acil bi kedi sorusu lutfen bakar mısınız/iç parazit ?

sokakta baktığım bi kedi var.2 yıldır bakıyorum besleniyor-çok fazla yiyor ama kilo almiyor- ama küçük pek bi bi büyümedi.3 gün önce doğum yaptı dün mama yemeye geldiğinde poposundzn ince uzun ,2 cm kadar beyaz bi şey düştü, benim elime tenizol var, hamile diye vermemiştim artık vermem gerekiyor mu? ayrıca düşen şey nedir? karnında biraz şiş bu arada.

1. Hala emziriyorsa hele, Veterinere danışmak en doğrusu. Parazit düşürmüş. İçerde de vardır daha. Yavrularda da vardır onlara da sitraks içirmek lazım ama dozunu vs hepsini veteriner belirlemeli. Anneye büyük ihtimal iç parazit iğnesi yaparlar veya hap. Kendi başınıza bir şey vermeyin parazit zehirlenmesine sebep olabilirsiniz

11 mayıs 2020 13:08

2. Veterinere götürme gibi bi imkanım yok şuan baktığım baska kediler de var.onalra bulaşır mı peki?

11 mayıs 2020 13:12

3. sokak kedilerinin genelinde iç parazit olur zaten, yani bulaşmasına gerek yok sürekli sokaktan besleniyorlar çünkü. vete götürene kadar her gün bi iki tane çiğ kabak çekirdeği içini ezip yedirebilirsiniz, bunu veterinerim tavsiye etmişti sokak kedilerinin mamalarına koymam için, kabak çekirdeği parazitlerin tutunmasını engelliyor ve dökülmelerini sağlıyor.

11 mayıs 2020 13:19

4. Sadece kedilere değil sizlere bile bulaşabilir süslü.hemen hekiminizi arayın iç parazit tedavisine başlansın.

11 mayıs 2020 13:22

5. Söyle söyleyeyim her ay sadece mama alabiliyorum ve hepsini kuru mama ile besliyorum.sitede zaten istenmiyorlar ben engel olabiliyorum. Vete götürme durumum hiç yok.hadi oldu da götürürsem Bu kedi hasta diye hiç istemezler.

11 mayıs 2020 13:32

6. eğer veterinere götürecek durumunuz olmayacaksa ve başka bi veteriner de yapmazsa benim önerim şu, bildiğim kadarıyla iç parazit uygulaması için doğum yapan kedilerde 2 hafta beklenmesi öneriliyor. annenin iç paraziti bebeklere de geçecektir. bu 2 hafta anneye mamadan önce kabak çekirdeği verin, 2 haftanın sonunda tenizolu 3 gün yarımşar tablet verin. ilacın etkisi de sütle bebeklere geçecektir. ve bundan 15 gun sonra yine 3 gün verin. çünkü genelde iç parazit ilaçları yumurtalar için işe yaramaz 15 gun sonra parazite dönüştüklerinde bu yuzden tekrar uygulama yapılır. bu arada size geçmemesi için de kedilere temas ettikten sonra ellerinizi yıkamadan bi şeye dokunmayın. ve aklınızda olsun aslında hamileyken vermek daha iyi iç parazit ilacını. daha sağlıklı bi hamilelik ve doğum geçirir böylece. tenizolun kullanımı için şu (link: http://www.teknovet.com.tr/urunler-ve-ozellikleri/kedi-ve-kopek-urunleri_4/tenizol_40.aspx linke) de bakabilirsiniz.

11 mayıs 2020 13:54

7. başka bi veteriner de -yazmazsa

11 mayıs 2020 13:55

8. Cook teşekkür ederim.kafama tüküreyim aferdesiniz hamileyken vermedim bi şey olur diye 3 aydır ilacım var bekletiyorum .

11 mayıs 2020 14:11

9. geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlar. bir de suyunu sık tazelerseniz çok iyi olur, bu dönemde yoğurt verebilirsiniz hergün ve tavukz göğsünü haşlayıp ufalayıp suyuyla birlikte verebilirsiniz ama suyu çok olmasın yemek kıvamında, emzirmek anneyi çok tüketiyor biraz daha iyi beslemek iyi olur.

11 mayıs 2020 14:21