üniversite bittikten sonra aile evine adapte olmak hakkında?

ailemin evine döndüm seyahat yasağından sonra. üniversite kendimi bulduğum bir dönem oldu benim için bu nedenle aile evinde kendi evimdeki huzuru bulamadığımı farkettim. sorun baskıcı olmaları vs değil. yaşları genç ailemin ve tek çocuğum ancak annemin mutfak düzeni,iş bölümü yemek saatleri tv alışkanlıkları benden çok farklı bu nedenle ortak bir şeyler yapmak zorlaşıyor. okuldan sonra aile evine dönen süslülerden tecrübe ve önerilerini dinlemek isterim.

1. Zamanla alışmak :d sonuçta 18 yıl boyunca aileyle yaşadınız çok istiyorsanız işe girince para biriktirir ayrı eve çıkarasınız

23 haziran 2020 01:00

2. Bazen insan kardeşiyle arkadaşıyla bile anlaşamıyor anneniz bu düzene alışmış açıkcası ailenize şunu diyin desem yalan olur insan belli süre sonra alışıyor alışamıyorsanız kendinize güzel bir ev kurun

23 haziran 2020 01:02

3. Ben ayrı bir eve çıkmayı düşünüyorum ancak ailem çalışıyor ve tek çocuk olduğum için ayrı yaşadığımda görememekten dert yanacaklarını tahmin ediyorum. Karşılıklı oturup konuştuk ve zaten evlenince ayrı yaşayacağımı okul varken 4 sene ayrı kaldığımı söyleyerek en azından yan yana olalım diye ısrarcılar. Ailemi çok seviyorum yanlış anlaşılmasın ancak çalışıyorlar ve günde 3-4 saat görüşebiliyoruz maximum. Üstelik belirttiğim gibi insan kendi düzenini oluşturup geri döndüğünde her şey acayip geliyor. Temizlik,düzen,yemek alışkanlıkları sosyal hayat anlayışı vb.

23 haziran 2020 01:06

4. benim durumum sizinki gibi degil ama 3 yil ayri yasayip karantina sebebiyle 4 aydir birlikte yasamak durumda olan biri olarak yazmak istedim. Soylediginiz gibi gercekten insana cok zor geliyor kendi duzeninin olmamasi, benimde baski vs gibi bi sorunum yok ama gercekten kendi evi gibi olmuyor insanin. ilk geldigimde ozlem giderilen 1 haftanin ardindan gercekten bende cok huzursuzdum, rahat degildim. Ama daha sonrasında ufak capli kendi duzenime gectim diyebilirim. aksam yemekleri disinda fazla ayni evde yaşıyoruz sayilmaz su an, yani oyle hissetmiyorum. yeme aliskanliklarim ailemden bi tik farkli, ornegin ben sabahlari yulaf yerim ve gec kalkar kalktiktan 2 saat sonra kahvalti ederim. onlar tam tersi yumurtalı omletli kahvalti eder ve saatlerimiz de uyusmuyo.mesela onlarla kahvalti etmemeye basladim. kendi yediğim seyleri alışveris listesine ekledim. sadece aksam yemeklerinde onlarla beraber sofraya oturuyorum, onda da yine saatlerinden hic memnun degilim ara sira onlarla yemedigim oluyo disari ciktigimda vs. Evde kendime alan yaratmak en iyi hissettiren sey oldu diyebilirim. Kendi evimde mutfakta bir kosem var ve orda sigara icerek cok uzun zaman geçiriyorum telefon konusmalari, internette gezinme vs hepsini orda yapiyorum. Bunu aile evimde de olusturdum. kendime bi yer belirledim ve sabahlari kahvemle beraber direk oraya gidiyorum ve aliskanliklarim degismemis oluyo. Ay yazinca anlattiklarim cok sacma geldi biraz gereksiz bi cevap oldu ama yazmisken yolliyim bari, simdiden ne anlatiyo bu ya diyenlerden caldigim vakit icin ozur dilerim

23 haziran 2020 02:17

5. Bende çok zorlanıyorum. Annem aşırı düzenli ve titiz ve kalktıkları saat belli yattıkları saat belli kalktıktan sonra bilmem kaç dakika yataklar havalanacak, bulaşık makinaya konulacak şeyler bile elde iyice yıkanacak ve daha nicesi. Resmen hayatım onlara göre yaşıyorum ve genç yaşta bu bağımlılık çok koyuyor.

23 haziran 2020 02:40