Bak hala devam ediyor şu " herkesi bırakan hoca" geyiği.
Hoca bırakmaz, siz kalırsınız. Çünkü dersi geçmek için yeter koşulu sağlamıyorsunuzdur.
Algoritma nedir bilmeyen, dahası öğrenmek için çalışmayan ama hoca dersteki sorunun aynısını sorsa da ezberleyip geçsem kafasında öğrenciler mezun olup bilgisayar mühendisi olma hayali kuruyor mesela. Mümkün mü bu?
Ne zaman dersi anlarsınız, geçmiş olmak için değil de öğrenmek için çalışırsınız, o zaman geçersiniz dersi.
a2 bizlik bir şey değil. Hoca sınıftaki belli kişilerle yaşadığı problemden dolayı 120 kişiden sadece 6 kişiyi geçirdi, kendi de diyordu ne yaparsanız yapın geçemeyeceğiniz bir sınav yapacağım boşuna çalışmayın diye. Geçenlerden üçü de hocanın sınıftaki kişilerle yaşadığı olay dediğim olayı hocaya anlatan kişilermiş zaten. Yine de haklısın :( teşekkürler
son sene 4. sınıfa geldiğimizde jsdkghjkdg
Soruyu soran, hoca açık açık böyle bir şey söylemişse ve birden fazla şahit varsa gidin şikayet edin. Önce bölüm başkanına, o umursamaz ve üstünğ kapatmaya çalışırsa dekana. Rektöre kadar yolu var.
Dahası cimer var. Cimere yazdığınız şikayetler emin olun ciddiye alınıyor altı doluysa.
Benim bölümümde bir hoca her sene dersinden %10 civarı öğrenci geçmesiyle mimliydi. 150 kişiden en fazla 15-20 kişinin geçtiğini düşünün. Öğrenciler yetersizdi, ama hocanın da standartları yüksekti. Yani okumayı zar zor söken adamdan roman yazmasını bekleyen bir hoca... k.çını yırtıp çok çalışsa o sınavdan en fazla 60 alabilecek kapasitesizlikte öğrencilerden bahsediyorum.
Yine de şikayet üzerine dekanlık o hoca ile konuştu ve hoca bir sonraki seneye zorluğu 20 değil 30-40 kişi geçecek şekilde ayarladı. Ayrıca yaz okulu olmayan bu dersi bir başka hocanın yaz okulunda açmasına razı gelmek zorunda kaldı. Çünkü başkası açsın istemiyorsan sen açacaksın dersi diye ültimatom verdi dekanlık.
Neyse, haklarınızı bilin.
Ama dersinize de çalışın :) içerden biri ;)
a4 öyle olmaz umarım normal şartlarda yatay geçiş düşünüyordum bide..
a2 çok teşekkürler, yani daha 1. sınıfız ve böyle şeyler yapmaya pek cesaret edemiyoruz ya da hoca ne der bilemiyoruz. Bide spesifik olarak bize denk geldi normalde hoca sevilen bir hocaymış vsvs. daha baya ayrıntı var da neyse, umarım ilerki senelerde anlattıklarını yapmak zorunda kalmayız bakalım teşekkürler tekrardan
akademide calisan biri olarak evet gercekten de "gecirmeyen" hocalar var. Karakterleri bozuk. Birebir yasadim, asistanligini yaptigim hoca bana odevleri okuma ben kafama gire not veriyorum zaten hepsinin kapasitesini biliyorum dedi. Tek yolu yalakalanacaksiniz ve donemin ennn basinda yaoptiginiz ilk odev ilk sinav her ne ise onu mukemmel yapacaksiniz.
a5 zaten geçen diğer kişi de herkes korkusundan suspus olmasına rağmen her şeye cevap veren, her şeye hocayı soran biriydi. Bu dönem ders nasıl olur bilmiyoruz hoca diğer dönem sizin için çok daha zor olacak her şey falan diyodu bidewjndkwme karakteri bozuk konusunda da katılıyorum maalesef, teşekkürler
Benim eşimin (odtü mezunu) yapıp son sene hocam bi tek sizin dersinizden kaldım, mezun olup çalışmam lazım ailem yoksa para göndermeyecek deyin. Eşime hocası not olarak ne lazım diye sormuştu, eşim C yeter hocam dedi, adam CB vermiş. Bir de ek ödev istemiş eşimden, onu hazırlamıştı.