şarap kızılı rengin üzerine bakır boyamak?

süslülerim merhaba,saçlarımın dipleri hafif gelmişti kızıldan sıkıldığım için bakır rengi denemek istedim.fakat diplerim küllü kumral olduğu için bakırı güzel bi şekilde tuttu uçlarım koyu bakır ve kırmızı arası kaldı.tamamen güzel bi bakır elde etmek için ne yapmam gerek illa açıcıyla açıp tekrar mı boyamalıyım yardımcı olursanız sevinirim

1. dipler boyayı güzel tutmuş çünkü boyasız saç özellikle de dipler boyayı kolay emer. şarap kızılı nispeten koyu bir kızıl takriben 5 numara dersek bakırı da 7-8 sayabiliriz. saçınızı şarap kızılından önce açıp açmadığınız fark eder. saçı açıp kızıl yaptıysanız iyice akmasını beklemeniz lazımdı ki koyu kızıllar solsun alttan açılan kısım çıksın ki açık bir renk olan bakırı daha iyi emsin diye.

saçı şarap kızılı açmadan boyadıysanız yine olduğu kadar akmasını beklemeniz lazım ama her halükarda ton farkı olduğu için dalgalanma olur. sanırım sizin durum bu 2. senaryo.

ne yapmak lazım? en temiz sonuç evet saçı açıp yeniden boyamak olur. saçı bakır tutana kadar bakıra boyamak hem sıkıcı hem zahmetli hem de dalgalanmayı ortadan kaldırmıyor. diğer bir zahmetli sonuç saçın iyice akmasını beklemek, kızıllar solup açılınca tekrar boyamak.

11 mayıs 2020 00:16

2. süslüm çok teşekkür ederim yanıtın için,evet saçımı açmadan kızıla boyamıştım yaklaşık 2 aydır da boyamıyorum.baya bir solmuştu rengi fakat yine de bakır renk pek işlemedi anladığım kadarıyla saçımda 2 renk gözüküyor şu an diplerim doğal olduğu için.peki sizce açarken dipleri de tekrar açmalı mıyım,yoksa uçları açıp komple boyamalı mıyım?

11 mayıs 2020 00:23

3. Seninle aynı durumdayım süslü. 3 sene kızıl kullandım, ocaktan beri bakıra dönmeye çalışıyorum açmadan. Hani bakıra dönebilsem bir oradan yavaş yavaş kahveye dönerek kapatacağım bu mevzuyu ama olmuyor.

Uçlardaki kızıl öyle bir yerleşmiş ki saç önce tutuyor, 2 hafta sonra feci bir ton farkı oluyor. Herkes "ombreli gibi duruyor yia hoş" dese de gerçek kızıl sevdalıları bilir ki o saç hiç de hoş değildir. Saçımı en son şubatta çene hizasında kestirdim, bakıra boyadım. Mart ayında tekrar bakıra boyadım. Şu an saçlarım omuzlarıma değiyor ve marttan beri boyamadım. Görünüş resmen alman bayrağı gibi. Uçlar oturmuş ve inatçı kızıl, ortalar solgun bitkin bir bakır, dipler de siyah olmasa da kendi rengim olan küllü bir ton.

Çare saçı açmak maalesef. Ben hazır karantinaya girmişken saçlarımı yeterince uzatıp keserek kızıldan kurtulduktan sonra kahve tonlarına döneceğim.

Eğer alttaki kızılın saçınızda kapladığı alan yarısından fazlaysa saçı açın, değilse bekleyin uzasın kesin ve bakıra boyayın.

11 mayıs 2020 02:47

4. Bir de açmayı düşünüyorsan dipleri açmamanı tavsiye ederim, boyalı kısımlar daha az açılırken boyasız kısımlar daha çok açılırsa yine ton farkı olur. Daha önce saç açma işlemi yaptın mı bilmiyorum ama kontrollü olmakta fayda var.

11 mayıs 2020 02:48

5. dipleri açma. dip rengin zaten açık bir de açıcı sürersen 5 dkda tutsan dipler portakal gibi tupturuncu olur alttaki kısım o kadar saf açılmayacağı için yine dalgalanma olur.

saçını önce bir sal boyadığın bakır da solsun. sonra bak renk farkı nerden itibaren başlıyor. önce uçlardan başlayarak saçını aç, turuncu olarak açılacak ya diplerdeki bakır tonundan iki ton açık olana kadar beklet yıka sonra boya. çabuk akacaktır bakırında oturması için bir kaç boyaya ihtiyacı var sonrasında ama gözüne batacak kadar büyük dalgalanmalar olmaz.

11 mayıs 2020 12:24

6. Saca o kırmızı morumsu pigment yapışıyor yıkamayla geçmez.o pigmenti akıtıp saçınızı bakıra boyamalisiniz yoksa her daim yansıma yapar.Aciciyla 20 30 dk beklerseniz gider veya ben hiç kullanmadım ama boya silici

11 mayıs 2020 22:19