akciğerde kitle, akciğer kanseri ?

selam süslüler. annemin bt’sinde akciğerin merkezinde soluk borusunu çevreleyen bir kitle tespit edildi. tamamen random çekilen bir film, geçen hafta grip olduğu için çektirdik. bt raporuna göre yayılma eğilimli. doktor kötü huylu olduğunu düşünüyor. bronkoskopi yapılacak. devamında pet. aklımda yüz milyon tane soru ve düşünce var. sabahtan beri araştırıyorum bir tane olumlu şey okumadım. tek umudum raporda herhangi bir metastaz bildirilmemiş olması ve ilk evrelerinde olması. internette, ekşi sözlükte her türlü akciğer kanserinin sonu ölüm sanki. böyle bir durumu yaşamış, süreçlerden geçmiş, tanıdığı iyileşen, iyiye giden, o okuduklarına takılma diyebilecek süslülerin moraline ihtiyacım var.

1. çok geçmiş olsun, ilk evrelerde hep tedavi şansı olduğunu düşünüyorum, moralinizi yüksek tutun.

4 şubat 2022 21:15

2. Suslu cevremde iki kisi taniyorum ama uzaktan yani gecirdikleri sürecin detaylarını. Ikisi de sagliklarina kavuştu. Hatta bitanesi 50 li yaslarinda ve ileri derecedeydi. Lutfen umudunuzu kaybetmeyin. Tüm kalbimle anneciginize şifa diliyorum.

4 şubat 2022 21:22

3. Çok bilgim yok ama geçmiş olsun demeye geldim süslü; moral çok çok önemli. İnş sağlığına kavuşur anneniz.

4 şubat 2022 21:32

4. Süslü akciğer kanserinde kanserin türü ve evresi çok önemli. Eğer küçük hücreli ise en kötüsü oluyor ve maalesef kurtulma şansı olmuyor. Aynı şekilde 4.evreye gelinmemişse ve türü hızlı çoğalmayan türdense elbette umut vardır. Bu noktada doktorlar zaten hasta yakınının yüzüne karşı tokat gibi söylüyorlar. Ben bu durumu en acı şekilde yaşadım maalesef. En sinsi ve hızlı ilerleyen akciğer kanseri nedeniyle babamı ilk belirtiden 28 gün sonra kaybettik teşhis konulalı ise henüz 10 gün olmuştu. Hiçbir tedavi uygulanmadı. Doktor umut olmadığını direkt söyledi zaten. O dönem çok acı gelmişti ama doğruymuş. Bu benim olumsuz tecrübem.

Sana şimdi olumlu olanı anlatayım. En yakın arkadaşımın annesine babamın vefatı 1 yıl sonrası teşhis kondu. Korona belirtileri ile gitti. Tümör teşhis edildi. 1. Evre akciğer kanseri. Ameliyat oldu ciğerinin 1/3 ü alındı. Akabinde koruyucu kanser tedavileri görmeye başladı. Düzenli aralıklarla Pet çekimi oluyor ve 2 yıldır bu şekilde yaşamına devam ediyor.

Yapılacak olan bronkospi ve patoloji sonrası her sey netleşir. Umarım erken seviye ve iyi huylu tümördür. Allah yardımcınız olsun. Şifalar dilerim. Kendini yıpratma. Her bünye ayrı. Mucizeler olabilir.

4 şubat 2022 21:39

5. süslücüm ben doktorum ve annem yumurtalık kanseri atlattı. 5 senedir de nüks yok çok şükür. şu an bunu yapmak çok zor biliyorum ama araştırmayı bırakın. kendim de tanıyı duyduktan sonra yumurtalık kanserinin ileri yaşta kötü seyirli olduğunu, ne okuyacağımı bilmeme rağmen oturup saatlerce textbooklardan oranlarına kadar okuya okuya ezberlemiştim. beni ekstra yıpratmaktan başka hiçbir işe yaramadı. sürece medikal anlamda hiçbir katkım olmadı, anneme de okuduğum kötü şeyleri hiç söylemedim, hep iyi ihtimalleri söyledim. annenizin yanında olun kendinize de iyi bakmaya gayret gösterin, moralinizi yüksek tutun. unutmayın internette her şeyin kötü yazması sizin de başınıza kötü şeyler gelecek demek değil, internette iyi bir şey yazdığı yok ki zaten. pek çok tedavi seçeneği var artık, kötü huylu bile olsa cerrahiyle tamamen düzelen durumlar var. acil şifalar, kolaylık ve sabır diliyorum anneciğinize ve size.

4 şubat 2022 21:58

6. Daha yeni akciğer kanseri için etkili yeni bi ilaç keşfedildi süslü moralinizi yüksek tutun çok ilerledi tıp ❤️ bir de gerçekten netteki yorumları okumayın googleda parmağınızın ucunda küçük çizik olsa da kötü hastalığın belirtisi zaten boşverin onları, doktora ve raporlara göre hareket edin bilimsel makaleleri okumaya çalışın bir de tek doktor ile kalmayın mutlaka başka doktorlardan da fikirler alın

Çok geçmi olsun

4 şubat 2022 22:10

7. Süslü çok geçmiş olsun, umarım ciddi bir şey değildir. Allah korusun ama kanser hastalığında ketojenik beslenmek hastalığı yavaşlatıyor ve tedavinin daha çok işe yaramasını sağlıyor gibi bir şeyler duymuştum. Doktoruna danışarak beslenmesini düzenleyebilirsiniz belki. Acil şifalar diliyorum.

4 şubat 2022 22:17

8. Çok teşekkür ederim süslüler. 2 gündür dünyam başıma yıkılmış halde geziyorum. Biraz olsun güzel şeyler duymak çok iyi geldi. Allah kimseyi sevdikleriyle sınamasın.

4 şubat 2022 22:32

9. Öncelikle bi pataloji raporunu bekleyin. Küçük hücreli değilse okuduklarınız kadar karamsar değil durum. Ama küçük hücreliyse, Bu hastalıkla ilgili yazacak çok fazla iyi şeyim yok maalesef. Hiç yazmayayım dedim ama hastalıkla ilgili değil sizinle ilgili yazmaya karar verdim. Çok zor bir durum ama annenizle ilgilenirken kendinizi unutmamaya çalışın. Siz de insansınız ve gücünüz bir yere kadar. Kendinizi hiçbir koşulda suçlamayın. Belki şu an anlamsız gelebilir yazdıklarım ama süreçte insan kendini çok sorguluyor. Daha önce gitseydik, şunu başka türlü yapsaydık, daha iyi yapsaydık...

Bana bir şeyleri araştırıp okumak iyi gelmişti çünkü nelerle karşılaşacağıma hazırlıklı olmak istemiştim. Kaldı ki annem ve ablam durumlara çok duygusal yaklaştığından durup mantıklı kararlar alma görevi genelde bana düşmüştü doktor seçimi, randevu işleri, bundan sonra ne yapılacak gibi konularda. Bu büyük bi yüktü. Siz mutlaka böyle şeyleri paylaşın. Eğer işler kötüye giderse bakım ve ilgilenmeyle ilgili yardım almaya çalışın. Babama biçilen ömür 6 aydı 4 yıl olabilecek en iyi şekilde yaşadı. Son dönemlerine kadar sağlıklı birinden farkı yoktu.

Ketojenik denmiş ama babama diyetisyenin söylediği şey "eğer tamamen doğalına ulaşma imkanınız yoksa marketten aldığınız eti, sütü, tavuğu ve şekerli şeyleri tüketmeyin. Bol yeşillik, mevsim sebzeleri, özellikle mor renkli meyve-sebzeler ağırlıklı beslenin" olmuştu.

Son olarak çok zor olsa da çok karamsarlığa çok düşmeden hem her an kötü bir şey olabileceğine hazırlıklı hem de hiç kötü bir şey olmayacakmış gibi pozitif olmak ve elinizdekilerin kıymetini bilmek lazım.

5 şubat 2022 08:36

10. Süslü durumunuz iyiyse kübadaki tedaviyi araştırın. Rehberlik yapn firmalar var. Sizi oraya gönderiyorlar. Özellikle akciğer kanserinde kesin çözümmüş ama ilaç firmaları para kazanmak için reklamını yaptırmıyor

5 şubat 2022 09:32