acil yardım:( gözüme bir şey batıyor, ama gözükmüyor?

az önce oldu, makyajımı çıkardım. kirpik kaçtı  sandım ama değil. kirpik girmiş gibi batıyor. suyla içini yıkadım kırpıştırdım, ışıkla baktım ama görünmüyor, geçmedi. ne olabilir? ne yapmak gerek? geçmezse acile mi gideyim ne yapayım?

1. Geçer ya pamuk ipliği kaçıyor toz kaçıyor suyla yıka bol bol.

5 ekim 2021 00:01

2. Süslü bazen gözüme şeffaf ipince iplik kaçıyor. Alt kapaktan ve üst kapaktan göz bebeğine doğru ufala ortaya gelirse belki görebilirsin. Bir de kirpiklerini hafif tutup öne doğru çek kopmak üzere olan kirpik aşağı doğru eğilip göze batabiliyor

5 ekim 2021 00:04

3. Yıkadım süslü ama geçmedi, batıyor resmen :( geçer umarım sabaha kadar

5 ekim 2021 00:05

4. Suslu konjonktivit olabilir korkma acillik bi sey yok. Temiz suya bir bardak cay demle pamugu batir sik ilik halde gozlerine koy cok rahatlatiyor ertesi gun devam ederse eczaciya bile soylesen bi antibiyotikli damla verir. Yarin uyandiginda kirpiklerinde yapisma zor acilma varsa batma devam ediyor gozun yasariyorsa konjoktivittir

5 ekim 2021 00:06

5. ağlamayı dene süslüm, bende işe yarıyor

5 ekim 2021 00:07

6. Bir de gozlerini,kirpik diplerini bebek sampuaniyla yika.

5 ekim 2021 00:08

7. Üstteki süslünün dediği gibi çayla kirpiklerini temizleyebilirsin iyi gelir

5 ekim 2021 00:28

8. Batma hissi göz kuruluğu nedeniyledir, yatın uyuyun süslü sabaha bir şey kalmaz. Kurcalamayın gözünüzü daha da.

5 ekim 2021 00:56

9. Bir leğene su koy, kafanı suya sokup gözünü aç kapa.

Benim küçükken gözüme toz veya kum kaçmıştı sahilde oyun oynarken, 10 yaşlarında falanım. Epey ovaladım, acıyordu hala. Annem baktı göremedi, yukarıda yazdığım leğen olayını yaptık yine devam etti. Ertesi gün doktora gittik, gözüme giren neyse çıkmış meğer ama çok kurcaladığım için tahriş etmişim. Antibiyotikli bir damla vermişti ve gözüme bandaj takmıştı. Bir hafta tek gözüm bandajlı gezdim, sonra geçti tabi.

Kısacası: çok kurcalamayın

5 ekim 2021 00:56

10. Kedi besliyorsanız bazen kedi tüyü olabiliyor birde göz kuruluğu içine bişey kaçmış hissi yapabiliyor hyaluronik asitli göz yaşı damlaları kullanınca iyi geliyor

5 ekim 2021 01:13