üniversitede bir hoca psikolojimi bozuyor resmen, nasıl umursamadan okula devam edebilirim?

soruyu açıklamaya yazıyorum

1. Topluca şikayet edilse sonuç alınır mı acaba? Böyle bir şey yapmaya hakkı yok orası kesin

8 ekim 2023 12:58

2. bölümde 4. yılım ve bir sene daha uzayacak. bu hocadan ders almaya ikinci sınıfta başladık. herkesin nefret ettiği ve korktuğu bir hoca. dersin özeti: kendisini, islamiyeti ve siyasileri övüp öğrncilere laf sokması. giyimimize karışır, homofobik söylemlerde bulunur, konuşmamızla dalga geçer; bacak bacak üstüne atmak, uçlu kalemin arkasına basmak yasak (??) dersini (kendince) anlatıp gitse neyse ama herkese söz veriyor, garip uygulamalar yaptırtıyor, her an herkes hedefi haline gelebilir. açıkçası kendisi beni çok geriyor. herkesi geriyor ama ben kafaya çok takan biriyim ve anksiyetem var. anksiyetimi iyice tetikliyor, bir gün derste ağlamaktan korkuyorum resmen. ders konusunda da hiçbir katkısı yok kendisinin. ben bu hocayı kabullenip dersi sanki o vermiyormuş gibi hazırlanıp gitmek, gerekli şeyleri yapıp dersine de geçici gözüyle bakmak istiyorum. bu hocayı düşündükçe üniversiteye gitme isteğim sıfırlanıyor resmen. notlarım iyi ve ders çalışmayı, okulu severim ancak bu hoca yüzünden okula çok olumsuz bakıyorum. bunları nasıl değiştirim, nasıl daha az önemserim? anksiyetemi nasıl kontrol ederim?

kendisi bölümdeki her şeyde görev aldığı için sadece dersleriyle de bitmiyor. birçok belge, imza işleri için ona başvurmamız gerekiyor.

8 ekim 2023 12:58

3. 2.anonim maalesef böyle bir şey yapamayız. arkası güçlü diyeyim, olan bize olur.

8 ekim 2023 12:59

4. Cimere şikayet edin

8 ekim 2023 13:00

5. isim vermek istemiyorum süslü ama türkiyenin en iyi üniversitelerinden diyeyim. devlet ayrıca.

8 ekim 2023 13:13

6. süslü bizim de çok benzer bir hocamız vardı. ikinci sınıfta demeseydin direkt o mu acaba diyecektim hatta. yapacak bir şey yok maalesef bu hocalar hep var ama biz bu okula mecburuz . ben o derse özen gösterek aşmıştım ekstra dikkatli dinliyordum.

ayrıca üstteki süslüye ithafen ülkenin en iyi okularının hepsi kayyum ne bekliyorsun? boun itü ytü hepsinin rektörü kayyum. belli ki sen hiç iyi okulun kapısından geçmemişsin ki boş konuşuyorsun.

8 ekim 2023 13:29

7. Marmara üniversitesi mi?

8 ekim 2023 13:34

8. Bounda da böyle hocalar var boun mu?

8 ekim 2023 17:45

9. okul hacettepe. neden bu kadar şaşırıldı anlamadım, türkiye'deyiz. hocadan korkma durumu da var arkası güçlü insandan korkma da. dinle devletle kafayı bozmuş ve kendi düşüncelerini empoze etmeye çalışıp konumunu kullanarak zayıf gördüğü kişileri ezme çabasına giren insanlar toplumun her yerinde var.

üniversitede bunlara tepki gösterilmeli ancak bizim bölümde böyle bir şey söz konusu değil. arkaya oturup dikkat çekmemeye çalışmak da işe yaramıyor. arkalara oturunca önlere oturtturuyor. herkes hedefi olabilir, daha bugün sınıfta bana hakaret etti diyeyim.

9 ekim 2023 22:04