aldatan evli erkeğin gerçekten eşine saygısı ve sevgisi yok mudur yoksa poligomi mi?

süslüler evli değilim, evli biri ile ilişkim yok. üç yıl önce boşandım. haliyle etrafımda evli erkekler türedi. evliliğe ve erkeklere olan inancım sıfır. sizce neden gözleri dışarıda, eşlerine saygıları bile kalmadıysa hem aldatıp hem nasıl birlikte olabiliyorlar?

1. çünkü karısının olması demek ev temizliğinin yapılması, önüne yemek konması, bilimum sorumlulukları iteleyeceği bir kişi vs. demek.

bir de poligomi ve eşine saygısı sevgisi yoku neden iki farklı şey gibi yazdın süslü onu da anlamadım bence baya yakın kavramlar birbirine

16 nisan 2024 22:00

2. süslü, fazla da takılma. ortadoğu coğrafyasında erkeklerin yüzde 80'i çokeşliliği kendine hak ve doğal görüyor.

16 nisan 2024 22:04

3. Evet, yok. Kültürel bir şey evlilik bence öyle çok aşık kalamıyorsunuz iki cinsiyet içinde sürekli aynı evde olduğun birine aşık kalmak imkansız fakat sadakatli olmak zorundasınız. Bu da eşinize saygı duymaktan gelen bir durum.

16 nisan 2024 22:07

4. yani evlilik "kurumu" denmesi boşuna değil, böyle kökleri dalları olan bir yapıyı şak diye bırakamıyorlar. onun yerine haysiyet yoksunu olarak hayatlarına devam ediyorlar.

16 nisan 2024 23:06

5. Aldatan birinin karsisindaki insana nasil saygisi olabilir? Aptal yerine koyuyor, bir suru yalan soyluyor, ortaya ciktiginda aldatilan kisi elinde oyle kocaman bir travmayla kalakaliyor. Sadece saygisizlik degil zalimlik ayni zamanda.

16 nisan 2024 23:15

6. Etik olmayan poligami zaten eşe saygısızlık anlamına geliyor. Etik poligamik ilişkilerde kişiler birbirlerinden başkalarından da etkilenebildiklerini kabul ederler ve kendileri için aldıkları kurallar dahilinde yaptıkları saygısızlık falan değildir.

Türkiye'de erkeğin hemen her türlüsü kadına saygı duymadığı için eşine de duymuyor haliyle, aldatması bunun sadece bir kısmı

16 nisan 2024 23:18

7. Madonna sendromu geliyor aklıma.

Ya bi de arkadaşlar cidden allah göstermesin kimseye de cidden bu tipleri kale alıp düşünmeyin ya. Düşünmek derken hoşlanmayı kast etmiyorum hani "bu ne ya böyle" bile demeyin şu haysiyetsizlere.

Bir keresinde ben ünideyken evli bir adam elinde alyansıyla yürümeye kalkmıştı da o zaman sinirlenmiştim. Şimdi sadece o evliliğe mahkum edilmiş(gizlinot: Kandırılarak) kadına üzülüyorum. Partneri varken başkasına yürüyen erkek dimdirekt maldır

16 nisan 2024 23:21

8. Benim de yaşım itibari ile etrafımda evli erkek çok ve hepsi yarın yokmuş gibi herkese yürüyorlar. Çoğunun ayrı kiralık evi, sevgilisi vs var.

İlk fark ettiğim bu bir fantezi. Yani evde kadın var, tatile gittiği-ev açtığı ayrı bir kadın var. Bazen 2 arkadaş metresleri ile birlikte tatile gidiyorlar. Kadın evde çocuk bakıyor. Padişahlarda olmayan hayat ve bunu fantezi olarak görmeleri.

İkinci fark ettiğim hiçbiri eşleri ile gerçekten severek aşık olarak evlenmemişler. Yeterli gördüyse, aile evlen torun diye ısrar ediyorsa, bir de aynaya bakıp gerçekleri görüyorsa kafasına uyan ile evleniyorlar. Ama aşık olmanın hissi, şehvet-tutku başka şeyler bunları da yaşamak istiyorlar. Ayrılıyorlar mı? Çoğunlukla hayır. Çünkü işin maddi boyutu var.

Bana yürüyen evli erkekleri ben çok pis bozarım. Aciz olduklarını, evliliklerinin boktanlıklarını yüzlerine vururum. Hemen böyle ağız büküp küstah bir tavır içinde ben eşimi seviyorum derler. O zaman neden yürüdün yavşak? Buna cevap yok.

Bunu okuyan metresler varsa onlara da tavsiyem erkek düşünemeyeceğiniz kadar iğrenç ve rol yeteneği üstün varlıklardır. Evli bir erkek sizinle ise siz olduğunuz için sizinle değil. Kadın olduğunuz için sizinle. Siz olmasanız başkası olurdu. Yeterki zevk alabilsin. Yani böyle mallıklar yapmayın.

16 nisan 2024 23:24

9. poligami değil aldatma oluyor bu. herkesin haberinin rızasının olduğu açık ilişki olsa zaten etik için bi sorun yok. bu dedikleriniz iğrenç aldatma

16 nisan 2024 23:29