1. Akşam akşam sinirim geldi yine. Az önce düşündüm markalar özellikle renkli kozmetik olarak yeni ürün piyasaya sürdüklerinde YouTuber, instagrammerlara ürünleri yolluyorlar.
Neden yolluyorlar? Ürünlerin biz halka tanıtılması için, renkleri görmemiz için, tanıtan kişinin ten renginde nasıl durduğunu görüp kendimizde nasıl duracağını biraz olsun mukayese edebilelim diye. Birçok kişiye yolluyorlar ürünleri ki; bunun bir diğer sebebi de kişilerin saç, göz, ten vs. Renklerinin farklı olduğundan ürünlerin tanıtımında çeşitlilik olsun diye. Ama ne oluyor, çok sevgili arkadaşlar en en en beğendikleri renge ait olan ürünü kendine ayırıp, geriye kalanları "takipçi kasmak" adına izleyenlerine "çekiliş" ile dağıtıyor.
Ya arkadaş yok öyle hem ayranım dökülmesin, hem takipçilerim gitmesin. Asıl bu noktada sorgulamak lazım sizleri. Çok mu zor ürünlerin incelemesini yapmak. Hani diyorsunuz ya, bu benim freelance işim, diye. İlla başınızda müdür mü olması lazım işinizi doğru düzgün yapmanız için. Kendi işinizi kendiniz yaparken neden gösterilmiyor bu titizlik. Ben o rujun, farın, fondötenin rengini görmek istiyorum arkadaş. Marka, babasının hayrına göndermiyor hiçbir şeyi en nihayetinde.
Neyse sinirim geldi demiştim ya, bir rujun rengini merak ettim. Ondan böyle yükseldim.
Tanım, etkilemesi gereken fakat beceremeyen medya ünlümsüleri.