girdi yaz
  • girdiler (28)
  • medya (5)
tarih
oy (güzelinden)

28. 3 senedir kullanıyorum ve çok memnunum. başta alışana kadar takıp çıkarmak zor gelebiliyor ama alışınca regl olduğunuzu unutuyorsunuz. günde 2 ya da 3 kere boşaltıp yıkayıp tekrar yerleştiriyorum. dışarda biraz daha zor tabi ama lavabonun da tek kişilik tuvaletin içinde olduğu yerlerde nispeten daha rahat. regl başında kullanmadan ve regl bitiminde suda 5 dakika kaynatıyorum.

3 senedir kullandığım beije marka menstrüal kabımı dün klozete düşürdüğüm için kendisine veda ettim. şimdi rossmandan facelle markasını alıp kullanmayı düşünüyorum zira arada çok fazla fiyat farkı var. yine de hangisini alırsanız alın yıllarca regl dönemlerinizde hiç regl ürünü almadığınız için oldukça karlı oluyor.

12 nisan 13:26

27. B12 eksikliğiniz varsa almayın. Kabı kaynasın diye ocağa koydum, 1 saat ocakta unutmuşum. Kaynattığım su bitmiş, kap yanmış,  daha yeni almıştım. Kendimi dövesim var şu an akwkkdldlf.

17 ekim 2023 01:32

26. Altı yıldır kullanıyorum. Bana zaman zaman regl olduğumu bile unutturan icat. Yukarıda verilen yanlış bilgiyi düzeltmek isterim. Her kullanımda değil reglin başında ve regl sonunda kaynatmak gerekiyor yalnızca. Aralarda su ile yıkayıp kurulayarak kullanmaya devam ediyoruz. Aksi halde çok kullanışsız olurdu. Facelle markası için geçerli bir durumsa bilemiyorum ama sanmıyorum.

14 ekim 2023 10:40 14 ekim 2023 10:41

25. Ben de facelle markasını kullanıyorum. Güzel bir icad özellikle spor yapmak ya da denize girmek için. Tek sıkıntısı her kullanımda kaynar su ile dezenfekte etmek gerekiyor ve dışarıda bulunmanız gereken günlerde çok sıkıntı kullanması. Değişim için ya mutlaka evde olmak lazım ya da kaynar su, yakında bir lavabo bulunan bir ortam gerekiyor. Tampon gibi sokarken vajinayı kurutmadığı için de özellikle tercih ediyorum

14 ekim 2023 08:56

24. Denemek isteyenler için rossmanda facelle markasının kabı 300den 120ye düşmüş. Mağazada s ve m olarak iki boy vardı. Alman markası olması gereksiz bir güven verdi ve aldım.

Bir önceki kabım materyal olarak fazla yumuşaktı, içerde ağzı tam açılmıyordu. Bunu daha serttir diye aldım, ağız kısmı daha sert ama çok da sert değil. İçerde zorlanmadan şak diye açılması için ille 700-800 lira mı vermek gerekiyor anlamıyorum. Ayrıca m boy olmasına rağmen biraz ufak geldi gözüme. 120 liraya denenebilir yine de.

13 ekim 2023 21:30

23. Birkaç ay oldu kullanmaya başlayalı. Bunu Kullanmadan önce yoğun günlerimde gece pedi + tampon ile zor idare ettiğimi, gece gündüz sızıntıyla uğraştığımı söylemem gerek. Toc markasının s bedeninden başladım. Deneme amaçlı regl değilken başladım kullanmaya, böyle kullanmaktan çok memnun kaldım. Small da, medium boyu da hiç hissedilmiyor, rahatsız etmiyor. Ancak s boyu yoğun günler kimi zaman bir saatten kısa sürede sızdırmaya başlıyordu. Genelde dışarıda olduğumdan öyle çok sık da değiştiremiyorum. Ben de m bedenini aldım indirimden. Yoğun zamanlar sanırım 3 4 saat kesiyor sonra kap yokmuş gibi devam. Zaten belirtilen üst sınıra kadar kullanınca ilk kez koku yaptığını fark ettim, yani hijyen amaçlı da daha sık durulamam gerektiğini hissediyorum. Yani benim için "sabah taktım akşam temizledim yine taktım regl olmamışım gibiyim" diye bir şey yok. Bu yüzden Light Pedlerle birlikte kullanıyorum. Her ay 4 5 tane ince ped değiştiriyorum. Onun dışında Çıkarıp takmak bu süre içinde inanılmaz pratik hale geldi. İkiye katlayıp dibinden kat bozulmayacak şekilde tutup öyle yerleştiriyorum. Ağrı konusunda da Ağrıya herhangi bir etkisini gözlemlemedim. Çok yoğun ağrı yaşarken deneme şansım olmadı, umarım olmaz da. Üründen, özellikle m boyundan genel olarak memnunum. Uzun süre ped kullanımından dolayı kaşınma yok, sürekli sızdırmak yok , ped kullanımım sıfırlanmasa da azaldı, ürün hafif seyreden regl-yoğun seyreden normal akıntıda çok kullanışlı, koku yok, pedden hijyenik, ekonomik, toksik şok konusunda tampon kadar riskli değil bildiğim kadarıyla, ağartıcı Yok üründen çok memnunum.

8 mart 2023 13:26

22. sanırım 10 gündür kullandığım uzun süreli tüketime uygun hijyen ürünü.

daha önce tampon başlığında facelle tampon kullandığımı ve bitince kap kullanmak istediğimi söylemiştim. ben düzensiz adeti olan biriyim, 2-3 ay hiç kanamam olmayıp 20-30 gün aşırı yoğun kanamalar yaşayabiliyorum. bu nedenle önceki adet dönemimde elimde ne kadar ped ve tampon varsa kullandım, bu adet dönemimde 2 günlük tamponum kalmıştı elimde.

rossmanna yine tampon almak için girdiğimizde kullandığım tamponun kutusunu sepetime attım, rafta hemen yanında kapları gördüm. facelle de kap işine girmiş galiba, s ve m bedenleri vardı. eşim hemen fark edip "bu bana anlattığın adet ürünü mü, hadi satın alalım da dene" dedi. katlayamamak yerleştirememek gibi çekincelerim vardı ama satın aldık, eve gidip steril ettim ve kullanmaya başladım. bendeki s beden.

ilk günler kabus gibi, 8-9. denemede zor takıyordum ve çıkartıp içini boşaltmaktan korkuyordum geri takamam diye. zamanla elim alıştı, şu an ilk bilemedin ikinci seferde şıp diye takıyorum yerine. geceleri alarm kurup tampon değiştirme olayı da kalmadı artık. hiç sızdırma da yaşamadım daha. sabah uyanınca, gün ortasında bir kez ve gece yatarken olmak üzere 3 kez boşaltıyorum. oldukça konforlu bir ürün, umumi alanda değiştirme ihtiyacı da duymadım allahtan. punch down denen katlama yöntemi ile rahat ediyorum ben.

uzun süreli kullanımda ne olur bilmiyorum, dediğim gibi adet aralıklarım da uzun kanama sürem de. bir hafta on gün neyse de bir ay peş peşe kap kullanmaktan yana bir sıkıntı olur mu emin değilim, doktora gidip danışmam lazım.

8 mart 2023 02:15

21. evet bu kervana ben de katıldım. Belki kullanamam diye ucuz bir ürün alayım 200 300 vermeye gerek yok diyerek  moon cup bu ürünü aldım, aldığımda 80 liraydı. Adetim başlamadan deneyeyim dedim evet ilk başta çok zorlanıyorsunuz kendinize uygun pozisyonu ve katlama şeklini bulana kadar deniyorsunuz, ben en rahat U şeklinde katlayıp alaturka tuvalete oturur gibi ıkınarak takabildim YouTube videoları da izlemiştim biraz. Suyla ıslatmak işinizi zorlaştırıyor ben kayganlaştırıcı jel ile rahat taktım. Adet dönemim olmadığı için içine sadece vajinal akıntı geldi iç çamaşırıma geçmedi hiç ve bu beni günlük ped kullanmaktan da kurtardı. Gün boyunca varlığını hissetmiyorsunuz, sizi rahatsız etmiyor asla aksine ben ped kullanırken daha fazla rahatsız oluyormuşum. Gelen kan aslında pis değilmiş pedde beklediği için kötü kokuyormuş kendimi bu yüzden biraz daha sevdim ♥️ Bir tane daha yedek alacağım kullanmadan önce kaynar suda bekletip sterilize ediyorsunuz, kullanım döneminde içini boşaltıp sadece suyla yıkayıp geri takıyorsunuz.( değiştirmeden önce mutlaka ellerinizi yıkayın, sonrasını söylememe gerek yok tabi) adet dönemi bittiğinde yıkayıp yine kaynar suda bekletip kaldırıyorsunuz. Yazın da deniz ve havuzda rahat kullanabileceğimi düşünüyorum çünkü rahimin iç kısmında bu cup vakumlanmış gibi duruyor sızdıracağını asla zannetmiyorum. Ve ilginçtir ki yoğun kanamam olmadı her ay olduğu gibi ve o ağrıyı 2 3 saat gibi bir süreye indirdi normalde ilk gün full ağrılı geçerdi. Cup taşacak kadar dolmuyor hiç siz ağzına kadar dolu zannedebilirsiniz ben de öyle zannetmiştim ama bakıyorum hep yarısına kadar dolmuş. İlk iki gün kanamanın yoğun olduğu saatlerde 5 6 saatte bir değiştirebilirsiniz sonlara doğru 8 9 saat gitti bana.Şiddetle tavsiye ediyorum canım süslüler kendinizden tiksinmeyin asla, dünyada tiksinecek o kadar şey var kendinize gelene kadar 💖 tampon kullanan süslüler bunu daha da rahat kullanabilir benim gibi sadece pedden menstrual cup a geçenler sadece azıcık zorlanabilir sonrasında zaten alışıyorsunuz. Sırf verdiği konfor için bile alınır pedden taştı mı derdi yok ve iki üç aylık ped parasını tek seferde verip 10 yıla kadar kullanabiliyorsunuz mükemmel bir geri dönüşüm ♻️ sadece sapından tutup çıkarmayın rahim sarkmasına sebebiyet verebilirmiş o yöntem

13 haziran 2022 08:12

20. doğru düzgün yerleştirmeyi öğrendikten sonra (ben sadece ilk kullandığımda zorlanmıştım) yerleştirirken ve çıkarırken can yakmayan ve içinizde olduğunu hissetmediğiniz bir cup.ilk iki gün ağrım olmasa regl olduğumu unutacağım neredeyse ve artık yıllar boyunca her ay pedlere para saçmayacağım için ve atıklarım azaldığı için de çok mutluyum.

25 şubat 2022 10:36

19. vajina bölgesine sokulan, huniye benzer bir adet kabı.

korrrrrkunç bir şey diyerek kimseyi korkutmak istemem ama bana göre korkunç açıkçası :D

kullanıp memnun olan yüzlerce insan da var. ama ben ykp (bkz: Yıkanabilir kadın pedi) lerim ile gayet mutluyum knksler.

25 şubat 2022 03:44 25 şubat 2022 03:45

ilginizi çekebilecek benzer başlıklar