1. nivea'nın cilde tazelik ve yoğun nem verme amacıyla yeni çıkardığı, üstünde normal ciltler için uygun olduğu yazan cilt bakım maskesi. açıkçası ne öyle yoğun bir nem ne de tazelik veriyor. sıradan bir nem maskesi.
nivea'nın önceden üzerinde tazeleyici, canlandırıcı bakım maskesi yazan bir çeşidi vardı kullananlar vardır mutlaka, denk geldikçe ondan alıyordum. bu da aynı onun gibi. onun içinde aloe vera ve e vitamini vardı. bunda da deniz mineralleri ve yine e vitamini var. bana göre koku olarak farkı var sadece. yoksa kıvam ve etki olarak ondan çok farklı değil.
nivea bu maskeleri 7.5 ml'lik ve ikişer kullanımlık olarak paketlenmiş şekilde satsa da, içinden çıkan miktar oldukça fazla. ben ne kadar yoğun uygularsam uygulayayım, tek paket rahatlıkla iki kullanım, hatta daha fazla kullanılabiliyor. ben genellikle kil maskesinden sonra ya da akşamları makyajımı çıkardıktan sonra nemlendiriciden önce uyguluyorum bu tür maskeleri. hani cildin şu soğuk günlerde nemlendiricinin bazen yetmediği durumlarda takviye olması amacıyla kullandım bu aralar. üzerinde durulamaya gerek olmadığı yazmış, ben de 15 dk kadar cildimde bekletip sonrasında hafifçe ıslattığım bir pamuk yardımıyla fazlasını alıyorum. dilerseniz kare pamuk, dilerseniz de benim gibi bebek temizliğinde kullanmak için üretilmiş pamukları kullanabilirsiniz. disk pamukla bu işlem biraz zor oluyor çünkü. bebekler için üretilen pamuklar biraz daha büyük olduğu için daha rahat oluyor bana göre.
maskesinin cildime olan etkisi öyle bir tazelik, ferahlıktan ziyade anlık bir nem desteği sağladı. benim için verdiği nemlilik idare eder seviyede olsa da, kuru ciltler ve soğuk şehirlerde yaşayanlar için yeterli gelmeyebilir. ben tek paketi iki seferde, diğer paketi de yine iki seferde olmak üzere haftada iki defa kullandım bu maskeyi. kullandığım süre içinde maske benim cildimde sivilcelenme yapmadı. yalnız yağlı ve akne eğilimi olan, özellikle de sivilceli ciltlerin dikkatli kullanması lazım yine de.
özetle ben öyle aman aman bir etki görmesem de, indirimde alınıp ara ara kullanılabilir. zaten indirimde 7-8 lira civarına düştüğünden uygun fiyatlı bir nem maskesi de denilebilir. nivea'nın cilt bakım maskelerini sevenlere, yeni bir çeşidi çıkmış diye merak edip denemek isteyenlere önerebilirim. beklentiyi çok yüksek tutmamak kaydıyla tabii.
ukte: (yazar: gaya).