"çince öğrenene hayat her daim her meslekte iş kapıları sunar. öğreneceksen bu dili öğren."?

çince konusunda bana bu dendi. bilgisi olanlarınızın düşüncelerini merak ediyorum.

1. Çinlilerle sabahtan akşama kadar yazışıyoruz, toplantılar yapıyoruz. hepsi de ingilizce biliyor hiç çince'ye ihtiyacımız olmuyor. A1'in de dediği gibi İngilizce'yi iyi bildiğinde başka dile ihtiyacın yoktur. Ne kadar iyi bilirsen o kadar kapı açılır.

26 ocak 2022 15:56

2. A1 nereye gittin kız göd gibi kaldım burda asdafaf

26 ocak 2022 15:58

3. On yl öncesinin muhabbeti bu ya. Herkes ingilizce biliyor+1 ayrıca iş yapacak kadar çince öğrenmek yıllar alır diğer dillerle hiçbir alakası yok öğrenme sürecinin

26 ocak 2022 15:59

4. asıl anadili gibi ingilizce her kapıyı açar. çince ile vakit kaybetmeyin. çok ileri seviyede illa iş bulursunuz ama o seviyeye gelmek çok zor. önce ingilizceyi ilerletin bence.

26 ocak 2022 16:08

5. Fransız alman müşterilerle sorbonne mezunu/münich üni mezunu arkadaşlarımız ingilizce mailleşiyor bir şey olursa diye. Bence o geçmişte kaldı ingilizce bilinmesi lazım sadece

Arapça için farklı olabilir çünkü çok parası olup cahil cühela tipler olabilir ama iş adamlarıyla muhatap olunacaksa herkes ingilizce biliyor

26 ocak 2022 16:11

6. - why do you keep calling this the chinese virus?

- because it comes from china. it's not racist at all, no.

26 ocak 2022 16:32

7. A1 hehe tamam

A6 işine ek olarak diyoruz zaten. tabii ki tek bir dili çok iyi konuşup başka yetkinliği olmayanı kim ne yapsın?

26 ocak 2022 16:51

8. çince öyle 2-3 yılda öğrenilecek bir dil değil. basit mail yazışması, günlük hayatı idare ettirecek kadar bilip iki üç teknik terimle çince biliyorum denmez. onu öğrenene kadar iki dil öğrenirsin. ayrıca basitleştirilmişi var, hk'da konuşulanı var, mandarini var, var da var. öğrensen müthiş kapılar açar ama çoğunluk öğrenemiyor bu bi gerçek.

26 ocak 2022 18:24

9. Çinceyi bilmiyorum ama kore şirketlerinde korece avantaj

26 ocak 2022 19:29

10. uzakdoğuda ingilizce konuşan bulmak zor falan değil bu arada. tam tersi.

27 ocak 2022 00:52