girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (1)
    • medya (0)

1. “It ends with us” filmi cekimleri sirasinda yasananlar uzerine filmin yapim haklarinin sahibi, yonetmeni ve basrol oyuncusu justin baldoni ile diger basrol oyuncusu blake lively arasinda yasanan ve mahkemeye kadar cikan hadiseler.

Lively, cekimler sirasinda cinsel saldiri, mobbing vs rahatsiz edici muameleye maruz kaldigini, baldoni’nin tuttugu pr ekibinin kendisini karalamak icin sosyal medyayi manipule ettigini soyluyor. Boylece Blake Lively’ye yonelik filmin tanitimindan bu yana devam eden negatif yorumlar bir anda kesiliyor. Halk “aa, blake neler yasamis meger, biz de onu yerdik” demeye basliyor. Blake bu sirada New York Times’a konuya iliskin ayrintili bir makale yazdiriyor, baldoni’nin pr ekibiyle yazismalarini kanit sunarak, kendisine yapilan karalama kampanyasini anlatiyor.

Akabinde, Baldoni ise, NYT makalesinde kullanilan yazismalarin “cherry picking” oldugunu, baglamindan cikarildigini, okuyuculari manipule edecek sekilde kurgulandigini soyleyerek, yazismalarin tam halini paylasiyor ve gazeteye 250 milyon dolar tutarinda karalama davasi aciyor.

Konuya iliskin yorumum su: Blake aile ici siddet konulu bu filmde basrol oynamanin ekmegini yemek icin hic caba sarfetmedi. Bu konuda spesifik film/dizi yapmayan Emma Watson bile BM nezdinde neler neler yapti, he for she hareketini baslatti. Kizim sen de git Mor Cati’nin ABD veya uluslararaos versiyonunda proje baslat, tum dunyaya projeyi filmle birlikte tanit, siddet magduru kadinlarin yanindayim mesaji ver, bir de bagis patlat. O zaman var ya hem basit bir dizi oyuncusu olmanin otesine gecer, sinif atlardi. Hem de Angeline Jolie, Emma Watson gibi insani islere yonelen saygin bir konumda olurdu toplum nezdinde.

Ama iste blake, kendisine firsat taniyan roportaj sorularina bile kotu yanit verdi. Ornegin:

Gazeteci: siddete ugrayan bir kadin sana gelse ne dersin?

BL: ne yapiyim, telefonumu adresimi mi vereyim? (Kahkahalar)

Boyle bir film cekersen bu tarz sorular gelecegini dusunmeli, hazirlik yapmalisin.

Ama yok, blake neden kendisini yorsun. Tasarim elbiseler giyip filmi tanitmasi, suslenip puslenmesi yeterli. Blake’in kariyerini yukseltecek bir adim atmasina engel olan sey yine kendisi olmus yani. Kendisini yormayi, bu konuya egilmeyi ve caba harcmaayi tercih etmemis. Sonuc da

Fiyasko bir tanitim sureci oldu tabi.

Dava sureclerine gelirsek, sureci biraz daha takip etme gerekecek. Daha fazla kanit gormek, ona gore degerlendirme yapmak lazim. Ama hissiyatim iki tarafin da falsolu hareketleri oldugu.

bugün 00:10 bugün 00:11