Süslü annem 50 yaşında öğrendi kaç ders aldığını bilmiyorum ama aslında cidden çok kolay öğrenmesi işin büyük kısmını su yapıyor zaten
Süslüm 33 yaşındayım ve baya baya yüzmeyi öğrendim eşimle :) siz hoca sayesinde hayli hayli öğrenirsiniz fobiniz yoksa
Her yaşta öğrenilir önemli olan pratik yapmak olmaz diyenlere itibar etmeyiniz
Yaa tüm cevaplar içimi rahatlattı, çok teşekkür ederim hepinize.
Benim fobim var biraz. Bi keresinde denizde yüzmeyi denediğimde farketmeden ayağım değmeyen bi yere gittim ve kıyıya yüzmeye çalışınca ayağıma kramp girdi. Yanımdaki arkadaşım da boyunu aşan yere gidemeyen ve benden kısa biriydi, uğraştıysa da ikimizi birden ilerletemedi. Sonra tanımadığımız bir adam neyse ki çırpınmamızı ve sesimizi duyup bize yardım etti ama ben kesin ikimiz de burda boğulucaz vs diye düşünüp aşırı korktum o gün. Sonra da cesaret edemedim hiç öğrenmeye.
Şimdi havuzda öğreneyim en azından diyorum çünkü sırt kaslarımı güçlendirmem gerekiyor ama aşırı geriyor beni bu durum çünkü havuzda suyun üzerinde bile durabileceğimi düşünemiyorum.
Umarım cesaretimi toplayıp derslere başlayabilirim.
@3 benzer bir fobimiz olduğu için cevabınız beni azıcık germiş olsa da deneyimizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiimm. Belki de eğitmenle başlayınca onlar bu fobiyi yenmeyi sağlar. Öyle olmasını umuyorum en azından, birkaç tane böyle yorum okumuştum. Belki sizin de ihtiyacınız olan bir eğitmenle birkaç seans çalışıp o korkuyu yıkmaktır.
@5 suyun üzerinde durabilsem her şey daha kolay olur gibi geliyor bana da😅 Umarım durmayı başarırım da gerisi sizinki gibi olur. Toplamda kaç seans sürdü peki sizin tüm süreciniz?
Suslu ben de sizin yasinizdayim. deniz kenarinda yasamama ragmen kucukken bogulma tehlikesi atlattim diye hic yeltenmemistim. Gecen yaz pandemiden dolayi calismayinca surekli denize gittim ve kendi kendime ogrendim.
Ilk yaptigim sey ellerimde havuz kenarindan tutup popomu yukari verip ayaklarimi cirpmayi ogrenmek oldu.
Sonrasinda birinin de yardimiyla sirt ustu su yuzeyinde durmayi ogrendim. Ogrenilecek bisey yok aslinda, su kaldiriyor zaten. Sadece insan duramayacagini zannediyor.
Sonrasinda denizde boyu gecmeyen yerlerde nefesimi tutup ayaklarimi karnima cekip ayaklarimi yerden kesebilmeyi ogrendim. Aslinda vucudumuz bunlari biliyo ama beyin hayir duramazsin diye uyari veriyor 😂 zaten nefesinizi tutarsaniz su sizi her turlu kaldiriyor bunu beyne kabul ettirmek gerekiyor.
Sonrasinda denizde dubalarin bagli oldugu ipi once iki elimde alistikca tek elimle tutarak ayaklarimi cirpmaya basladim. Dubadan bi ip sallaniyodu en son o ipi gevsek bi sekilde tutarak kurbagalama yuzmeye basladim. Uzunca bi sure boyumu gecmeyen yerlere gidemedim kiyida yuzdum surekli ayagim degiyo mu diye bakiyodum. Bi gun aniden dedim ki ee yuzuyorum sonucta acilsam nolur ki yuzerek geri gelirim kiyiya 😬 yuzme bilmiyorken cok guvensizdim, okuyan birine cesaret olur belki diye uzun uzun yazdim.
36 yaşındayım sevgilim öğretti.
30 yasindayim; 8 derslik paket satin aldim, 2. 3. Derste yuzmeye basliyorsunuz oyle diyeyim.
@7 deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiimm. Gerçekten cesaret verici bi yazı olmuş. Ben havuza girmeyi düşündükçe geriliyorum şu an, deniz suyu kaldırdığı için o daha az korkunç geliyor ama bakalım umarım sizin gibi başarılı olabilirim 🙏