bu tarz uygulamalarda zaten satış yapan kişi o ürünü artık elden çıkarmak isteyen gerçek şahıs mı yoksa basbaya sahte ürünlerle işi ticarete dökmüş kişi mi gayet net belli oluyor. toplu bir şekilde parfüm kozmetik satan birinin zaten gerçek ürün satma ihtimali yok. ben sevemediğim parfümleri faturasını koyarak sattım, bunun dışında alınmaz zaten.
adamlar çamaşır suyunun dahi sahtesini şişesi dahil yapmışlar kaldı ki kozmetik ve parfüm.. google'a "sahte kozmetik operasyonu" yazıp tarihe göre sıralayıp haber metinlerine bakarsanız tablo çok net.
Parfümlerin çoğu sahte.nerdeyse hepsi. kapaksız olduğu için ucuz,ihrac fazlası,orjinal tester,gümrükden falan gibi açıklamaların hepsi yalan.kanmayın.orjinal satanlar faturasını şak diye gösteriyor. Ve profilini incelediğinizde diğer sattığı ürünlere göre bir değerlendirme yapabiliyorsunuz. yani kişi orijinal ürünler mi satıyor, yoksa ticaret amaçlı dolandırıcı şebekesi mi belli oluyor.sephora,boyner çalışanı yakalarsanız ne âlâ.mini boy,kofre,ve deneme boy ürünler ile de orjinal satanlar anlaşılıyor. araştırırsanız yine orjinal ürün kullanan ama sevmeyip,pişman olup satan kullanıcı var.Bir de alacağınız parfümü biliyorsanız sizdeki orijinal ile değerlendirme yapıp karar verip alabilirsiniz .yorumlara da güvenmeyin bilmeyenler orjinal zannediyor. Bayağı bu işin çünkü ticaretini yapıyorlar, şişelerden tut kokulara kadar iyice benzer, kalıcılığı uzun süren parfümler yapmaya başladılar.mesela parfumdoktorunuz diye bır satıcı var.sahte satıyor.
25 ekim 23:52
26 ekim 01:58
Bu başlığı ben açmıştım, altına da uzun bir girdi yazmıştım "ürünlerin sahteleri nasıl görünüyor, orijinalliği nasıl kontrol ederiz, bir satıcının muhtemelen sahte ürün sattığını nasıl anlarız, bazı markaların ambalajları ile ilgili tüyolar, dolapta sahte ürün sattığı ayan beyan belli olan kullanıcılar..." diye giden uzun bir girdiydi. Süslü sözlük geçen hafta girdimi kabine göndermiş. Sebep ise "diğer sebepler" olarak görünüyor. Bana girdini sil diyorlar kısacası. Muhtemelen kullanıcıları ifşalamam sebebiyle ama bari sebep gösterseydiniz?
kendilerini akıllı zanneden köylü kurnazları, önceden birkaç kere denk gelmiştim ama şimdi sayıları bayağı artmış. kendileri için üzülüyorum. dolap ilgilenmese bile onlardan alışveriş yapan biri elbet bu durumu tüketici heyetine bildirecek. daha önceden dokunmadan çakma çantayı/parfümü anlama kapasitem vardı sayelerinde direkt çakma makyaj malzemesini de anlıyorum. bir ara trendyol'da da üremişlerdi neyse ki bittiler. rica ediyorum siz de 60 tl'ye dior, nars alabileceğinize inanmayın ya.
denk geldikçe gördüğüm hesapları isimleriyle paylaşacağım, yaptıklarından utanmıyorlarsa ifşa olmaktan da utanacaklarını sanmam.
23 temmuz 2021 15:30
23 temmuz 2021 15:36
bu tarz hesapları görmekten o kadar sıkıldım ki. hem sahte ürün satıyorlar, hem insanları kandırıyorlar, hem de üste çıkıyorlar. saçma sapan sahte fatura basıp, "yurtdışı" ürün satan da var, fatura soracaksan alma diyen de.