aknelerim ve izleri hayatımın içine ediyor ne yapabilirim?

dermatologa çok kez gittim yıldım bezdim gerçekten verdikleri kremler daha berbat etti yüzümü öğrenciyim profesyonel cilt bakımı lazer vs yaptıramam bir ay iki ay boyunca aknem sönmüyor eskiden çıkmazdı çıksa da hemen söner iyilesirdi iz de belli belirsiz kalırdı niye böyle oluyor ya pcos çıktıktan sonra böyle oldu akne çıkmasından bir rahatsizsam bu durumdan bin rahatsızım çay ağacı yağı hametan madecassol cicalfate acnelyce denediklerim ve fayda gormediklerim takviye vitamin de alıyorum ise yarar diye ama ondan da fayda görmüyorm sürekli eski fotoğraflarima bakıp üzülüyorum pürüzsüz bir yüzüm varken şimdi ibretlik bir yüz görüyorm yazık bana ya aşırı stresten oldu hep bu dertten özellikle hormonal kistik akneden çekenlerden ise yarar çözüm bulmuş olanlardan tavsiye bekliyorum (cildiye gidicem tekrr ztn randevu bulana kdr buraya sormak istedim)

1. roaccutane. kesin ve net çözüm...

2 temmuz 2023 23:37

2. hangi vitamin takviyesini alıyorsun

2 temmuz 2023 23:46

3. Roaccutane bırakınca tekrar çıkıyor diyenler var oyüzden çekiniyorum kullanmaya o kadar eziyete değer mi diye düşünüyorum

2 temmuz 2023 23:51

4. Magnezyum kalsiyum çinko

2 temmuz 2023 23:52

5. Şöyle bir durum var aynı yerde sürekli çıkıyor sanki kökü tam kurumadigi için yineliyor ve iki üç tane bir arada çıkıyor o bölge zorlandığı için kılcal damarlar çatlıyor:(

2 temmuz 2023 23:53

6. çok da bir eziyeti yok açıkçası kendine iyi bakarsan. yağlı yemiceksin çok, bol su içiceksin, nemlendirici ve güneş kremine özen göstericeksin. zaten normalde de yapman gereken şeyler. akne geri dönüş oranı da max %30 falan, her 10 kişiden 7sinin dönmüyor yani. ben ve çevremde birçok kişi kullandık, senelerce o krem şu sabun çözüm arayacağıma keşke daha erken başlasaymışım. 10 senedir bebek gibi yüzüm var. ara ara tek tük akne çıksa bile eskisiyle alakası yok.

3 temmuz 2023 00:11

7. Galiba deneyecem öyle görünüyor peki sizinki kaç ay sürdü tedaviniz

3 temmuz 2023 00:15

8. Akne bir şekilde gider de. Ah o akne izleri yok mu. İz kalmayacak şekilde tedavini yönetmeni öneririm.

3 temmuz 2023 00:19

9. süslü benim de yüzüm çok kötüydü bir ara. cildim akneye yatkındı, bilinçsizce retinol kullandım ve öyle bir kusma yaptı ki aynaya bakamıyordum. art arda bir sürü krem, tonik, serum denedim daha da beter yaptım. en son gittiğim cildiye doktoru krem verdi bu da olmazsa düşük doz roaccutane başlarız dedi. yılmadan verdiği kremi kullandım ve şu an çok daha iyi durumdayım. bence bizim sorunumuz sabır göstermeden hemen sonuç almak istememiz ve istikrarlı bir şekilde doktorun verdiği ilaca devam etmememiz. iyi bir dermatoloğa git bence ve verdiği tedaviye sadık kal. cilt maalesef hemen toparlamıyor iki ileri bir geri olacak şekilde toparlaması birkaç ay sürüyor. o özgüven düşüklüğünü çok iyi bilirim, özgüvenli hissetmediğim için kaç tane plan iptal ettim kaç yere gitmemek için bahane buldum hatırlamıyorum. umarım akne problemine sahip herkes kurtulur bu dertten. insanın psikolojisini çökertiyor.

3 temmuz 2023 00:27

10. Bende de pcos var cildiyeye gitmiştim sivilcelerim için, roaccutane yazacaktı pcos oldugumu söyleyince doktor vazgeçti. Etki etse bile tekrarlar dedi. Saçma salak ilaçlar yazıp gönderdi. Benim eskisi kadar olmasa da doğru ürünlerle cildimi biraz adam ettim süslü. Düzgün bir yıkama jeli, gözenek tıkamayan fondöten, tonik, kil maskesi vs rutinim bu. Ürünleri çeşitlendirdkçe cildim boka sarıyor.

Ha bi de hormonlar bozuksa onlar düzelmeden sivilceler de geçmiyor. Benim androjen hormonlarım yüksek ilaç kullanmiyorum o yüzden yüzümü düzeltebilsem de sırtım falan düzelmiyor hep sivilce atıyor. Gıcık bi durum maalesef :/

3 temmuz 2023 00:42