çoğunluğu kadın olan bir platformda aynı zamanda bir o kadar kadın düşmanı olması?

ironik değil mi? beni bu sözlükten en çok soğutan şey anonim olunca herkesin birbirine saldırmaya yer araması ve bu saldırgan cevapların çok fazla kişi tarafından artılanması. herhangi biri sadece aktif cinsel hayatı olduğunu belli eden bir paylaşım yapsa nedense namus bekçisi anonimler hemen agresifleşerek yaftalamaya geliyor ve garip olan çok fazla kişiden destek alıyor. bu soruyu sevgililerinizle cinsel hayatınızı nerde yaşıyorsunuz sorusunun cevapları üzerine açtım. bir kişi ailesinin parasını otellerde sevişmeye harcayan kişilerin ne kadar yazık kişiler olduğu minvalinde bir cevap vermişti. hiçbirimizin hayat tarzları birbirine uymak zorunda değil ama tamamen karşı olduğumuz bir şeye bile o kişinin mutlu ve iyi hissettiği bir şeyse bize ne deyip ya da okay sen mutluysan süper deyip geçilemiyor? herhangi bir kadının sevişmesi ve bunu seçmesi ya da sizin seçmediğiniz uygun görmediğiniz bir şeyi size hiçbir şekilde zarar vermeden yapması sizi rahatsız etmemeli. hayatımda tanıştığım hiçbir erkek bu sözlükte okuduğum kadınlar kadar ahlak bekçisi ya da kadın düşmanı değildi. zaten kadınlar için dünya yeteri kadar zorken keşke insanların bir şekilde keyif almaya çalıştığı bir platformda siz de zorlaştırmasanız. mesela bazen reddit’te kadınların çoğunlukta olduğu subredditleri takip ediyorum ve bakıyorum herkes birbirini o kadar destekliyor ki, sonra burayı okuyorum tamamen farklı dünyalar.

1. Oralar çok ikiyüzlü. Bak bura gerçek. İnsanlar ciddi ciddi kendi düşüncelerini söylüyor.

6 eylül 2022 03:04

2. gerçek düşüncenin saldırgan/kırıcı/saygısız düşünceyle aynı şey olduğunu düşünmüyorum. genel bir hadsizlik sorunu var ve hadsizlik slutshamingci kadın düşmanlığıyla birleşince ekstra çekilmez oluyor. benim düşüncem ise orada iki yüzlülük olduğu değil, o topluluğu oluşturan kadınların türk kadınlara nispeten daha özgür yaşayabildiği ve bu sayede çok fazla şeyi tecrübe edebildiği için herkesin farklı bir birey olduğunun farkında oluşu. buradaki kadınlar ise bir birey olamadan ailesinin düşüncesini doğru budur olarak kopyalıyor ve diğer kadınlara da bunu dayatmaya çalışıyor.

6 eylül 2022 03:12

3. anon 2 ben bu nefretin kaynağını kendi istediklerini yaşayamamaları olarak görüyorum. Sadece cinsellik olarak değil. Mesela o bir kalemi istiyor ve ona verilmiyor, ben niye bu kalemi alamıyorum demek yerine ben alamıyorsam kimse de almamalı diyor. ben özgürlüğümü istediğim gibi yaşayamıyorum, o zaman kimse de yaşamasın birlikte acı çekelim ve hiçbir şey düzelmesin.

6 eylül 2022 03:17

4. Süslü kesinlikle katılıyorum. Sadece cinsellikle alakalı bir durum da değil bence. insanlar anonim kimliklerinin arkasına sığınarak; istedikleri gibi konuşmayı kendilerine hak görüyorlar maalesef ki. Gayet normal sorularda bile çok kırıcı ve ağır cevaplar veriliyor, soru sahibinin o cevapları okuduğunda ne hissedeceğini kimse düşünmüyor.    Tabiki de buraya soru soran kişiye illa olumlu cevaplar verilmeli diye bir şey yok ama inanılmaz bir agresiflik ve nefret dili hakim

6 eylül 2022 03:32

5. Ss sana katılıyorum. Anonimliğin arkasına sığınarak insanlar topluma karşı bastırdıkları kinlerini, nefretlerini kusuyorlar. Kendi gibi olmayana nefretle bakıyorlar. Her konuda eleştirecek bir şey bulabilirler çünkü dertleri aslında kendi içlerindeki yetersizlik.

Birey olmama meselesinde de sizinle aynı düşünüyorum. Ama çaresi yok direnmek zorundayız. İnsanlar da kendi gibi olmayanı kötülememeyi elbet öğrenecek.

6 eylül 2022 03:37

6. ben artık bu insanları onların kullandığı terbiyesiz dili kullanmadan bullylemeye başlamayı düşünüyorum çünkü bıktım artık 2022 yılında olduğumuzu ve köyde ya da onun aleminde yaşamadığımızı anlamaları lazım. ben buraya makyaj süs püs kadın olmakla ilgili herhangi bişey kısaca zevk aldığım şeyleri okumaya geliyorum kız sohbetlerine bayıldığım için. ama kahvede oturan kıro dayı okumak zorunda kalıyorum. ki bu sözlüğün bana vaadettiği de kesinlikle kız konuşmaları çünkü adı süslü sözlük,

"namuslu" sözlük değil. mümkün olduğu kadar da pozitif ve destekleyici cevaplar vermeye çalışacağım soru sahiplerine. umarım azalarak biterler.

6 eylül 2022 03:46

7. orospular kaynaşıyor

6 eylül 2022 04:49

8. Katılıyorum ancak sadece hiçbir erkek bu kadar değil kısmına katılmıyorum. Gerçek hayatta tanıştığımız kadın ve erkeklerin kadın düşmanı olmaması doğal çünkü biz de öyle değiliz. Dolayısıyla çevremiz de öyle değil. Ancak ekşi Twitter bir sürü platformlara bakılırsa ülkemizdeki erkeklerin kadın düşmanlığının hat safhada olduğu görülür.

6 eylül 2022 07:38

9. Sizin gozunuz kadin dusmanligindan kör olmuş. Kadinlar ancak bu sitede veya dışarıda konuşur, elestirir, dedikodu yapar.

Erkek dedigin varliksa bunu eyleme döker. Orospu der yüzüne asit atar, döver, öldürür, tecavuz eder. 16 yasindaki kizi okuldan alip 40 yasindaki adamla evlendiren babasidir annesi değil.

6 eylül 2022 08:00