geçenlerde ulta’dan dolce k rengini edindim. vergiyle beraber 30 dolar ödedim.
kokusu fazlasıyla şekerli, vanilya gibi o yüzden koku hassasiyeti olanların midesi bulanabilir. dudak kalemi baya yumuşak ve kolayca sürülüyor sevdim. likit rujun kendisi ise acayip kurutuyor, benim dudaklarım kuru diye baya nemlendirdim ama bana mısın demedi. balm’ın rujlarından daha güzel bir dokusu yok bence. insta butiklerden bir de artı 100 lira verip almaya değmez
renkler colourpopdan çalıntı biraz ama ne yalan söyleyeyim sürünce çok güzel duruyor. 4 rengine sahibim şuan ginger, dolce k, posie k ve glosslardan literally. yalnız ten rengimden mi bilmiyorum dolce k ve literally i ne hayallerle almıştım resmen çirkin koyu bir kahverengi tonu oluyor sürdüğümde hiç yakışmadı. beyaz-kumral tenliler aklında bulundursun.
Nude kitini aldim. Ben eksilerini once soyleyecegim;
-dudaklarinizi oncesinde cok iyi nemlendirmeniz lazim yoksa dudaklari cok çatlak gosteriyor.
-kaleminin kapagi iyi kapanmiyor. Kalemin ucu cok yumusak ve kirilmaya cok hazir.
-parasini hak etmiyor cunku waoow etkisi birakmadi bende.
Artilarina gelirsek; surumu kolay ve kaliciligi yuksek. Renginide cok guzel dudaga veriyor ama cok daha uygun mudevilleri mutlaka vardir.
Edit: kalemiyle alakalı bir sey daha fark ettim. Ucu cok cabuk kirilmisti cok yumusak cunku. Kalemi acmak istedigimde kalemin icinde cok fazla bosluk oldugunu farkettim. Oysa kirilan ucu kucuktu. Enteresan..
27 mart 2018 14:58
29 mart 2018 08:02
2016 yazında büyük bir hevesle kourt k rengini alıp hüsrana uğradığım lip kit. eşit bir şekilde uygulanamaması, yer yer dudağın alttan sırıtması ruju direkt sürülemez hale getiriyor. öncesinde dudağı dudak kalemiyle tamamen kaplasan bile ruj güzel durmuyor, ''patchy'' denilen görüntü kaçınılmaz. aldıktan çok sonra tati ve başka bir kaç youtuber'ın da özellikle bu renkten hiç memnun kalmadığını görünce en azından yalnız hissetmemiş oldum ama ne fayda. param tamamen boşa gitti, hiçbir şekilde sürülebilecek bir renk değil. koyu renk ruj yapmak zaten kolay değil ama bu kadar kötü olmasını beklemezdim. daha açık renkli lip kitler çoğunlukla sevilse de sütten ağzım yandığı için bir daha kylie ruju almamaya yeminliyim.
pumpkin rengine göz diktim ama instagram hesapları üstüne 80 lira bindirdiği için almıyorum. keşke o kadar lüksüm olsa da alsam ama fazladan 80 lira savuramam :(
edit: kabine gitmişim ya la... hemen bilgi ekleyeyim: pumpkin rengi ruj kylienin yanık turuncu likit mat rujudur. bi de ginger var ama o daha kahve, pumpkin daha kiremit. pastel 38 numarayı çıkardı neyse ki, birebir muadil değildir belki ama ülkemizde satılan en iyi yanık turuncu mat ruj diyebiliriz bence
24 şubat 2017 10:16
21 nisan 2018 14:08
sonunda kendim denedikten sonra ölümüne abartıldığını düşündüğüm rujlar. en azından sadece likit ruju sürdüğünüzde öyle oluyor. sanırım kylie mutlaka kalemle sürülmesini öneriyormuş, sebebini anladım: likit ruju dudağınıza sürdükten 30 saniye falan sonra kuruyor, üstünden bir daha geçmeye kalksanız kat kat duruyor, altındaki ruj hareket ediyor...... Üstelik aplıkatörü çok küçük, hiç rahat süremedim. Hızlı kurumasının avantajı elimin tersini öper gibi yaptığımda asla bulaşmamasıydı ama dezavantajı dudaklarınız kuruysa eğer hem çizgilere deli gibi dolması, hem de daha da kurutuması olur.
Bir başka rengin lipkitini aldım, kalemle dudaklarımı çerçeveleyip nolur nolmaz diye ortasını da boyadım, üstüne likit ruju sürünce çok daha düzgün bir görüntü verdi. Daha az kurutttu, ama kalemden dolayı transfer oldu elimin üstüne. o kalemler de o kadar övülüyor ki çok yüksek beklentilerim vardı, öyle söylendiği gibi aşırı yumuşak değiller bence ama sürümleri kolay ve rahat sayılır. mac'inkilere oranla epey yumuşaklar tabii.
Aldığım renkleri elimdeki rujlarla karşılaştırdım, Ginger The Balm Trustworthy'ye benzer ama tam muadil değil. Trustworthy biraz daha kiremit tonlar içerirken Ginger daha kahve-turuncu arası. Mary Jo ise Pastel 09 ile nerdeyse bire bir aynı. Pastel 09 ondan 1 tık daha mavi alt tonlu.
özetle lip kitlerin renk skalası muhteşem ama kalitesi o kadar da değil yani, bir daha almayı planlamıyorum.
oncelikle bence fiyatlari gayet uygun, 30$ Turkiye'de macten veya sephoradan ruj+kalem alacaginiz fiyata geliyor zaten. ve yapisi, kokusu, kaliciligi her seyi cok guzel ustelik renkleri bence efsane. fiyatini kesinlikle hakediyor ama sanirim artik Turkiye'ye gonderim yapmiyorlar. Herkes en cok dolce k candy k demis ama benim bebegim love bite
true brown k muadilinin olmadığını düşünmeye başladığım lipkit serisi (gizlinot: tanım kasmak )
colorpopta var tame da colorpop burda yok :(
flormar, golden rose, pastel size sesleniyorum şu piyasa açıklarını yakalayın kapış kapış gider valla
21 ekim 2016 21:05
21 ekim 2016 21:05
(link: https://cdn.suslusozluk.net/gorseller/25467_10457_1475926989_5121ca.png Candy k muadilleri)
Aliexpress'e sahteleri düşmüştür. Youtube'da karşılaştırma videoları çekenler var.
(link: https://www.youtube.com/watch?v=y_DeF7Q1xaI 1)
(link: https://www.youtube.com/watch?v=-oL8Cx0klU0 2)
...
(link: http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160725063354&SearchText=kylie+lip+kit aliexpress)
25 temmuz 2016 17:30
25 temmuz 2016 17:34