edit: ustteki girdi silinmis, silmesine gerek yoktu ama kendisi bilir tabiki, bu entry o girdi uzerine varolmustu, silmiyorum yine de.
inditex düşmanlığının temelindeki 2 maddeye sosyolojik makale yazmaya gerek var cunku cogu sey gibi bu da sosyolojik temellere dayaniyor. Inditex 2 bin tlye polyester satiyor da hangi marka satmiyor? Lutfen elestirmeden once biraz bilgi sahibi olunsun, kaldi ki polyester de yine su sira moda yapildigi gibi ocu bir malzeme degil. Polyesterin de cesitleri kalite siniflari var tipki diger kumas turlerinde de oldugu gibi, ayrica ozellikle spor kiyafetlerinde pamuk kullanamazsiniz, cok detayi olan bir konu buraya girmeyecegim ama inditex'in alternatifi size surekli instagramdan pompalanan yok beauty ommelette, yok havva butik yok moannne butik falan mi? Hepsi merterde muhtemelen 1-2 tane ayni fasoncudan cikan ve fiyatlari hic de zaradan asagi kalmayan?
Inditex eger siz urun secmeyi, fiyat olarak dogru zamanda alisveris yapmayi biliyorsaniz instagramda kendini moda gurusu zannedip hemen kendine dandik butik acip zara fiyati koyan ablalardan daha cesitli ve kaliteli urun gami sunuyor?
Kaldi ki inditexin fiyatlarinin yuksek olmasi ulkedeki alim gucuyle de alakali o bambaska bir konu oraya da girmeyecegim.
Sonuc olarak, para sizin vakit sizin secim sizin. Isterseniz gidip size pamuklu etiketi basilmis ama nerede ne sekilde uretilmis kimin denetiminden gecmis belli olmayan butiklerden ya da yine zaradan fiyat konusunda asagi kalmayip kalite olarak da yine merter seviyesinde olan markalardan alisveris yapabilirsiniz ama bu inditexin dandik ve pahali oldugu anlamina gelmiyor.
Kaldi ki inditexin indirim donemi belli, indirim orani bile belli, x butigin affedersiniz kicindan uydurdugu bilmem kac indirim yaptik ya da yine isim vermeyeyim turk markalarinin %50 indirim kisvesi altinda 100 tl indirim cakmasindan daha yegdir diye dusunuyorum.
Ama tabi tup mide ameliyati ile kilo veren ama bir anda bunu kilo verme basarisina cevirip instagramda millete motivasyon satan, ordan kazandigi takipcisiyle de moda gurusu olan ablalarin size " kumasi kalibi cok iyi kizlar alin, hem de indirimde" diye itekledigi x marka seyler daha iyi olabilir bilinmez ^^
Ulkedeki kalitesizlik her seye sirayet etmis durumda, bu nedenle global bir markaya tabiki ben sahsim adina daha cok guveniyorum.
Imza: markaya degil her zaman urune bakan ve param nereye gidiyor diye sorgulayan ( her insanin siyasetle isi olmalidir, toplumda yasiyoruz ve toplum siyasi bir organdir, yine buraya da girmiyorum ama hepimiz siyasi varliklariz, eger toplumdan izole yasamiyorsaniz :), siradan vatandas.