antidepresan alirken alkol kullanilmiyor mu?

doktorum bununla ilgili bisey demedi ama internette okudugum kadariyla onerilmiyormus. 1 haftadir citalopram kullaniyorum bu arada. yarin aksam secim sonuclarini izlerken kendime kokteyl hazirlamak istiyordum :( ilac tedavisi bitene kadar alkol alamayacak miyim simdi ben?

1. Cok uzdu bu beni su an :(

13 mayıs 2023 16:45

2. A1e yazdım yazdım sildim her ilaçta böyle bir durum yok nasıl öz guvenli konusuyorsa masallah mide koruyucu bile alsak alkol alamayacagız. Alkol bazı ilaçların etkisini artırırabilir ya da düşürebilir, yan etki yapabilir bu tamamen ilacın hammaddesine bağlıdır. Psikiyatrik ilaçlarla birlikte alkol kullanımı genelde tavsiye edilmez

13 mayıs 2023 16:50

3. sadece o gune mahsus cok alkol almak istiyorsaniz bir gun ilacinizi almayin ama ertesi gunu de saatini aksatmadan ilacinizi alin. ben kullandigim donemler alkol alacagim gunler boyle yapiyordum

13 mayıs 2023 17:33

4. Tesekkurler susluler. Tedavim muhtemelen uzun olacak o yuzden biraz uzuldum ama napalim saglik daha onemli :(

13 mayıs 2023 18:21

5. benim dr içebilirsin dediydi. kullanıyorum ben. çoook içersen black out olursun ama

13 mayıs 2023 23:46

6. Yani bence bugünü es geçin ama sonrası için de doktorunuza sorarsınız, uzun süre içemeyeceğim diye üzülmeyin.

14 mayıs 2023 15:22