çalışan biri için derin dondurucuya atmalık yemekler?

süslüler merhaba yoğun çalışan biriyim aksam eve genelde markete uğrayamadan ve geç geliyorum, haftanın yarısında da erkek arkadaşımda kalıyorum. genelde ekmek yoğurt vs aldığımda tamamen bitirmeden bozulmuş oluyor. ancak ben istiyorum ki hazırda bişeylerim olsun, işten geldiğimde hemen şipşak yapayım. kaşar rendeleyip sosis mısır falan küçük paketler halimde dondurdum. annemle köfte fasulye barbunya falan dondurduk, siz dondurucuya neler atıyorsunuz fikir olsun istedim ( ya da ekmek vs hepsini bitiremeyeceğiniz şeyleri nasıl saklıyorsunuz)

1. Donuk falafel, karnabahar bulunduruyorum buzlukta hemen fırında pişiyorlar yanına da makarna falan yapıyorum bir de ne olur ne olmaz diye donuk pizza vs de bulunduruyorum

8 ocak 2022 11:51

2. Derin dondurucu benim elim ayağım resmen.

Nohut haşlayıp konserve yapıp buzdolabına veya suyunu süzüp poşetleyip dondurucuya koyabilirsiniz.

Kavurma yapıp küçük paket veya kavanozlara koyup dondurucuya koyabilirsiniz.

Ben bi de soğanı da doğrayıp poşetleyip koyuyorum.

Donmuş haliyle tencereye attığım için çözünme beklemiyorum. Nohut yemeği yapmam en fazla 10-15 dakika sürüyor bu şekilde.

Kıymayı soğanla salçayla vs kavurup hazırlayıp koyuyorum mesela, makarna yapacaksam üstüne koymaya çıkarıyorum ya da musakka yapacaksam kıymam da hazır oluyor.

Kavurma işi genelde rahatlatıyor ister yemeğe koyun ister et sote yapın ister öylece yiyin.

Köfte, hamburger köftesi vs hazırlayıp koyabilirsiniz, tavuk soslayıp marine edip koyabilirsiniz ama bunları birkaç saat önceden dondurucudan dolaba almak gerekir çözünsün diye.

Sarma çok sevdiğim için boş zamanımda bisürü sarıp koyuyorum canım istediğinde aradan alıp alıp pişiriyorum.

Havuç soğan biber gibi sebzeleri doğrayıp atıyorum hep hazır oluyor.

Ekmek dilim olarak alıyorum hep yiyemeyeceğim kısmı buzluğa atıyorum. Çıkarıp ısıtınca taze gibi oluyor.

Ya da biraz bayatlamışsa yumurtalı ekmek yapıyorum.

8 ocak 2022 11:59

3. Yaprak sarmayı bile dondurucuya atıyorum, haşlanmış nohut, et suyu, barbunya, köfte, içli köfte, lahmacun ne ararsan var dolapta. Yaşadığım ülkede tase sebze bulmak aşırı zor o yüzden donmuş enginar, brokoli, taze soğan, maydanoz herşeey var, yarım saatte pişiriyorum. Kuru soğan doğrayıp porsiyonlayarak koyabilirsiniz, annem çalıştığı için hep böylr yapardı.

8 ocak 2022 12:07

4. Ay harikasınız Allah razı olsun sizden

8 ocak 2022 12:25

5. Pirinçli yemeklerin tadı dondurucuda çok koyu okuyor, önermem. Soğanlı yemek seviyorsanız boş gününüzde epey bi soğan doğrayıp dondurucuya atin aşırı pratik oluyor

8 ocak 2022 12:42

6. Topalak sulu köfte