lisenin bittiği, üniversiteye geçiş zamanlarında böyle başlıkların gündeme gelmesini çok seviyorum çünkü ben de üniversiteye geçerken bunları çok araştırıyordum. kendi okul hayatımın bitmesine yaklaşmışken ben de önerilerimi sunmak isterim.
öncelikle altı yıl önceki halimle konuşabilsem kesinlikle bu kadar çok makyaj malzemesi almamasını söylerdim. kozmetiğe yıllar boyunca çok fazla para döktüm ve sadece giden paraya değil, boşa giden ürünlere de üzülüyorum. bence en iyisi az ve öz makyaj malzemesi sahibi olmak, sonuçta youtube'da makyaj kanalı açmaya çalışmıyoruz, günlük hayatımızda makyaj yapıyoruz yani.
eğer makyaj yapılacaksa bence en önemlisi oturmuş bir cilt bakımına sahip olmak. herkesin cilt sorunlarını bilemediğim için bir ürün önerisi yapmayacağım ancak makyaj çıkarmak için kesinlikle bir yağ veya balm, ikinci aşamada temizlik için de su bazlı bir temizleyici almanızı öneririm. tabi güneş kremi de sürmüyorsanız sürmeye başlamalısınız.
bence genç cilde en çok yakışan makyaj olabildiğince az kapatıcı ve nemli gösteren bir makyaj yapmak. tabi bu renklerle eğlenilemeyeceği anlamına gelmiyor. minimal bir çanta için birkaç ürün önerisi yapmak istiyorum.
uygun fiyatlı ürünler isteyenler için benim okula giderken en sevdiklerim:
- far kullanmak istiyorsanız makeup revolution veya nyx'in paletlerini önerebilirim. genelde hafif bir makyaj istediğimde ten rengime yakın bir rengi katlantı bölgesine sürüyorum ve yeterli oluyor. tabi çok renkli makyajlar da yapılabilir, bunun için nyx'in brights paletini çok beğeniyorum.
- cilt makyajı içinse bence olabildiğince az kapatıcı ve nemli gösterecek ürünler seçilmeli. herkesin cildine oturacak ürün farklıdır ancak ben nyx'in bare with me serisindeki fondöteni çok beğeniyorum.
- highlighter/bronzer gibi ürünler olmasa da olur. ancak allık son zamanlarda çok popüler oldu, cilde de çok güzel renk katıyor. missha'daki sıvı allıklara veya maybelline'in cheek heat allıklarına bakabilirsiniz.
- maskara kullanmayı çok sevmiyorum bu yüzden bir öneri veremeyeceğim. maskara olmadığında makyajın çok daha doğal göründüğünü düşünüyorum. tabi çok renkli far kullanacaksanız görüntüyü tamamlamak için gerekli olacaktır.
- ruj olarak maybelline'in ... for me serisine bakabilirsiniz. bende mauve for me ve pink for me renkleri var. asla kurutmuyorlar ve bence çok güzel duruyorlar.
- fırça ve makyaj süngeri için de nascita'ya bakabilirsiniz.
sonuç olarak önünüzde bir sürü zaman var, temizlemesini iyi yapıyorsanız yüzünüzde bin türlü makyajı oturun deneyin bence. kendi tarzınızı bulmanız çok uzun sürmeyecektir, eğlenmesine bakın diyorum ve keyifli günler diliyorum.