çene ve gıdı bölgesindeki sivilcelenme

merhaba süslüler, normalde çok sivilceli bir cildim yok;ancak son iki haftadır çenemde büyüklü küçüklü pek çok sivilce çıktı. bazıları ağrılı ayrıca. regl dönemi öncesinde bile yanağımda bir iki tane sivilce çıkarırdım, geçerdi. bu sivilceler bir türlü kurumak bilmiyor. çene bölgesinde neden sivilce çıkar? sönmeleri için ne yapmam gerekir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

1. bakım rutininde herhangi bir değişiklik yaptıysan ondan olabilir. fazla nemlendirmekten bile olabiliyor bende.

benim gıdımda ağda/lazer sonrası ufak sivilceler çıkardı. hala da regl dönemimde çenemde çıkıyor. genelde bu bölgedekiler hormonal dengesizliklere bağlanıyor. ben kendi haline bırakıyorum, iz bırakmadan patlayıp geçiyorlar ama seni çok rahatsız ediyorsa sözlükte çay ağacı yağından bahsediliyor, belki bakabilirsin.

4 eylül 2015 09:46 4 eylül 2015 09:54

2. selam, sanırım en hassas bölge çene bölgesi. bazen yeni bir ürün denediğimde cildim ilk olarak çene bölgesinde sivilceyle tepki veriyor. hatta garnier makyaj temizleme suyunu azcık çenemden gıdıya doğru kaçırsam mutlaka orada sivilce çıkıyor..

sivilceler sönmüyorsa kullanmaya devam ettiğin nemlendirici, fondöten, yüz spreyi vs hatta temizleyici ürünlerden birine karşı cildin hassas demektir.. suçluyu bulup rutininden çıkarırsan sivilceler düzelir.

4 eylül 2015 10:26

3. Benim de çene bölgem sivilceliydi bu ara.Kullandığım bb kremin yaptığını anladım. Ürünlere dikkat edin. Mutlaka onlardan biri yapmıştır.

4 eylül 2015 11:51

4. yaklaşık bir ay önce neutrogena'nın pembe greyfurtlu yüz yıkama jelini kullanmaya başlamıştım. aslında alerjik bir bünyem yok ama söylediklerinizden bu ürünün sivilcelenmeye sebep olabileceğini anladım.

çok teşekkür ederim (yazar: makyaj dukkanı )(yazar: caraazul )(yazar: jaigurudevaom )

4 eylül 2015 12:33

5. çene bölgesinde sivilcelenme hormonal bozukluğa da işaret edebilir uzun bu sivilcelenme endokrinolojiye başvurmanızı tavsiye ederim

4 eylül 2015 15:03

6. teşekkür ederim (yazar: sumitomo ) eğer sönmezlerse gideceğim :)

4 eylül 2015 15:07

7. Hormonal veya bobreklerle ilgili de olabilirmis. Cabucak gecerler umarim :)

4 eylül 2015 20:07

8. Sucluyu buldum pembe greyfurtlu neutrogenayi bıraktım ve sivilcilerim sönmeye başladı. Tesekkurler (yazar: josephine ) :)

6 eylül 2015 15:43

9. Benim de aynen böyle bir durum vardı. Avene köpük yüz temizleyici kullanalı geçti diyebilirim :)

9 eylül 2015 20:58

10. BEN DE NEUTROGENA'YI KESTİM ÇAY AĞACI YAĞI KULLANDIM. ŞİMDİ DÜZELDİ :) (yazar: deliparatoneri )

9 eylül 2015 21:01