özellikle boyun bölgesinde çıkan benler?

(link: https://resimyukle.io/g/8seh5i6uqn bunlae) son zamanlarda  boyun ve göğüs altımda bunlardan çok çıktı. geçmesi ve tekrar oluşmaması için ne yapmalıyım

1. şimdi buradan görebildiğim kadarıyla bunlar güneş hasarı sonucunda, yıllar içinde ortaya çıkmış (çil/leke tarzı) benler. geçmiyorlar ne yazık ki hayır, bir şey yapamazsınız. ama sizi rahatsız ediyorsa lazerle dövmeleri bile sildiklerine göre, bunun da dermatolojide bir prosedürü vardır diye düşünüyorum. mümkünse güneşe hiç maruz bırakmayın, ya da çok yüksek faktörlü (100) bir krem sürün. misha filan tavsiye etmişlerdi, ama ben artık katlanamadığım için çözümü hiç güneşe çıkmamakta buldum. buna rağmen zamanla yeni çil sahibi olabilirsiniz ve olacaksınız, durduk yerden bile, geceden sabaha çıkabilirler. geçmişte güneşe maruz kalmış bu şekilde açık tenlerde, yaş aldıkça ortaya çıkan bir şey bu.

asla soyucu etkiye sahip asit içerikli ürün/krem/serum kullanmayın. çilleri yüzeye çıkarıyor. çünkü çiller yüzeye çıkmadan çok önce cilt altında hasar sonucu oluşmuş durumda zaten.

30 eylül 2022 23:06

2. Askim boyun cevresinde boyle seri skin tag ler direkt diyabet belirtisi bunu goren her doktor da once hormonlara baktirir. Direkt seker olcumu yaptir ve bi bak bakalim baska semptomlar var mı.

1 ekim 2022 00:28