18 yaşından küçüklerin alkol almasındaki sakınca nedir ?

ben 23 yaşındayım 17 yaşındaki kuzenimle balkonda oturmuş laflıyoduk ve bira içiyorduk yanımızda olan 3. kişi bu kişi arkadaşım oluyor aşırı tepki verdi böyle bir şeye izin vermemem konusunda ki 9 ay sonra içebilecekken şu an içmemesi biraz tuhaf geldi . sağlık açısından 18 den küçüklerin alkol tüketmesinde bir sakınca var mı

1. çocuklara alkol ve sigara satışı alkollü mekanlara girişleri yasak. isterse evinde atıyorum ailesiyle falan içebilir. faydalı bir şey değil tabii ama kesinlikle içemez diye de bir şey yok. içmesi önerilmez sadece.

6 nisan 2019 20:30

2. Alkol etkisiyle isleyecekleri suç bakımından tam ehil olamayacakları bir sebep olabilir. 30 yaşında alkollü birinin cinayet sonucu alacağı ceza ile 17 yaşındaki alkollü birinin cinayet sonucu alacağı ceza aynı değildir. Ehliyet de öyle. 18+ ehliyetli birinin ölümlü trafik kazasında alacağı ceza ile 16 yaşında ehliyetsiz bir sürücünün ölümlü trafik kazasi cezası farklılık yaratabilir. Demek istediğimi tam anlatamadim ama umarım açıklayıcı olmuştur.

6 nisan 2019 20:38

3. Yani demek istediğim olay alkol alması değil de belki alkol alması sonucu oluşabilecek durumlardır onu yasak kılan. Ben de 10 yaşındayken etraftaki çoğu sürücüden daha güzel araç kullaniyordum ama trafiğe cikamazdim dimi? İşte bu.

6 nisan 2019 20:40

4. Ben de aile ortamında alkol aldım 18 yaşından küçükken ama bu kesinlikle doğru bir şey değil. Sigara içen ve nadiren alkol kullanan biri olarak çocukların ve gençlerin bu tarz alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu kesinlikle tutuculuk veya bağnazlık değil. Bir lise öğretmeni olarak sigara kullanan ogrencilerime de bu konuda ulasabildigimi düşünüyorum. Kullanmamalarini söylemiyorum bu zaten onlar için bir şey ifade etmiyor ama hoş bir şey olmadığını ve yetiskinlik ispatı olmadığını anlatabildim onlara.

6 nisan 2019 20:54

5. ailenin yanında içsinler içeceklerse saklı gizli olmadık yerlerde kendi başlarına bilinmedik insanların yanında alkolü bir şey zannedeceklerine. bu kuzen olur dayı teyze hala amca olur anne baba içmiyorsa. ileride özenip yanlış insanların yanında içmekten iyidir. çok tepki gösterirseniz o yaşlarda asilik de oluyor biraz hepten yanlış şeyler oluyor sonra. sakınca dahil de burada 18 yaştan kasıt çocuğu alkolün etkisiyle suç işlemekten kendine ya da başkalarına zarar vermekten korumak. henüz kanunlar önünde reşit olmadığı için o da. yoksa 9 ay öncesinde zararlı olan şey 9 ay sonra birden faydalı olmuyor.

6 nisan 2019 21:15

6. Saglik acisindan 18den buyuklerin de tuketmesinde sakinca var ahaha sanki dunyadaki en faydali seymis gibi yazmissiniz... 18 yas olarak dusunmeyelim ama ergenlikteki kisiler daha kolay bagimli olurlar ve ozenmeye musaittirler o yuzden yasak olmasi bence dogru devletin çocuğu koruma gorevi yuzunden. Gel gelelim bana da ablam aliyordu 17 yasindayken 1 biradan bisi olmaz cok tepki vermesi gereksiz

6 nisan 2019 21:29

7. Babam hep şey derdi süslü "bilmediğin yerde içme. Önce kendini öğren ve bizim yanımızda iç bir şey olursa yanımızdasın." Gibisinden. Aile yanında içilmesinde problem görmüyorum ben. Kendimi alkolde iyice öğrendikten sonra dışarıda da yavaş yavaş içmeye başladım.

7 nisan 2019 01:54

8. cevaplar için saolun süslüler