30.
yaklaşık bir aydır kullandığım ve yüksek oranda memnun kaldığım serum.
rossman indirimlerinden almıştım, hemen yorum yapmadan önce birazcık deneyimlemek istedim ve şu an hazırım bence.
öncelikle sözlük genelinde şikayet konusu olmuş şu "yapış yapış" olma durumunu konuşalım. hyaluronik asit,kendi ağırlığının yaklaşık bin katına kadar su tutabilme kapasitesine sahip bir nem çekici. o yüzden hyaluronik asitli ürünleri kullanırken, içinde bulunduğunuz iklim koşulları önemli. çünkü hyaluronik asit molekülleri, nemli iklimlerde havadan su çekebiliyorken,kuru iklimlerde cildinizden suyu çekme eğilimindedirler. bu durum da cildinizin iyice kurumasına sebep olabilir.
o yüzden bu serum gibi nem çekici ürünleri kullanırken yüzünüzü yıkayıp kurulayıp doğrudan serumu kuru cilde uygularsanız, muhtemelen yapış yapış olur ve yine muhtemelen önerilen kullanım miktarı size yeterli gelmez,fazla ürün kullanırsınız,sonra da "yav o kadar kullandım bir etkisini göremedim" diyebilirsiniz.
Annem sağ olsun, onun gibi ben de kendimi bildim bileli ıslak cildime nemlendirici sürerim. (gizlinot: bana annem bunu anlatırken sünger örneğini vermişti hatta,nemli sünger daha fazla sıvıyı hapseder ya) Hyaluron triple aktiv serumu kullanırken de öyle yapmıştım ilk başlarda. Fakat sonradan Melis Koçal'ın bir instagram gönderisine denk geldim,orada musluk suyunu kurulamadan direkt olarak serumları uygulamanın aslında yanlış olabileceğini çünkü musluk sularının içindeki klor oranının yüksekliğini vs anlatmıştı. Ben de o günden sonra gül suyuyla yüzümü ıslatıp ondan sonra serumu sürmeye başladım. Size de böyle yapmanızı tavsiye ederim, bu sayede o yapış yapış histen çabucak kurtulacaksınız ve alacağınız fayda en üst seviyede olacak.
Serumumuz damlalığıyla birlikte geliyor ve kutusunun üzerinde kullanım önerisi olarak 2-3 damla yazıyor. fakat bana 1,5 damla gayet yeterli geldi. Serumun üstüne de oldukça basit içerikli,sadece nemlendirme amacı güden bir krem uyguladım.
Sonuçlarından şimdilik çok memnunum. Kuuppkuru cildim resmen kendine geldi,artık daha canlı ve neme doymuş görünüyor. Benim kuruluk ve hassasiyet dışında başka bir cilt problemim yok şimdilik, o yüzden başka bir beklentim de yok. Yalnız unutmadan ekleyeyim serumun içinde parfüm var. Olmasa daha tatlı olurmuş ama parfüm var diye de çöpe mi atalım? bence atmayalım.
Cilt bakım rutinimi oldukça basit tutmaya çalışıyorum ve cildimin anlaştığı bir ürün bulmuşken de risk alıp başka maceralar aramam diye düşünüyorum. O yüzden bittikçe satın alacağım bir serum oldu triple aktiv hyaluron. (gizlinot: şişenin sonlarına doğru olur da fikrim değişirse tekrar güncellerim burayı tabii.)