78. on aylık kullanım sonrası en objektif yorumlarımı yazmaya geldim.
çok riskli bir cihaz. ben de almadan önce aylarda internette ne kadar içerik varsa izledim. yorumların %90'dan fazlası çok olumluydu. çoğu kişi artık iki ayda bir yapıyorum hiç çıkmıyor gibi yorumlar yapıyordu. ben cihazı beğendim, kullanmaya devam edeceğim ama mucizevi bir alet olmadığını düşünüyorum.
-kendi tüy yapımdan abhsedeyim. beyaz tenliyim. genel olarak tüysüz bir insanım ama koltuk altı ve bikini bölgemde koyu ve kalın tüyler var. ben iki sene önce bir hastanede lazere gittim altı seans. cahillik cihazın ne cihazı olduğunu falan sormadım. etkili ve güzeldi. giderken gerçekten tüylerim çok çok azalmıştı. hatta bacaklarımdaki az tüylerde bu lazerde tamamen bitti diyebilirim ama altı seans bittikten birkaç ay sonra koltuk altı ve bikini %80 oranda eski haline döndü.
-ben lazere gitme konusunda zamansızlıktan devamlı erteleyip zamanını geçirdiğim için evde yapma fikri çok kafama yattı. yorumlar da çok olumlu olunca aldım. bendeki kablosuz da çalışan modeli ama hep fişe takılı çalıştırıyorum, kablosu da uzun diğer model de alınabilirmiş.
-braun ile philips arasında kalıp neden philips aldın derseniz; braun daha bir güven veriyordu evet ama aralarında baya bir fiyat farkı vardı (ben alırken en az 7-8 bin oynuyordu). hatta braun'da beğendiğim model 30 bine yakındı. o an bütçeme uymadığı için ben philips aldım.
-ben hassas ciltli biriyimdir ağda falan yapsam hemen her yerim yara olur. bende hiçbir iritasyona sebep olmadı. atış yaptığımda tabii ki bir sıcaklık veriyor ama bikini dışında hiç acıtmıyor. bikinide de dışarıdaki lazer gibi ölüm acısı değil, dayanılmayacak bir acı değil özetle.
-herkes tüm vücut bir saate bitiyor demiş ama ben bikini, koltuk altı ve bacaklarımın bilek kısımlarına sadece atış yapıyorum en son da kollarımdan biraz geçiyorum totalde 25-30 dakikamı alıyor. çok pratik. yani bir daha dışarıda lazere hayatta gidemem bu pratikliği yüzünden.
-ideali tüyleri jiletle alıp 24 saat sonra lazer yapmak ama ben erinmekten jilet yapıp çıkınca direk lazer yapıp geçtiğim de oluyor.
-ilk kullanmaya başladığımda 15 günde bir kullanmaya başladım. hiçbir etkisi olmadı diyebilirim. bir arkadaşım ilk bir iki ay haftada bir yap dedi. bir ay boyunca haftada bir yaptım ve etkisi belli olmaya başladı. koltuk altımda çok azaldı, bikinide de bölge bölge hiç çıkmamaya başladı. ben hep 5 ayarında kullanıyorum, bikini de dayanamazsam düşürüyorum.
- yaklaşık 6-7 aydır da ayda iki kez yapıyorum. sonuçlar şöyle:
bikini bölgesi %60 oranında, koltuk altı %40 oranında çıkmaya devam ediyor. garip bir şekilde kollarımda işe yaradı. ben lazere gittiğimde kol tüylerim renksiz ve ince olduğu için lazerin işe yaramayacağını söyleyip hiç yapmamışlardı. ben senelerdir ayda bir ik ikez jiletle alırdım sadece. lazeri de kullanmaya başladığımdan beri o kadar azaldılar ki ben bile iyice koluam yaklaşıp bakmazsam tüy görmüyorum.
hala tüyler çıksa da olumlu yanı şu, jilet yaptığımda gerçekten pürüzsüz oluyor. bilirsiniz jilet de yapsanız o kıl kökleri gözükür ya da tahriş olur vs. pürüzsüz bir görüntü olmaz ya da jiletten bir gün sonra hemen sakal gibi uçlardan uzar. işte o bu lazer cihazı ile olmuyor. yazın o kadar rahat ettim ki anlatamam. duşta jiletle on saniye geçiyorum koltuk altından ve pürüzsüz duruyor ya da denize gittiğimde vs hiçbir tüy derdim olmadı. o yüzden tüylerim bitmese de ben mutluyum bu şekilde. sadece pazar günleri everything showerda jiler yapıyorum beni bir hafta boyunca hiç rahatsız etmiyor. bu şekilde kullanmaya devam edeceğim daha da azalma hatta hiç çıkmama vs. olursa bu girdiyi editlerim.