anne olmak konusunda ben mi garip davranıyorum?

neredeyse iki senedir evliyim, evliliğimizin ilk günü eşim bir anda çocuk yapalım diye sordu, ben zaten uzun süredir sıcaktım bu fikre, istediğim için olur dedim. ilk denememizde de olmuş, onunla paylaştım çok mutlu aile herkes çok mutlu ama işler yolunda gitmedi düşük yaptım. sonra herkes kendim de dahil beni olsun yine denersiniz, olsun gençsiniz diye avuttu. bir süre geçsin işler yoluna girsin derken güzel bir evredeyiz çok güzel anlaşıyor, iyi de kazanıyoruz. ben birkaç gün önce artık ne düşünüyorsun gibisinden konuşmaya başladım. ama hayal kırıklığına uğradım tamamen, öncelikleri farklıymış şu anda, o zamanki isteğinin hata olduğunu şimdi en az bir iki sene düşünmediğini söyledi. tartıştık sonucunda. çevremdeki insanları kıskandığımı onlara bakarsam asla mutlu olamayacağımı söyledi. bunu hissederken kendimden nefret etsem de içimden çocuk sahibi olanlara imreniyorum. bunu normalleştirmiyorum, utanıyorum da buraya yazarken ancak beni böyle yakından tanıyan birinin bunu suçummuş gibi yüzüme vurması yaraladı, hayal kırıklığı yaraladı, artık yaklaşmışımdır diye düşünürken çocuk sahibi olma duygusuna bu kadar uzak olması yaraladı. ne yapacağımı, ne düşüneceğimi bilmiyorum. bu kadar derin bir ayrılığa hiç düşmemiştik, birimizin taviz vermesi gerekiyor ama bir şey satın almak gibi değil ki bu. lütfen hassasiyetimi anlayıp ona göre yorum yazın, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

1. Sizi ne dedi de sucladı ki süslü? Ustte yazdıklarinızda sizi suclayan bir sey göremedim hassas bir konu olduğu icin size öyle gelmis olabilir mi

6 ocak 13:23

2. Bir kez bir arkadaşımın ikinci bebeğine hamile olduğunu öğrendiğimde yüzüm düştü evde ikimiz beraberken. Bir de insanlar nasıl hemen hamile haberlerini paylaşabiliyolar sosyal medyada hiç mi korkmuyolar bir şey olursa diye demiştim. O geceki tartışmada ayıp be insanların mutluluklarına neden bu kadar takılıyosun dedi

6 ocak 13:27

3. Öncelikleri neymiş peki yat mı alacak yeni bir yatırım mı yapacak yoksa kafada bu evliliği mi bitirmiş bunları bilmeden yorum yapamayız. bir de şu var hiçbir erkek bir kadının anne olma isteğini asla anlayamaz. hele ki ilk gebeliğinde düşük yapmış bir kadınla asla empati kuramaz. Çocuk sahibi insanlara imrenmek suç fakan değil gayet normal bir istek orada kocan büyük saçmalamış.

6 ocak 13:30

4. suslu yaslariniz kac?

6 ocak 13:31

5. Bence insanları hiç karıştırmadan ben kendimi hazır hissediyorum ve istiyorum sen ne dersin diye sor. İstemiyorum derse de neden istemiyorsun her şeyimiz yolunda neyi bekliyoruz de. Erkekler korkuyor bence biraz. Ki zaten doğduktan sonra da ihale sana kalacak. Sanki çok çocuk bakıyorlarmış gibi bide hazır değilim tiriplerine girmeleri beni benden alıyor

6 ocak 13:32

6. son cevabını şimdi gördüm senin eşin direkt öküz. düşük yapmış karısının psikolojisini bilmeden verdiğin tepkiyi insanların mutluluğunu kıskanmak olarak görüp seni ayıplayan adamdan çocuğuna baba sana eş olmaz. Evliliğini bir gözden geçir derim.

6 ocak 13:34

7. 29 süslü. Öncelikleri yurt dışına çıkmak birlikte yazın, evde birkaç eksik var(masa kütüphane) onu almak. İkimiz de varlıklı ailelerden gelmedik beş sene sonrasını düşünüyor kreş diyor bana. Beş sene sonrasında her şeyin çok yolunda gideceğini ya da işimizi kaybetmeyeceğimizi bilemeyiz ki dedim. Bir çocuk dünyaya getirecekse  ilerde maddi kaygı olmasın istiyor, ben de öyle istiyorum tabi ki. Ama hem keyfi harcamalara girip (yurt dışı seyahati gibi) hem de onun kafasındaki o birikmişe ulaşmamız imkansız. Burda işte öncelikler kısmında ayrışıyoruz

6 ocak 13:37

8. Şu çocuk mevzusu olmasa her günüme şükrettiğim bir insan ona çok üzülüyorum ya. Ya ona sert bir tavır göstermem gerekiyor ya çocuk sahibi olmak gibi çok istediğim bir şeyden vaz geçmem

6 ocak 13:40

9. Yaşlarınız ideal aslında.

Ayıp be falan demesi asıl rezillik. Bir insanı annelik duygusundan utandırmaya çalışmak nedir yahu. Kimin mutluluğunu kıskanıp da çomak sokmuşsun? Kendi evladın olsun istemişsin. Salak adam.

6 ocak 13:51

10. Sadece sen bebeğini kaybetmedin ki o da kaybetti. Sen psikolojik olarak hazır olsan da o hazır olmayabilir

6 ocak 13:58