143. **yurtta evde:
metal sebze soyacağı: bu olmadan yemek hazırlamak çok uzun sürüyordu, özellikle yeteneksizseniz benim gibi.
airfryer: mini fırın gibi bir şey, sıfır yağ ile patates yapıyorum, bendeki ile kumpir bile yapılıyor.
mutfak tartısı: herşeyin kalorisini hesaplıyorum, utanmasam çantaya atıp dışarda da ölçeceğim.
taşıması kolay çamaşır sepeti: ikeanın en basic modelini aldım. yurt çamaşırhanesine taşımak için uygun ama eve çıkarsam da kullanmaya devam ederim.
laptop stantı: uzun boylular için özellikle ihtiyaç. Boynumun düzleştiğini hissediyordum artık.
yumuşak havlu-nevresim: açıklamaya gerek yok, düzenli değiştirilen temiz yumuş yumuş eşyalar.
**sağlık-kozmetik:
mavi ışık filtreli numaralı gözlük: bir de takmayı unutmasam keşke.
düzenli olarak tahlil yaptırıp buna yönelik takviyeler kullanmak. Saçlarım hızlı uzuyor tırnaklarım güçlendi, enerjim düşük değil. Daha ne olsun.
6 ayda bir dermatolog muayenesine gidip benlere çillere ve cilde baktırmak. Bu biraz şımarıklık kabul ediyorum ama özel bir hastanede güvenilir bir doktora gidip cilt bakımı sağlık konuşmak güzel bir şey. burnumdaki çili de tırnağımdaki lekeyi de gösteriyorum içim rahat ediyor.
bulgar törpüsü: cam/kristal bir törpü ama tırnak yüzeyine de kullanılabiliyor. 2 aydır oje sürmeyi bıraktım, tırnaklarımı haftada bir hem şekil vermek için hem de parlatmak için törpülüyorum. ojeyi bırakınca tırnaklarımın rengi de düzeldi. kendi hali french gibi duruyor.
yatak başına konulmuş nemlendirici: çok özel bir şeye gerek yok bende eyüp sabrinin zeytinyağlısı ve neutrogena nemlendiriciler var farklı evlerde. sabah neme doymuş ellerle uyanmak güzel.
az öz makyaj malzemesi: şuan sadece 1 allığım(gizlinot: dora joy), 1 rujum(gizlinot: black honey ), 1kaş kalemim(gizlinot: maybelline slim), 1 maskaram var. makyaj yapmam 3 dakika sürüyor.
motivasyon matarası: zamamnında çok dalga geçsem de sonunda ben de aldım. elimde 2 litrelik damacanamla geziyorum ^^
İyi bir cımbız: kulağa komik gelse de eklemem lazım. 2 yıldır erkek arkadaşımın elinde gördüğüm cımbız çok kalıteli çıktı. promani'nin rose gold renkli kalın ağızlı olanı. o ucu kırılmaz diye almış ve çok güçlü kaşları olan birisi onda işe yarıyorsa bende de yarar diye düşünüp aldım ve bingo. ucu çok iyi.
**giyim
şapka: bere takmayı pratik bulsam da tarzımla uyumlu gelmiyor. bir yıl içinde kendime 4 tane şapka aldım. biri almanyadan aldığım kürklü şapka, biri hostes/binicilik şapkası, biri okulumun spor şapkası, biri de fransız çoban beresi. bunları kullanmayı daha çok seviyorum ve elim gidiyor sahiden. şık şapkaları kapalı alanlarda çıkarmak gerekmiyor da o yüzden saçım bozulmuyor.
Bol bol dantelsiz süssüz pamuklu iç çamaşırı. en sağlıklı olanlar buymuş gibi geliyor.
balensiz desteksiz braletler: 75a göğüslerim var. bence bu bile çok bu ölçülere tşk tşk
yine bol bol sıcak tutan doğal malzemelerden çoraplar, botun içinde kaymayacak türden.
bu iç çamaşırlarının hepsini beyaz ya da ten rengi alıyorum. seher yıldızı modeli gibi görünüyorum ama temizliği hoşuma gidiyor.
güzelinden hakiki deri cüzdan: tamer tanca'nın kartlıklarından aldım. açık renk olduğu için çantada bulması kolay. çanta taşımazsam arka cebime atar çıkarım.
Bol cepli mevsimlik erkek ceketi: bunu yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. göğüs cebi var kapşonu var içine kalın güzel bir kazak giydiysem sıcak da tutuyor. ankarada kışları bile kullanıyorum kısa işleri halletmek için ya da yürüyüşe çıkmak için. genelde okul kıyafetim kumaş pantalon + bot + bu ceket + içine de boğazlı bir kazak oluyor.