adet gününe göre cinsiyet belirleme?

bunu ilk defa iş arkadaşımda duydum. o bu yöntemle kız bebek doğurduğunu iddia ediyor. böyle bir şey gerçekten olabilir mi ya?

1. ben de duydum bunu. neden olarak da bazı bilimsel açıklamalar var. adet sonrası hem yumurtlama gününe göre ilişki sonrası spermlerin hareket hızı, hem ortam ph şının seçilime yol açması gibi şeyler var. örneğin asidik ortamda xy kromozomu ağırlıklı spermler daha hızlı ölürken xx kromozomu taşıyanlar daha uzun süre hayatta kalabiliyormuş. bu da kız olma ihtimali arttırıyor. ya da yumurtlama günü %100 belli olmadığı için (sadece istatistiki olarak yaklaşık hesaplıyor uygulamalar vs) yumurta bırakıldıktan hemen sonra veya önce ilişkiye girilirse xy kromozomu taşıyan spermler xx kromozomu taşıyanlara göre daha hızlı hareket edeceği için daha çabuk yumurtaya ulaşıp erkek olma ihtimalini arttırıyor. ama arada bir kaç gün olursa xy taşıyanlar ölüyor ve xx taşıyanlar yumurtaya ulaşıyor. ve kız olma ihtimali artıyor. ama tabi bunlar hep olasılık. aklınızdan çıkarmayın lütfen.

9 ocak 15:57

2. çin takviminden bahsediyor olabilir misin ss? etrafımda çok duydum bu şekilde bende. ona bakarak hamilelik planlamadım. ama öğrendikten sonra bakınca erkekti. ve oğlum olacak. hatta sonra kendime, eşime ve kardeşlerime baktım herkesin cinsiyeti tutuyor. ama bilemiyorum yüzde kaçtır ihtimal.

2. çocuğu düşüneceğim zaman bakmayı düşünüyorum ama açıkcası bi kızım bi oğlum olsun diye. hatta yenilen besinler bile etkili oluyormuş bu süreçte. besinleri de ona göre tercih etmek gerekiyormuş çocuk düşünürken vs vs bi sürü tefarruatı var.

9 ocak 16:10

3. sperm dayanıklılığıyla alakalı. tutturulabilir evet ama %100 değil. internette var açıklaması

9 ocak 16:25

4. Evet böyle bir sey var deniyor ama hicbir garantisi yok sansa oluyor yine.

9 ocak 16:34

5. bu spermler içimizde kalmaya devam mı ediyor nasıl oluyor ya. kaç kere okudum araştırdım ama aklıma yatıramadım bir türlü

9 ocak 20:08

6. Eksi yemek = asidik vucut olabilir mi

Tutuyor bu

10 ocak 00:07

7. a8 doku onu emiyordur. ama gerçekten atılması regl ile oluyor tabi. örneğin hamile kadınlar seks yaptıklarında kocaları içine boşalırsa bebek doğarken o spermlerin bulunduğu sıvı kesenin çevresinde olacağı için bebeğe sıvanabiliyor. vajinal doğumda bir çok bebeğin beyazımsı bir tabaka ile doğmasının nedeni bu. eğer koca dışarı boşalırsa tabi böyle bir olay olmuyor. rahim ağzında bebeğin bağışıklığını güçlendirecek bir tabaka var, bebeğin üzerine sıvanan. bu tabaka yoğun şekilde meni içerirse beyazımsı olur. umarım açıklayıcı olmuştur.

10 ocak 08:20

8. Ne dokunun emmesi yahu? Vajinal açıklıktan geri çıkıyor sperm içeren meni sıvısı, dışarı akıyor yani. Mucus plug denilen, Bebeği dış etkenlerden koruyan tabakaya yapışıp sıvanması falan nedir?

Öncelikle Meni zaten beyaz renkte kalmaz ejakülasyonu takip eden birkaç dakika içerisinde şeffaflaşır. Kadınların vajinal akıntısı sürüyor zaten bu süreçte, nasıl dayanıp tutunsun? Mucus plug kendisi mukoza, onun doğal yapısı insandan insana farklı olabilir, daha beyaz olabilir, bu kadar basit.

10 ocak 13:00

9. a1 valla bana da hiç mantıklı gelmedi bu yazdıkların? 9 ay boyunca hangi kadının rahminde sperm kalır? nerede okudun bunları?

10 ocak 14:55

10. Bebeğin kesesi üzerine sıvanır falan demiş, bebeğin kesesine ulaşamaz ki sperm, mukozadan bir tıpa oluşuyor gebelikte vajinal kanalın sonunda. Seks sonrası da vajinal akıntıyla dışarı atılıyor gebe olmayan kadındaki gibi. Beyaz da olmuyor çünkü meni sıvısı beyazlığını yitirir ejakülasyon sonrası. Bu nasıl bir özgüvenle sallamaktır yuh okudukça daha da dumur oluyorum

10 ocak 16:29