şınav çekemiyorum bununla ilgili ne yapabilirim?

spor videolarındaki kadınlar haldur huldur şınav çekebiliyorken ben sadece bakıyorum. kollarım mı aşırı ince yoksa kilom mu fazla bilmiyorum. dumbellar ile kol mu çalışmalıyım öncesinde? yıldım tavsiyesi olan var mı?

1. Bir süre dizlerinin üzerinde çekebilir ve kol çalışabilirsin süslü. Ben de çok zorlaniyorum ama hiç mi çekemiyorsun acaba?

19 aralık 2020 23:00

2. Maksimum 4 tane çekebiliyorum layıkıyla. Diğerlerinde yamuluyorum abuk subuk bi görüntü oluyor jdjdjd. Dizleri yere koyarak 15 tane anca :(

19 aralık 2020 23:03

3. komando değilseniz şınav çekmeniz şart değil. yalan yere memelerinizi küçülttüğünüzle kalırsınız.

19 aralık 2020 23:04

4. paul wade'in convict conditioning kitabındaki şınav gelişimini önerebilirim, zira sen de kitapta anlatilan şınav gelişimindeki 5. aşamanın, yani tam şınavın baslangıç seviyesindesin.

1. aşama: wall pushup: duvara iki elini koyuyorsun, bacakların yerde, vücudun düz, yerle 70-80 derece açı yapacak şekilde. bu şekilde şınav çekiyorsun. 3 set 50 tekrar yapabilirsen bir sonraki aşamaya.

2. aşama: incline pushup: wall pushup'a benzer, ancak açı daha düşük olacak. şınavın aşağı noktasına indiğinde vücudunun yerle 45 derece açı yapması lazım. 3 set 40 tekrar yapabilirsen sonraki aşamaya.

3. aşama: kneeling pushup, yani dizlerinin üstünde şınav çekmek. bunun nasıl yapıldığını zaten biliyorsun, kendin de yapıyorsundur. vücudunun dizden omuza kadar düz olmasına dikkat et. 3 set 30 tekrar yapabilirsen sonraki aşamaya.

4. aşama: yarım şınav. normal şınav gibi, ancak o kadar inmiyorsun. bunu ölçmek için paul wade erkekte göğüs altına basketbol topu koymayı tavsiye ediyor. kadında bu bir işe yaramaz, o yüzden karnının altına daha küçük bir top koyabilirsin. koyacak bir şey bulamazsan kolların dirseklerden 90 dereceden biraz daha geniş bir açı yapacak şekilde ölçebilirsin. tepeden eger koyacak top bulduysan topa cok hafif dokunacak kadar inip (ağırlığını topa vermiyorsun) geri gelecek şekilde şınav çekiyorsun. 2 set 25 tekrar yapabilirsen tam şınava geçebilirsin.

19 aralık 2020 23:16

5. düzeltme: yarım şınavda top göğsün değil kalçanın altına gelecek şekilde koyuluyormuş.

19 aralık 2020 23:17

6. Teşekkürler miamiwiz

19 aralık 2020 23:22

7. Hele hele a3e bakın, her şeyin en iyisini de bunlar biliyor yemin ederim:d omuzlarım için ağırlık çalıştığım her setin ardından push up yapmak çok iyi oluyor. Çok güzel de aşama kaydettim yani, komandolukla ne alaka

20 aralık 2020 02:58

8. İstikrar valla. Arttırarak her gğn çalışırsanız oluyor. Ben 0dan 10a çıktım.

20 aralık 2020 08:56

9. görsellerle geldim, dün de yazmıştım da bu daha net anlaşılır muhtemelen :)

(link: https://www.instagram.com/reel/CI_sugqJLKt/?igshid=1n7cd8erboj35 Sınav 101 )

Buna ek olarak plank çeşitleri de hem core kaslarınızı hem omuzlarınızı güçlendirir onları da aşama aşama zorlaştırarak deneyin. En en en temel başlangıç hareketi de kolları iki yana düz (eller de açık, avuç içi yere baksın) tutarak iki yönde de farklı büyüklüklerde daireler çizmek. Bunların hepsini yaparken omuzlara, boyun ve çene pozisyonuna dikkat, yavaş yavaş ekleyerek gitmek lazım yoksa sakatlık kaçınılmaz.

**Göğüs-omuz-üst sırt egzersizleri meme dokusunu küçültmez, tam tersi altındaki kaslar güçlenip hacim kazandığından daha dik ve yuvarlak memeleriniz olur. Küçülmesi için yağ kaybetmeniz lazım, o da 30 şınavla olacak iş değil.

20 aralık 2020 13:19