2 haftalık annesiz kedim süt içmiyor?

2 haftadır kendi imkanlarımla baktığım yavru kedinin kedi süt tozu bitince farklı marka kullanmaya başladık. sütü sabah çok az içti ve ishal oldu. artık hiç içmiyor, biberonu ağzına almıyor bile kaç saattir. hareketleri yavaşladı ne yapacağımı bilmiyorum. yapabileceğim ne var yardımcı olursanız çok sevinirim.

1. Yoğurt deneyin soğuk olmasın ama. Çok kaliteli bir besindir kediler için .( dandik hazır yoğurtları yemeyebiliyorlar ev yoğurdu olsa daha iy olur)

2 ağustos 2020 03:16

2. Sulandırmak gerekiyor mu nasıl yedirebilirim?

2 ağustos 2020 03:24

3. Erimiş dondurma kıvamı gibi sıvı olsun. Kaşıkla ezin biraz soğuksa sıcak su ekleyin. Benim bebek yavruyken çok seviyordu. Sizinki de yer umarım. İshalden dolayı sıvı kaybetmiştir yerine koymak lazım. Hala var mı ishali

2 ağustos 2020 03:32

4. Yaklaşık 7-8 saattir içmiyor sütünü. Midesi bomboş olduğu için dışkı da gelmiyor. Çok da halsizleşti. Moralim çok bozuk elimden hiçbir şey gelmiyor. Çok teşekkür ederim yardımın için.

2 ağustos 2020 03:38

5. Süslü şimdi internetten baktım da 2 haftalık çok küçükmüş. Benimki 4 haftalık falandı arada yoğurt veriyordum severek yiyordu ama 2 haftalık için emin olamadım. Sadece internette keçi sütü öneren bir site var. Şimdilik yoğurdu deneyin olmazsa başka bir şeyler daha bakalım. Keşke bie veteriner görse soruyu :(

2 ağustos 2020 03:40

6. Ya şu ana kadar hiçbir problemi yoktu. Ne zaman yeni markaya geçtik o zaman başladı içmeme sorunu. Internetten daha iyi bir süt tozu siparişi vermiştim hala gelmedi.

Yeni mamaya alışır mı hiç bilmiyorum çok tecrübesizim ilk defa annesiz yavru bakıyorum.

2 ağustos 2020 03:43

7. Sikintisiz kullandığı süt tozu markası neyse ona dönün olsun bitsin

2 ağustos 2020 05:03

8. Kediler mama değişimlerine karşı çok hassas oluyorlar. Bu yeni mama muhtemelen bağırsaklarını bozmuş ve ishal olunca halsizleşmiş. Anne sütü alamayan kediler için 3 saatte bir beslenmek çok elzemdir. Bu kadar uzun süre aç kalmışsa ve üstelik de ishal olmuş ve kaybettiği suyu geri alamamışsa durumu ağırlaşabilir. Açık bir veteriner varsa etrafınızda götürmenizi tavsiye ederim. Kedilerin çoğunda laktoz direnci vardır o yüzden inek/keçi sütü veya yoğurt vermenizi tavsiye etmem. İshalini kötüleştirir. Şu anda eğer içiyorsa biberona su koyup vermeyi deneyin isterseniz. Kaybettiği suyu geri alması lazım. Bir de burnuna bakın. Islak veya nemli değilse kupkuruysa ateşi yükselmiş olabilir. Bu tarz bir durum varsa veterinere yetiştirmenizi tavsiye ederim kesinlikle.

2 ağustos 2020 05:06