6. daha once yirmi kere menstrual kap kullanmaya calisip basaramamis biri olarak bir bucuk yildir disk kullaniyorum ve inanilmaz mutluyum. ben tesadufen ip gibi bir cekme aparati olanini almistim, bir bucuk yil boyunca her reglimde kullandim, evde, disarda, gece, gunduz hic sorun yasamadim. en son gecen ay o cekme aparatini koparinca yeni bir cift aldim, ki tamamen benim hatamdi. nasil kullanilir uzerine bir video izleyip pubik kemigin arkasina ittirme olayini kesfettigmden beri hicbir sorun yasamadim ki ben mentrual kap yuzunden agladigimi hatirliyorum. inanilmaz rahat bir urun, neden kaptan daha populer degil hic anlamiyorum, yillar once kap da kap diye diretmek sonra kos kos tampona donmek yerine bunu kullanabilirmisim.
- süslü
- pet
- sanat
- bürokrasi
- diğer
zlatanera ve nessiee bu ürünü almak istiyor.
içerik listesi

yaş: | 32 |
cilt tipi: | normal |
saç rengi: | koyu kestane |
saç kalınlığı: | kalın telli |
5. tamponu daha yararlı bulduğum gereksiz olan bir ürün. deneyimledim kullanmayıda başardım ama tampon veya ped daha pratik süslüler.

4. Son süslünün yazdığı yara konusu beni biraz korkuttu ama bile iyorum yurtdışında o kadar yaygınlar ki ve o kadar rahatki bir daha pede dönemem sanırım ben 4-5 senedir cup kullanıyorum 2 hafta önce disk aldım birdahaki reglimde kullanmaya başlayacağım. Bakalım takması biraz gözümü korkutuyor cuptan farklı olduğu için. Kullanınca güncelleyeceğim.

ten rengi: | beyaz tenli |
cilt alt tonu: | nötr |
saç rengi: | kestane |
saç kalınlığı: | ince telli |
kepekli saç: | hayır |
3. Uzun süre kap kullandıktan sonra diske geçtim. Kapta yaşadığım kısa sürede dolma ve sızdırma sorunlarının hepsini çözdü. Ancak yakın zamanda yoğun ve su kıvamında vajinal akıntı şikayetiyle doktora gittiğimde vajinamda nokta şeklinde bir yara olduğunu öğrendim. Doktor direkt tampon,kap gibi bir regl ürünü mü kullanıyorsun diye sordu ve genelde bunlardan dolayı olduğunu söyledi. Sonuç olarak yara yakıldı,cinsel ilişki bir aylığına yasaklandı ve regl dönemimde ped kullanmam yani kanın akıp gitmesinin daha sağlıklı olduğu söylendi.

ten rengi: | buğday tenli |
göz rengi: | koyu kahverengi |
saç şekli: | kıvırcık |
yaş: | 31 |
cilt alt tonu: | warm |
saç rengi: | kestane |
kepekli saç: | hayır |
2. denemeye çok merak ettiğim şey. araştırmalarıma göre beni biraz korkutsada sanırım bende alıp deneyeceğim.

ten rengi: | esmer |
göz rengi: | ela |
yaş: | 31 |
cilt alt tonu: | warm |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | siyah |
kepekli saç: | evet |
1. 3 günlük seyahatime kanamamın en yoğun olduğu günler denk gelecekti.
işin kötüsü sabahtan akşama kadar deli danalar gibi yürüyüp, şehri keşfetme gibi bir planım vardı. instagramda gezinirken tuba gulec'in bir postuna denk geldim. menstrual diski anlatıyordu. açıkcası uzun zamandır cup olanları görüyordum ama bir türlü denemek için fırsat bulamamıştım. diski de duyunca merak ettim. vakitte çok sınırlı olduğundan çok düşünmeden bir yerden aldım. zaten cup kadar çok seçenek yok.
öncelikle şunu söylemek istiyorum ki; sa-bır.
öğrenene kadar, alışana kadar sabretmek gerekiyor.
ben şuan ikinci kullanımımı tamamladım.
benim kanamam aşırı oluyor. ilk kullandığımda konforlu muydu? evet. tampon gibi ama tampondan çok daha iyiydi. sızdırma oldu mu? evet. ama benim gibi aşırı kanaması olan kişiler için o yoğun günlerde normal ped kullanmak bile büyük bir lütuftur. takması gayet basit ama yerine oturtması; işte orada sabır devreye giriyor. doğru yerin neresi olduğunu anlıyorsunuz ancak o açıyı anlayabilmek biraz zaman alabiliyor. geçen ay 7 - 8 kere takıp çıkartmışımdır ancak o açıyı tutturamadım. bu ay yine 7 - 8 kere takıp çıkarttım. bu sefer o açıyı sanırım tutturabildim. sızıntı vardı ancak geçen ay kadar değil. galiba diğer ay biraz daha sızıntısız açıya ulaşacağım, bilemiyorum.
çıkartması aşırı kolay. içime kaçtı, rahimime sıkıştı, ortadan kayboldu gibi bir durum söz konusu değil.
dışarıda olup, diski dolanlar yani ben gibiler için durum biraz zor olabiliyor. tuvaletlerde lavabo olmayınca ben diski çıkartıp içini döküp geri takıyorum. zaten ilk sterilizasyondan sonra her seferinde foşur foşur yıkamaya gerek olmuyor ama tabi gönül her seferinde sudan geçirmek istiyor. gerçi biraz ıkınınca açısı değişiyormuş içindekiler kendi kendine dökülüyormuş ama ben daha o kısma gelemedim.
sterilizasyon için kabını da aldım, bence gereksizdi. mikrodalgada kullanılıyormuş ama bu fikir benim çok hoşuma gitmedi. disk için derin bir kaynatma tenceresi aldım. kabı öyle disk kutusu gibi kullanıyorum.
gerçekten sıfır koku. hani öyle elimizi derin keseriz de kanar ya, bir kan kokusu yayılır etrafa, işte o koku dahi yok. sıfır.
en çok geceleri sevdim. her kanamada sabahları illaki bir kaza yaşıyordum. artık geçti.
takma - çıkartma gibi işlemleri birazcık zahmetli. bir ped gibi cırt tırt oldu bitti olmuyor ama değer. bu minik mücadeleye, elleri birazcık kana bulamaya gerçekten değer. bu arada cinsel ilişkiye de girilebilirmiş ama bilemiyorum. o kısmı beni hiç heyecanlandırmadı.
"amacım marka tanıtımı değil ürün tanıtımı olduğu için görselini rastgele bir siteden yükledim. "

ten rengi: | buğday tenli |
göz rengi: | koyu kahverengi |
yaş: | 36 |
cilt alt tonu: | nötr |
alerjik cilt: | evet |
saç rengi: | koyu kestane |
saç kalınlığı: | ince telli |
ilginizi çekebilecek benzer başlıklar
sevgili okuyucu, süslü sözlük, yazarlarının çeşitli konular ve ürünler hakkındaki kişisel görüşlerinden oluşur, bu yüzden de her yazar kendi görüşünden sorumludur. girdilerde yer alan öneriler, hiçbir şekilde hekim tavsiyesi yerine geçmez. burada yer alan önerileri uygulaman sonucunda uğrayabileceğin herhangi bir zarardan sorumlu değiliz. lütfen sırf internette birileri yazmış diye yüzüne kedi çişi sürme (:
süslü sözlük iletişim: Süslü Bilişim Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti., Antalya, bilgi@suslusozluk.net