1. öncelikle kendinden tiksinmeyi ve allahtan belanı istemeyi bırakır mısın lütfen? 25 yaşında okul mu bitirilir sözün çok komik geldi. Yolun sonunda istediğin konumda olucaksan hiçbir şey için geç değil. Herkesin yolu, tekamülü, bir şeyleri farkediş zamanları aynı olmak zorunda değil. öğretmenliği sevmiyorsan bırak, bıraktığın zaman her şeyin sorumluluğu sende olucak ama. bıraktığında daha iyi bir yerde istediğin konumda olucak mısın bunu kotarabilecek misin bi risk analizi yap öncelikle. ben 21 yaşında aslında çok da istemediğim bir mesleği yapmaya başladım şuan 26 yaşındayım, hem çalışıp hem üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim. 27 yaşında üniversiteye başlamış olma fikri bana çok geçmiş hissiyatı verse de bu da başkalarının yaşamı için geç olsa da, benim için geç değil.

8 ocak 2024 15:51

2. süslü benim sınıfımda yaklaşık 10 tane 30+ insan var. arkadaşlarımdan biri 25 yaşında ben 21 yaşındayım birinci sınıfım. önemli olan istediğin bölümü okuyor olman. sahaya geçene kadar kendini geliştirirsin. seni öne atacak kazanımlar elde etmeye çalış sakin olup.

8 ocak 2024 15:52

3. süslü öncelikle 25 yaş okul bitirmek için geç bir yaş değil tabi ki.

ama böyle durumlarda şunu düşünmek lazım. elinden şu an ne gelebilir ki? yani zamanı mı geriye alacaksın?? bunu yapamayacağına göre yani kontrol edebilceğin bir şey olmadığına göre eldeki imkanlarla ne yapabilirsin ona bak. öğretmenlik diyorsun mesela şimdiden ufak ufak kpss planları yap ki yıl kaybetmeden atanmaya bak mesela ya da kendini geliştirmek için bir şeyler yap başka planların varsa. çünkü zamanı geri alamazsın ama şu anı iyi değerlendirmek senin elinde.

8 ocak 2024 16:40

4. 2 kere mezuna kalıp tıp kazandım, 26 yaşında bitirmiş olacağım ben de. Öyle olması gerekiyormuş ki öyle olmuş, geçmişi değiştiremezsiniz. Hiçbir şeye yaramayan tripleri bırakıp önünüze bakın bence

8 ocak 2024 16:44

5. saçmalamışsın cidden sakin ol 25 yaşında olacaksın 70 değil millet 3. girişinde falan kazanıyor veya okulda okurken uzatıyor bir sene ara veriyor geziyor geliyor yani sayısal bölümlerde çoğu kişi 4 senede bitirmiyor ki bir kere öğretmenlik olsa ne olur anlamıyorum 25 yaşı ne sanıyorsunuz siz aq aşırı sinirlendim bence psikolojik destek al süslü. 30 35 yaşında 2. üniversitesini okuyanlar, zevk için gidip şunu bunu okuyayım diyenler var. afla geliyor kimisi de 45 50 yaşında okulda yani aklını başını topla ufak tefek şeyleri dert etme hasta olursun.

8 ocak 2024 19:05

6. 31 yaşında 2005lilerle okuyorum. Ben bir sorun göremedim. Bu kadar kendinize eziyet etmeyin. Kimse otuzuna gelmeden doğru düzgün iş güç edinmiyor zaten.

8 ocak 2024 19:36

7. 27 yaşında mezun oldum, ben de 22-23lerdeyken hayatım bitti diye düşünüyorum ama toparlanıp bir şeyler yapmaya çalıştım, farklı farklı işlere girdim okurken sürekli çalıştım ve şu an her anlamda aşırı memnun olduğum bir işim var ve çok mutluyum. zamanında mezun olan beyaz yakalı arkadaşlarım plazalarda sürünüyor bir fark görmüyorum aramızda, hatta şöyle bir avantajım oldu ben yaşımdan dolayı okurken girdiğim işlerde daha çok ciddiye alındım ve daha fazla sorumluluk verildi ve o sayede başlangıç pozisyonu yerine daha yüksek bir pozisyonda başladım işime. zamanında mezun olanlar sadece yaz stajı falan yaptılar onda da zaten 2 aya ayrılacağını bildiğinden firma da doğru düzgün iş vermiyordu onlara. kısacası kıyasın sonu yok yani binlerce kombinasyon sunabilirim erken mezun olup çalışamayan/ortalaması düşük olan/maddi sıkıntı çeken vs vs o kadar uzatablirim ki. aynı şekilde her şeyi sorunsuz giden de var ama günün sonunda beyaz yaka işlere girdiler kimisi memnun kimisi değil, orayı da yine kombinasyonlara bölersem memnun olan daha da azalıyor ve elde iyice küçük bir kitle kalıyor. yani kıyaslama yapılabilecek bir konu değil bu pek, sen sadece öğretmenliği pek sevmiyor gibisin bence ondan emin olmaya çalış, emin olduktan sonra da elindekine yapış ve okul dışında tecrübe kas. dediğim gibi yaşına göre de bir olgunluğun varsa bunu avantajına çevirme imkanın da var. bunlar dışında yukarıdaki süslülerim çok haklı ben tekrarlamak istemedim ama gerçekten karalar bağlayacak bir kaybın asla yok, ama bana da o yaşımda dendiğinde ben de anlamıyordum, sadece yaptığım şeyi çok sevip ona tutundum, sonucu iyi oldu ama şans diyemem çok uğraştım yani şans desem kendime ayıp olur sdşlkfg

8 ocak 2024 22:13

8. 24 yasında mezun oldum... 3 senedir calısıyorum... sorun yok yani

8 ocak 2024 22:16

9. 28 yaş son sınıftan selamlaaar :)) başlarda kötü hissedebiliyorsun ama sonradan geç giren çok kişi olduğunu görünce bi rahatlama geliyor :)ben ilk kazandığım bölümü bıraktım tekrar hazırlandım.depresif halinden kurtulmaya bak gerekirse doktora git ama önündeki güzel zamanları heba etme herkesin yolu zamanı aynı değil çünkü. zaman zaman üzülürsün, ağlarsın, geç kaldım hissiyle boğuşursun bunlar oluyor illaki robot değiliz (bende böyle oldu en azından:) ) çevremizdekiler de her şeye bir yorum yapma hakkını kendinde görüyor malum onlara da çizgi çek. sen kendi istikametini belirle ki modun düşünce toparlanabilesin (kpss ye gireceksen ona başla, akademisyen olmak istiyorsan dil çalış ya da not ortalamanı yükselt artık neyde eksiksen yeterki hezeyanlarda savrulma bir yolun olsun )

9 ocak 2024 04:02