içerik listesi

değerlendir
    • girdiler (140)
    • oylar (112)
    • medya (13)

140. bu entry saç şekillendirme konusunda çok vasat olan birinin kişisel yorum ve deneyimlerini içerir.

ürünü mayıs ayında aldım ama yaşadığım yer çok sıcak olduğu için yazın sadece saç kurutma ve saç tarağı şeklindeki başlıklarını kullanabildim. son 2,5 aydır ise fırça ve bukle başlıklarını da kullanıyorum.

1)saç kurutma başlığı: benim bu cihazda en beğendiğim şeylerden biri bu oldu. öncesinde saç kurutmak için kuaförlerde kullanılan fönlerden kullanıyordum. onunla bile uzun sürüyordu saçımı kurutmak ama dyson başka. bu farkı kullanmadan anlamak mümkün değil. saçımı kurutma başlığı ve tarak şeklindeki başlığı ile 10 dakikada dışarı çıkabilecek duruma getirebiliyorum. süre benim için inanılmaz. ayrıca kurutma başlığının elektriklenmeyi alan özelliğini de kullanıyorum, bu özelliğinden de çok memnunum. ürünün kurutma ve elektriklenmeyi alan başlıklarını eşim de severek kullanıyor.

2)fırça başlıkları: benim en az kullandığım başlık. çünkü bu başlık biraz yetenek istiyor, başta da söylediğim gibi ben saç şekillendirmede iyi değilim ama buna rağmen yine düzgün özenilmiş bir saç görünümüne ulaşabiliyorum. eşim de bu başlığı saçına fön çekmek için kullanıyor. erkek saçı için ideal.

3)bukle başlıkları: ben her ikisini de severek kullanıyorum. 30 yaşındayım ve hala maşayı nasıl kullanmam gerektiğini çözememiş bir insanım. kaç tane video izledim, iyi yapan bir arkadaşımla denedik falan olmadı. bu başlıklar klasik maşa görünümünü vermiyor ama bana göre ondan daha güzel ve bakımlı bir görünüm veriyor. Kuaförden çıkmışsınız gibi bir havası oluyor saçların. Bunu ben bile yapabiliyorsam herkes yapar. Bu başlıklarla saçımı şekillendirmem maksimum 15 dakikamı alıyor. Acelem varsa 5-10 dakikada bile çok iyi saçlar çıkarabiliyorum.

Gelelim genel yorumuma, alırken ikinci el piyasasının olmasına güvenerek aldım. Çünkü alma fikri eşimden çıktı, ben de abartı bir cihaz olduğunu düşünüyordum. Yani en kötü elden çıkarırım diye düşünerek aldım ama şu an bu cihaz benim saç şekillendirmede elim ayağım oldu. Öncelikle saçlarım neredeyse hiç yıpranmıyor, bunu nasıl yapmışlar bilmiyorum ama eskiden düzleştirici kullanırken kuaför fönü ile saç kuruturken saçlarımın yandığını kokusundan bilirdim ama bu üründe böyle bir sorun yok, saçım o dönemdekinden çok daha sağlıklı bir durumda. Saçlarım ne ince ne de kalın, ikisinin ortasında ve boyasız. Boyalı saçlarda daha iyi şekil elde edildiğine dair ortak inanca katılmıyorum. Bence bu cihazın olayı, saçlarınızın cihaza alışması. Başlarda yaptığım şekillendirmeler ile şu an yaptıklarım arasında çok fark var. Saç cihaza ve cihazın şekillendirme tarzına bir süre sonra alışıyor. Ürünü alıp 10 gün kullanıp, memnun kalmadım diyenlere ürüne zaman tanımalarını ve bu ürünü kullanırken başkaca bir şekillendirici kullanmamalarını öneririm. Şunu da eklemek isterim, bukle başlıkları ile şekillendirmelerimde ekstra bir saç ürünü (köpük, sprey vs.) kullanmıyorum. cihazı kullanan sosyal medya kullanıcılarının çoğu kullanmadan önce bir sürü saç ürünü kullanıyor ama ben ihtiyaç duymadım. Beni sabahtan akşama kadar da götürüyor yaptığım saç.

Ürünün fiyatı soru işareti oluşturabilir ama aldığımdan bu yana bu cihazla saçlarımı şekillendirdiğim kadar kuaföre gitseydim bu ürünün fiyatından daha fazlasını öderdim. Çalışan bir kadınım, zaman benim için önemli, saçımı şekillendirmek için kuaförlere gitmek de benim için zaman. Bu cihaz ciddi bir şekilde zamandan tasarruf sağlıyor. Hayatım boyunca kullandığım en işlevli cihazlar arasında yerini çoktan aldı.

31 dk önce

139. 1 haftadır kullanan biri olarak artık yorum yapmak istiyorum.

Bendeki strawberry bronze rengi maalesef ceramic pink rengi zamanı almayı düşünmediğim için o rengini kaçırmış bulundum ama ceramic pinkten sonraki en güzel renk bence strawberry bronze.

Öncelikle bu ürüne çok önyargılıydım. Influencer şişirmesi geliyordu, parasına değeceğini düşünmüyordum ve çok popüler olduğu için de insanların abarttığını düşünüyordum. Bir de ürün çıktıktan bir süre sonra ürünü kullananlar yavaş yavaş olumsuz yorum yapmaya başladılar; işte temizlemesi zor, benim saçımda tutmuyor, kullanamıyorum vs. Hal böyle olunca uzak durmaya devam ettim ve 12 senedir kullandığım düzleştiricimle yoluma devam ettim.

Ben hafif dalgalı saç sevdiğim için saçlarımın üstlerini düzleştirip altlarını düzleştiriciyle kıvırıyordum. Fakat hem saçlarım çabuk yağlanıyordu hem de benim duştan çıktıktan sonra saçlarımın kuruması kurutma makinasına rağmen bir 4-5 saati buluyordu. Bu da büyük bir sorun yaratıyordu zaman konusunda.

Saçlarım kalın telli, gür, düz/dalgalı arası bir şekilde, uzun, açıcı ve boya var, kolay şekil alır ve zor bozulur. Biraz araştırdıktan sonra hem dysonın saçlarıma uygun olduğunu gördüm hem de artık duştan sonra kabaran, düzleştirmek için beklemekten sıkıldığımdan ötürü bir deneyeyim nolacak diye düşünüp aldım. Ve kızlar aşırı memnunum.

Konik başlığı ve 40 mm maşa başlığını denedim, konik olan çok bukle yaptı. Yorumlarda ''düğün maşası isteyen almasın'' yazıyordu ben de tamam ben istemiyorum zaten diyerek aldım ama konik başlık resmen düğün maşası yaptı, o yüzden bu başlığı kullanırken daha büyük saç tutamları alıyorum.

40 mm olanı ise tam istediğim su dalgası görüntüsünü verdi, sanırım favorim bu olacak.

Düzleştirici taraf başlığını ben denemedim ama annem de denedik ; annemin saçları kıvırcık, ince telli, omuz hizasında, açıcı ve boyalı. Bu arada cidden çok kıvırcıktır onu da söyleyeyim ve onun saçlarını bile düzleştirdi. İkimiz de şok olduk bana lur ama onun saçlarını asla düzleştirmez diye düşünüyorduk.

İki adet kurutma aparatı var biri saçtaki elektrik ve kabarıklığı alıyormuş diğerinin özelliğini ben de bilmiyorum açıkçası ama ikisi de kuvvetli kurutuyorlar onları da sevdim.

Bir de perşem ve kahküller için olan aparatı var, benim saçlarımın önleri bir tık uzun kaldı o aparat için ama içe doğru güzel kıvrım verdi önlerime.

Ben aldığım zaman 650 lira değerindeki bukle açıcı tarak hediyeydi. Onu da saçlarımı wrapledikten sonra dalgaları açmak için kullanıyorum, güzel oluyor.

Kalıcılığına gelirsek; Bende tam tahmin ettiğim gibi çok kalıcı oldu. Asla bozulmuyor, hatta evdeyim diye saçlarımı yıkamayayım bakalım kaç gün gidecek diye test etmek istedim ve 3 gün gitti süslüler. Düzleştiricim saçlarımı daha ilk günün sonunda yağlandırıyordu dyson'da öyle bir sorun da yaşamadım.

Biraz uzun oldu ama alacak olanlar için detaylıca açıklamak istedim ki paraları çöpe gitmesin, ben de ekşide ve süslüde detaylı araştırma sayesinde almaya karar vermiştim. Velhasıl kelam benim için hayat kurtaran ve parasına değen bir ürün oldu. Keşke daha önce alsaymışım dedirtti.

dün 15:13

138. Airwrap'in dalgaları bende kesinlikle tutmuyor. Ne zamandır bekliyordum 20 mm maşa başlığını stokta yakaladım. Son çare bunu deneyeceğiz. Fırça başlığı ile bile gayet güzel dalga yapıyorken maşa başlıkları beni aşırı hayal kırıklığına uğrattı.

Edit: evet saçı yakıp kötü kokutuyor, saça zarar veriyor ama gerçek bir maşanın dalgasını başka hiçbir şey vermiyor. Yıllardır kullanmasam da yerini asla dolduramadım.

12 kasım 02:50 12 kasım 02:51

137. süslüler 2 ay önce dyson'ın kendi sitesinden volumise modelini almıştım fakat difüzör başlığını saçlarım kıvırcık olmadığı için elden çıkarmak istiyorum. Tertemiz, hiç kullanılmadı. İhtiyacı olan varsa benimle iletişime geçebilir :)

1 kasım 00:28

136. neredeyse bir senedir kullanıyorum ve çok memnunum. saçlarıyla uğraşmaya aşırı üşenen beni bile hergün işe yapılı saçlarla giden biri haline getirdi. Omuzlarımda, ince telli, düz ve kolay şekil alan saçlarım var. yıkadıktan sonra herhangi bir durulanmayan krem uygulayıp kurutma başlığı ile diplerini kurutup 5 dk içerisinde kalın bukle başlığı ile dışa doğru şekillendiriyorum. üşengeçliğimden ötürü soğuk hava vermiyorum kendiliğinden soğumaya bırakıyorum. akşamdan yaptıysam sabaha dışa doğru fönlenmiş elektriksiz saçlarım oluyor. eğer düz istiyorsam düzleştirme fırçası ile kurutup elektriklenmeyi önleyen hava üfürme şeysi ile elektriğini alıyorum. ben bukle bukle maşalı gibi duran saçları pek sevmediğim için bayılarak kullandığım ve parasını hakettiğini düşündüğüm bir saç şekillendirici kendisi.

24 ekim 12:59

135. Havalar soğudu, nem oranı düştü düşeli harikalar yaratmaya başladı saçımda. 2,5 sene olmuş kullanmaya başlayalı, saçım ilk defa şekillendirici kullanırken sağlıklı bir şekilde uzayabildi. Kırmıyor mu, kırıyor tabii ki. Özellikle benim gibi her gün elinizdeyse kırmaması mümkün değil. Hiçbir şey değil de özellikle fön fırçası en çok zararı veriyor bence. Ama ısı koruyucu, kaliteli şampuan saç kremi kullandığınızda o yıpranmayı dengeliyorsunuz bir şekilde.

En son beni bile şaşırtan seviyedeki dalgalı fönlü saçları elde etme formülünü de hemen yazayım, belki saçı tutmayan birilerine faydası dokunur. Saçımı bir gün önceden yıkayıp vigoyla sadece köpük sürerek kuruttum. Ertesi gün elimle saçımı epeyce ıslatıp, ısı koruyucu ve tekrar köpük sürüp maşa başlığıyla önce sıcak, sonra soğuk vererek, bukleleri açmadan başlığı saçlardan çıkartarak şekillendirdim. Üstüne saç soğuyunca saç spreyi ve sonra bukleleri açmak için saç yağı. İlginç bir şekilde normalden kalıcı ve daha "bouncy" buklelerim oldu, çok sevdim. Pahalı, bazen uğraştırıcı bir Alet ama beni preslenmiş kuaför fönünden, dahası kuaförlerin eline kalmaktan genel olarak kurtarmış bir alet, çok seviyorum o yüzden.

24 ekim 10:50

134. Yaklaşık bir ay önce long volumise modelini aldığım ürün. Saçım düz ince telli ve gür. Kurutması düzlestirmesi başarılı. Maşa bende çok tutmuyor ama hala tam kullanamıyorum bence. Yine de saçı kuruturken şekillendirmek vakit kazandırıyor.

Sacım düz olduğu için difüzor ya vigo başlığını açmadım bile. Dolaptan satmayı düşünüyorum. İlgilenen varsa bana yazabilir.

22 eylül 12:57

133. Sadece kurutma bazen de maşa için kullanıyorum ve çok ama çok memnunum kendisinden iyi ki var :))

10 eylül 03:54

132. Gür, kabaran, kalın telli saçlara sahibim. Özellikle kış aylarında hem saçlarımı kurutup hem de şekillendirebileceğim bir alet arayışına girdim. Geçen şubat'tan beri kullanıyorum ve çok memnunum. Saçlarımı 30 dakika içinde hem kurutup hem de şekillendirebiliyorum. Zor yağlanan saçlara sahibim o yüzden kış aylarında 4 günde bir saçlarımı yıkarım. Yıkayana kadar dalgalarım bozulmuyor. Özellikle benim gibi saçlara sahip olanlara şiddetle öneririm.

4 eylül 23:24

131. yıllardır isteyip asla parama kıyamadığım dysonı annem 2 ay önce kendine doğum günü hediyesi olarak almış. evde 3 kadınız bu yüzden parasının karşılığını hızlıca vereceğini düşünüyorum. başlamadan belirteyim annemin saçları ince telli ve dalgalı, kardeşimin kalın telli gür ve dalgalı, benimki ince telli ve düze yakın hafif bir dalgası var. bizdeki kıvırcık ve dalgalı saçlar için olanı. kurutma başlığı ve difüzöründen çok memnunuz. kurutma başlığının flyaway modu benim saçlarımı biraz yapıştırdı o yüzden onu çok tercih etmiyorum. en çok kullandığım başlık fön tarağı gibi olan, perçemlerimi şekillendirmek için her gün kullanıyorum çok memnunum. düzleştirme fırçası biraz dışa doğru şekillendiriyor saçı o başlıktan istediğim performansı alamadım, hafif nemliyken o başlıkla düzleştirip ucundan yine de düzleştiriciyle geçmem gerekiyor istediğim düzlüğü elde etmek için. geniş dişli tarak başlığını üçümüz de hiç kullanmıyoruz ne işe yaradığını da pek anlamış değilim. gelelim asıl alma amacımız olan airwrap başlığına, annem ve kardeşimin saçları uzun olduğu için rahatlıkla kullanabiliyorlar ve gayet de kalıcı oluyor, bende ise saçlarım kısa olduğu için ne zaman yapsam kendime hiç yakıştıramıyorum o yüzden 2 aydır elime 5 kere almamışımdır. kullanımının alışında kolay olduğunu söylüyor kardeşim, çok fazla saçı var ve 25 dakika gibi bir sürede yapıp 3 gün kadar kullanabiliyor. bizim için mantıklı bir alışverişti ama annem almasaydı kendim para verip de almazdım diye düşünüyorum.

4 eylül 21:03