye kampanyası vardı. göz kremi, yüz kremi ve allık ihtiyacımı bu markadan karşıladım. clinique'dan yaptığım ilk alışverişimdi ve hediye olarak küçük bir makyaj çantası, makyaj temizleyici balm (15 ml) ve deneme boy high impact maskara geldi. bu alışverişten çok memnun kaldım.
stradivarius'ta indirim başladıktan saatler sonra siteye girdim, çok yağmalanmamıştı. bir indirimli etek bir de indirimsiz topuklu bot alıp sakince çıktım. yalnız 29 kasım'da yaptığım alışverişimin tahmini teslimat tarihi 11-18 aralık arası görünüyor. artık kısmet diyorum, umarım alışverişimi unutmadan daha erken teslim ederler.
zara'dan hiçbir şey alamadım çünkü 1 saat sonra siteye girdiğimde yan sekmelerde açtığım 10'a yakın ürünün tamamının tüm, evet tüm bedenleri tükenmişti. öyle efsane bir indirim de yoktu her seneki indirimdi işte. tüketim kültürü diyorum, başka söylenecek bir şey yok.
porland'dan pasta tabakları ve tatlı çatal bıçakları aldım ancak henüz gelmedi. black friday indiriminden önceki ufak çaplı kasım indiriminden alıp beğenmediğim tabakların kargoya teslimi 5 gün kadar sürmüştü, sanırım bu seferki 1 haftayı geçecek. iade süreçleri de çok uzun, 28 kasımda teslim aldıkları iadem hakkında süreci başlatmaları için dün arayıp hatırlatmam gerekti.. efsane değil ama iyi bir indirim vardı.
karaca'da güzel indirimler vardı. uzun zamandır ihtiyacım olan ama çok pahalı bulduğum ekmeklik indirime girince (gizlinot: 750tl den 499a düştü) kaçırmak istemedim, üstüne bir de açık ekmek sepeti ve başucu sürahisi aldım. bu ufak alışverişim de 4. gün kargoya verildi henüz elime ulaşmadı.
pirge markasından kasım indirimleri kapsamında bir gastro şef bıçağı ve 1 gastro santoku bıçağı satın aldım. 2. ürüne %50 indirimi vardı. ben seçip sepete gidene kadar siteleri hata verdi, hem de güvenlik sertifikasının süresinin dolması gibi bir sebepten. kart bilgilerimi güvenli olmayan bir siteye yazıp sipariş oluşturmak istemedim, ertesi gün müşteri hizmetlerini arayıp bilgilendirme yaptım. telefonu açan kişi indirim döneminde satış yapmalarını engelleyecek hatayı bildirmemi iç sıkıntısıyla karşıladı. "biz hallettik onu" gibi bir cevap aldım önümde hata veren siteye bakarken (gizlinot: lol) whatsapp hatlarına ekran görüntüsüyle yazmamı istedi, sanki firmaya yararı olmayacak, üstüne onları zora sokacak bir şeyi kendi menfaatim için istiyormuşçasına ve teşekkür bile etmeden kapattı. sonuç olarak whatsapp hattına yazınca sorunu anında çözdüler ama ne bir teşekkürler, ne bir jest... bir beklentim de yoktu açıkçası ama firmaların böyle kayda değer satış yaptıkları özel dönemlerde maaşlı testçileri yerine bir müşterinin hata bulup bildirdiği durumlarda kupon tanımladığını veya hediye ürünler gönderdiklerini öğrendim sonradan yazılımcı arkadaşlarımdan. en azından bir teşekkür etselerdi sözlük, kendimi hem kullanılmış hem de rica minnet iş yaptırmış gibi hissettim (gizlinot: lol). bıçağın kalitesine gelirsek çok daha premium bir ürün beklediğim için beklentimin altında kaldı, bu olaydan sonra pek içime sinmedi zaten hevesim kaçmıştı. çok keskin bir bıçak bekliyordum (gizlinot: öncesinde eski ve ortalama bir bıçak kullanıyordum çünkü) ama öyle çıkmadı. gastro serisinin sap kısmını da çok kaba buldum ve çok çiğ estetikten uzak basit bir renkti, verdiğim paraya başka bir markadan daha şık görünen bir bıçak seti almayı yeğlerdim.
son olarak dün yani 2 aralık tarihinde passo'dan black friday kapsamında %40 indirimli konser bileti aldım. sanırım 1+1 bilet kampanyaları da varmış ancak ben sadece aklımdaki konser biletine bakıp çıktığım için dikkat etmedim.