içerik listesi

• oylar (5)
  • medya (1)
tarih
oy (güzelinden)

3. maison francis kurkdjian markasının oryantal odunsu tarzda, 2015 senesinde üretilmiş parfümü.

öncelikle parfümün üst notlarında Bulgar gülü menekşe ve çilek; orta Notalarında Türk gülü -ki kendinin inanılmaz hissettiriyor- ve alt notalarında ise ud ağacı, vanilya, amber, benzoin ve karamel kullanılmış.

koku ilk sıkımından son ana kadar benzer tonda ilerliyor yani katman katman açılıp dönüşen bir parfüm değil, stabil ilerliyor.

muhteşem bir gül vanilya uyumu olan reçineli odunsu kokuları seven biri olarak bayıldığım bir parfüm.

yayılımı ve performansı muhteşem, kalıcılığı 12 saat civarı diyebilirim. ben genellikle cildimde sıkıntı olduğu için alerji yaptığı için kıyafetlerimin üzerine sıktım  kalıcılığı kumaşta da epey iyi. birkaç gündür deniyorum, Silajı da çok güzel, ilk birkaç saat boyunca bulunduğunuz odayı dolduracak cinsten.

bence sonbahar ve kışa uygun daha çok fakat ilkbaharda da yağmurlu havalarda kopmak istemeyeceğiniz için kullanılabilir bir koku. bununla birlikte çok sıcak günlerde asla tercih edebilecek bir koku değil.

performans çok yüksek fakat fiyatı gerçekten çok pahalı. bununla birlikte bence bütçenize uygun ise tolere edebilecekseniz kesinlikle değer bir parfüm fiyatına. ben kendim satın almadım, yaklaşık iki senedir aklımdaydı satın almak ve hep gözüm gidiyordu :') Beymen Sitesi'nde dolaşırken dönüp dolaşıp kendimi bu Parfümde buluyordum hatta. çok sevgili arkadaşım eski dostum bana bunu doğum günüm amacıyla satın almış çok şaşırdım ve sevindim, bayıla bayıla kullanıyorum ilk günden beri.

kokuda gerçekten bir Dalin teması var yani çok yumuşak çok sarmalayan bir koku. unisex olarak belirlenmiş ama bence kadına daha yakın, daha feminen bir koku olduğunu düşünüyorum.

kalıcılığı ve performansına kefilim, güllü vanilyalı sıcak kokuları, sarmalayan kokuları seviyorsanız  çok seversiniz bu kokuyu da.

sarmalayan bir pudralı hissiyat da veriyor bu parfüm, yani oryantal odunsu bir havası var evet ama pudra hissiyatı da var.

ben çocukken babaannenimin mevlüte okumaya falan gidip dönüşte mevlüt'ten bana peçeteye sarıp getirdiği güllü lokum gibi kokuyor sanki.  böyle tozlu pudra şekerli bir güllü lokum kokusu... harika betimleme oldu yalnız.

şu an sabahtan bu yana sıkalı yaklaşık 12 saat oldu ve başımı hafif aşağı indirdiğim anda kıyafetimin kazağımın üstünden boyun kısmından burnuma o kadar güzel çalınıyor ki... normalde çoğu kokuyu sıktıktan sonra hissetmezsiniz ya, çevrenizdekiler hisseder burnunuz yorulur körelir çünkü. ama bu kokuda bir anlık hareketinizde gün içinde ara ara burnunuza çalınmaya devam ediyor rüzgar olup esiyor resmen. bayıldım.

21 mart 19:48

2. Başlangıcı çok etkileyici kremsi gül ve oud ile başlayan fakat orta ve alt notalara geçişte vanilyanın da etkisiyle çok tatlı bir hal alıp bayıcı kokan kurkdjian parfümü. Kurkdjian gül notasını parfümlerinde kullanmayı seven ve çok ustaca işleyen bir parfümör. Nickime ismini veren, fransız aktris catherine deneuve için tasarladığı Lumiere noire adlı parfümü gül ve paçulinin ustaca harmanlanmış halidir. Hele bir de içinde türk damask gülünün de olduğu a la rose var ki koklamaya doyamaz insan.

25 eylül 2020 14:29

1. francis kurkdjian isimli parfüm dehasının, oud serisinden bir parfüm. esasen süslülerin bugün sıktığı parfümler başlığında bu açıklamayı yapacaktım ama baktım ki çok uzatıyorum ve parfüm hakkında başlık açılmamış, bari başlık açayım dedim. süslüler, dekant parfüm belasına bulaştığımdan beri elimde çok parfüm birikti. özellikle bu mevsim için kullanabileceğim 10 ml, 5 ml bir dolu koku var. ama dört gündür yani elime ulaştığından beri sadece oud satin mood kullanıyorum. gül kokusu oud kokusu ve vanilyası baskın (vanilyayı ben tam alamıyorum ama babam bugün sitemle karışık vanilyayı aldığını da belirtti:) babalar kızlarının dalin kokmasını istiyor sanırım, en azında benimki ağır kokularımı hep eleştiriyor), ama açıkçası bu kez babama hak vermek zorudayım, çünkü bu açılışı gerçekten ağır bir koku. ama aşığım süslüler aşık. keşke çok param olsa da tam şişeli alsam. ben ki gül kokusundan nefret ederim, mfk bu parfümle bana gülü sevdirdi. bu parfümü sevmeyen tek kişi babam sanırım o da açılıştaki yoğun kısma denk geldi bu sabah, geçen gün sıktıktan yarım saat sonrasında parfümün tene oturuşuna denk geldiğinde olumsuz yorumu olmadı mesela. keza annem de, yakın kız arkadaşım da dönüp dönüp hangi parfüm bu diye sordular. fazla uzatmayayım; teninize yakışırsa eğer, çekiciliğin şişelemiş hali bu koku süslüler. flörtüm falanım olmadığı için erkek gözüyle yorumlayamıyorum. sadece geçen gün görüştüğüm bir erkek arkadaşım kokuya bayıldığını söyledi, vedalaşırken sarıldığımızda iki saniye uzun sarıldı yani birazcık ağır kokulara garezi yoksa, flörtünüzü de etkileme gücü yüksek bir koku. genel beğeniye uygun mu tartışılır, ben anket yapmadım neticede. ama kesinlikle ortalama bir koku değil bence, seversiniz veya sevmezsiniz, belli bir etki gücü olan bir koku. deneme imkanı olanlara tavsiye ediyorum.

edit : cümleye farklı başlayıp düzeltmeyi unutunca adamcağzın adını maison yapmışım. sevgili tilonorrinco uyardı, düzelttim.

14 ekim 2019 09:03 14 ekim 2019 09:48

içerik sonu