37. haftada bugün çatı muayenesi oldum kızlar normalde canım çok tatlı olduğu ve korktuğum için sezeryan düşünüyordum ?

dr çatın müsait normal doğum yapabilirsin vs dedi. hem normal doğum hem sezaryen fotoları gösterdi. biraz açılma başlayınca belden iğne yaparız dedi unuttum şimdi adını. kafam karıştı haliyle son tarihe kadar da kalmaz bayramdan önce gelir dedi. öyle olunca hem panik oldum ben daha geç bekliyordum hem normal doğum işi de kafamı karıştırdı. anne ve anne adayı süslüler fikirlerinizi ve deneyimlerinizi merak ediyorum bana bi destek olun ne olur

tarih
    oy (güzelinden)

1. Ben de sizin gibi korktuğum için normal doğum hiç düşünmemiştim ama zaten acil sezaryene alınmam gerekti. Sonraki süreç korkunçtu, o iyileşme süreci hayatımda yaşadığım en kötü deneyimdi. Normal doğum olabiliyorsa sezaryen tavsiye etmem. Ben 2 gece kaldım, 2 gün ayağa bile kalkamadım 3. Gün eve geldiğimde de 1 hafta kadar evde yataktan koltuktan kalkamadım ağrılar vb. kabus gibiydi

dün 19:18

2. Anonim 1 tek yorumunla beni vajinal doğuma ikna ettin valla.

dün 19:19

3. Anon 2 acibademde doğum yaptım şartlar falan çok iyiydi ama gözümü bile açamadım öyle söyleyeyim. Hayatımda ilk kez anestezi almamın da etkisi olabilir tabii beni çok çarptı

dün 19:20

4. Vallahi beni de ikna ediyor ya hem korkuyorum hem ne yapacağım bilmiyorum garip bi haldeyim. Bugün kontrole gittik hala kendime gelemedim düşün düşün

dün 19:32

5. A1 sizin canınız tatlı olabilir mi süslü? Yargılamıyorum yanlış anlamayın doğum bile yapmadım zaten ne haddime de şunu merak ediyorum sadece sezaryen doğum yapan dört tane arkadaşım da hemen ayaklandılar bebek iki haftalıkken falan dışarıda gezmeye başladılar inanın çok şaşırıyorum. Ben de çocuk planlıyorum yani onlara bakınca korkum geçiyor ee geziyorlar işte demek ki o kadar da zor değil oluyor insan

dün 19:37

6. Süslü her türlü bir ağrı yaşayacaksın. ve doğum kişiden kişiye o kadar değişen bir şey ki. Bana da çatın uygun dendi kendi sancımı hissetmeyince suni sancı aldım birkaç saat sancıdan sonra doğurdum. Öncesinde hep alaturka tuvalet kullandım pilates yürüyüş vs.

Ama bir arkadaşım da 24 saat sancı çekti. Normal doğum düşünüyorsan kendini buna hazırlaman gerek diye düşünüyorum. Ayrıca açılmayı kontrol etmek için sık sık kontrol ediyorlar buna da hazırlıklı ol mental olarak.

Sezaryen doğumda da enfeksiyon kapan birkaç gün kalkamayan arkadaşım da oldu ertesi gün hemen kalkan da.

Benim tavsiyem ister dua deyin ister evrene enerji bilmiyorum hep pozitif düşünün doğumum çok güzel geçecek deyin. Hangisini istiyorsanız onu yapın.

dün 19:58

7. Normal doğum ysptım. Canını seven normal yapmaz. Epidural istedim tutmadı 20 saat sancı çektim aptallık etme bihter yap sezeryanını geç. Benim yardım eden kimsem yoktu hemen ayaga kalkmak zorundaydım avantajım oydu. Yine de 2 hafta oturma simidine oturdum.

dün 21:05

8. Süslü 2 tane normal doğum yaptım ben. Eğer bir sorun çıkmazsa normal doğum gerçekten çok rahat. Benim iki doğumum da çok rahat oldu. Doğumla ilgili kötü tecrübesi olanları okuma. Ben hiç okumadım. Hep olumlu düşündüm. Kendime ve bedenime çok güvendim. Sağlıklıyım, vücudum için doğal bir süreç bu diye sürekli telkinlerde bulundum kendime. Tabii ki bir komplikasyon olursa ki inşallah olmaz o zaman sezaryen olursun ama normal doğum şansın varsa ben kesinlikle normal doğum öneririm. Ben epidural bile almadım. Herkesin acı eşiği bir değil tabii ki bu ayrı bir konu.

İlk doğumda kesim olmuştu ama hiç hissetmedim. Bu beni korkutmuştu doğumdan önce ama hemen iyileşiyor zaten. Eğer onunla ilgili. Bir şeyler görürsen de korkma diye yazıyorum.

dün 21:20

9. Canı tatlı olan sezaryen yapmasın ya, valla öyle kolay bir şey değil. Normale kıyasla daha acılı.

Ama vajinal daha korkutucu ve ya bebeği çıkaramaz zarar verirsem gibi korkuları tetikleyen bir doğum en azından benim için öyleydi.

dün 21:21

10. Mesela benim doğuma gittiğimde 9 cm açılmam vardı ama sancım yoktu. Sancımın gelmesini bekledim, suni sancı da vermediler. Sancıyı da 1 saat çektim ki doğum sancıları şiddetliydi. O da hepi topu yarım saat sürdü benim. İkinci doğumum da suyun geldikten 1 saat sonra bebişim kucağımdaydı. O kadar kolay doğurdum ki doktora sürekli "doğurdum mu?" Cidden deyip durdum. Herkesin hikayesi biricik yani.

dün 21:24