Cildi mis gibi temizliyor ama üşengeçler için baya zahmetli. sürekli yapmak da zararlı diye duydum.
makyaj yapmadıkça kullanmadığım yöntem. sadece güneş kremi için gereksiz. cildi yorup bariyere zarar veriyor.
cilt bakımında bence oldukça etkili bir yöntem. İlk aşama makyaj ve kirleri temizliyor, ikinci aşama ise cilt temizliğini derinleştiriyor. Ama cildin kuruysa, fazla sık yapmamakta fayda var.
Makyaj, güneş kremi kalıntılarını ve gözeneklerdeki sebumsu dolguları çok iyi temizleyen bir derin cilt temizleme uygulaması. Her gün veya günde iki kere yapılırsa cilt bariyerinizi bozabilir.
Tam on yıldır uyguladığım cilt temizleme yöntemi. Hayatım boyunca çil ve leke dışında ergenliğimde dahi hiçbir cilt sorunu yaşamadım. Kuru ciltli bir insanım ve şeker hastası olduğum kuruluğum yıllar içerisinde arttıkça arttı.
Ben bu tekniğe başladığımda 27 yaşındaydım. Ancak benim başlama nedenim makyaj temizlemekten öte güneş kremini arındırabilmekti. Çünkü güneş kremi kullanmaya yirmili yaşlarımın başında başlamıştım ama jel, misel su gibi ürünlerin güneş kremini temizlemekte yetersiz olduğunu biraz geç öğrenmiştim. Şu an otuzlu yaşlarımın sonundayım çok az ve öz bir cilt bakım rutinim var. Yıllar içerisinde çift aşamalı temizlik için piyasaya sürülen çoğu ürünü denedim. İlk başladığım yıllarda tekniğin kore'ye ait olmasından mütevellit daha pahalı ürünlere yöneldim. Sonra daha düşük fiyatlı ürünlere de şans verdim ve inanın çok çok fazla ürün denedim. Bugüne kadar en uzun süre kullandığım ve en memnun kaldığım yağ artık üretilmiyor. O yüzden ona benzer bir şey aramaktan vazgeçtim. İşin komik yanı yaklaşık bir buçuk senedir çok uygun fiyatlı ve çoğu kişinin marka adını görünce bile ıyyy diye tepki verdiği Bee Beauty Yüz ve Vücut Temizleme Yağı ile yoluma devam ediyorum. Çift aşamalı temizliğin ikinci adımı olan ve genellikle su bazlı tercih edilen yüz yıkama jelinde ise hala farklı ürünlere şans veriyorum. Son dönemlerde çok fazla kişiden bu yöntemi denediğini ancak sivilce sorunu yaşadıklarını duyuyorum, okuyorum. Ben bu noktada açıkçası yağdan da öte temizleme jelinin işini yeterince iyi yapmadığını ve yüzün yağdan arınmadığını düşünüyorum. Özellikle son dönemde popüler olan birkaç türk markasının yağ ve jellerini kullanan kişilerden bu tarz şikayetleri duyuyorum.
Bu yöntem derin bir temizlik sağladığı için cilt bariyerini yormamak adına sadece akşamları bu yöntemi uyguluyorum.
Günlük hayatımda far, eyeliner gibi ürünler kullanmıyorum. Ağır bir göz makyajım olmuyor yani. Bu sebeple tüm yüzüme iki pompa yağı, yüzüm kuru haldeyken yayıyorum ve masaj yapıyorum. Daha sonra sadece su ile yıkıyorum. Su ile yıkadıktan sonra bildiğiniz dümdüz bir mikrofiber bezi suyla ıslatıp yüzümü yumuşak hareketlerle güzelce siliyorum. Evet temizlik için kullanılan bildiğiniz yumuşak, kalın mikrofiber bez. Daha sonra yüz yıkama jeliyle yıkıyorum ve kuruluyorum. Sonraki kısım nemlendirme, serum kişinin kendi ihtiyacına kalmış.
Kırk yaşıma yaklaşıyorum ve bugüne kadar cildim için en verim aldığım şey çift aşamalı temizlik. Farklı bir yönteme geçmeyi düşünmüyorum ve herkesin kendisine uygun ürünleri bulabilmesini diliyorum.
Neredeyse iki senedir l'occitane yüz temizleme yağı ve ardından çeşitli yüz temizleyici köpüren jeller kullanarak uyguluyorum bunu ama sanırım uzun zamandır bir türlü geçmeyen sivilcelerimin ve sivilce izlerimin müsebbibi bu uygulama.
Sadece 2 gündür misel su artı jel temizleyiciyle cilt temizlemeye döndüm ve cildim aylardır olduğundan daha duru ve sivilce lekelerim daha belli belirsiz duruyor.
Eğer sivilcelerimin geçmemesinin esas sebebi yağ bazlı temizleyiciyse, 2 senedir aşırı miktarda sivilceyle gezmemin sorumlusu benim demektir.
Normalde bu işlem yağ bazlı temizleyici kullanarak yapılır ancak ben farklı bir yöntem denedim ve oldukça memnun kaldım. Simple ferahlatıcı yüz temizleme jeli yardımıyla (Herhangi bir su bazlı temizleyici olabilir) suyla nemlendirmediğim cildimi göz çevrem dahil olmak üzere ovaladım, ardından göz makyajımı elime döktüğüm bir miktar watsons micellar suyla temizledim. Asla pamuk vs kullanmadım ve normal suyla bütün cildimi bir miktar köpürtüp duruladım. Bu şekilde yağ bazlı temizleyicilerdeki arınmamışlık hissiyatı, agresif bir şekilde temizleme işlemi yok. Cildimdeki bütün güneş kremini ve makyajı tek seferde çok iyi temizledi. Bundan sonra elimdeki yağ bazlı temizleyicileri yalnızca göz makyajımda kullanıp bitireceğim ancak su bazlı temizleyiciyle yaptığım yöntemle aynen devam edeceğim.
Zorunlu edit: double cleansing kavramı ilk çıktığı zamanlar yves rocher'in papatya özlü temizleme yağını almıştım ve oldukça memnun kalarak yaklaşık 1 sene kullanıp bitirmiştim. Araya başka temizleyiciler de girdi ve evet hepsi temizlik konusunda başarılıydı. Ancak ben açıkçası sabah akşam çift aşamalı temizliğin cilt bariyerimi incelttiğini net bir şekilde fark ettim ve yalnızca makyaj çıkarma esnasında temizleme jellerine geri döndüm. Demem o ki tamamen kişisel deneyimime dayanarak temizleme jelini önce cildime kuruyken uygulayıp sonra köpürterek arındırınca cildimdeki gıcır gıcır temizliğin farkına vardım. Bu esnada göz makyajımın da kabasını temizleme jeliyle aldığım için elbette ki misel su tek başına yeterli diyemem, yalnızca normal suya nazaran bütün makyajı sökme konusunda bir yardımcı.
12 nisan 2022 13:13
14 nisan 2022 00:53
oh be dünya varmış dedirten yüz temizleme yöntemi. normalde göz makyajımı çift fazlı bir temizleyici ile çıkarıp yüzümü jelle yıkarım. uzun süredir makyaj yapmadığım için yalnızca yüzümü temizliyordum. haliyle göz temizleyicim yoktu. göz makyajına geri dönünce bir de bunu deneyeyim diyerek yüz temizleme yağı aldım. hayatımda ilk defa göz altlarımın kapkara olmadan temizlediğini gördüm. gerçekten ne ürünlerle defalarca yıkasam üstüne duşa girsem bile hep göz altlarım koyu kalıyordu. kalıntıları tutuyordu resmen. bu yöntemle yıkayınca her şeyi kolayca çözdü attı.
Hassas, karma, genis gözenekli ve siyah nokta meyilli cilde sahip biri olarak yağ bazli temizleyicilerle anlaşamadığım için devam ettirmedigim rutin. Siyah nokta ve gözenekler konusunda çok güzel etki ediyor. Ancak hassas cildimi iki kez temizlemek cilt bariyerini zayıflatmis olmali ki, bu defa da kaşıntılı kızarıklıklarla ugrasmaya başladım. Ne zaman ki yağ bazli temizleyici aşamasını eleyip sadece su bazli ile devam ettim, şikayetlerim azaldi. Gözenekler konusunda ise kayda deger bir kötülesme olmadı, ama yag ile temizlediğim dönemde biraz daha temiz oldugunu hatırlıyorum.