aranızda deri yolma hastalığı geçirmiş olan var mı?

yaklaşık 2 haftadır yüzümü,kollarımı ve sırtımı yoluyorum. başta bir iki tane olan sivilceleri tekrar tekrar yolmakla başladı ve sonunda cildimi yolmaya dönüştü. adı deri yolma hastalığıymış. dermatolog ve psikiyatristim bu konuda hiç yardımcı olmadı. psikiyatrist değiştireceğim ama randevuma daha bir hafta var ve ben artık tanınmaz hale geldim. kendime kesinlikle hakim olamıyorum. bu süre içinde ne yapabilirim? sizlerden biri bunu yaşadıysa benimle nasıl atlattığınızı paylaşabilir misiniz?

1. ben deri yolma değil ancak saç koparma yaşadım bir süre, özellikle saçlarımın arasından istediğim kriterlere sahip saç tellerini bulup kökünden koparıyordum (evet kriterleri var o saçların :dd malesef). kafamda belli yerlerde açılmalar başlamıştı. dönüp baktığımda ağır depresif, belirsizliklerle dolu bir dönemimde; birden fazla büyük hayati değişim yaşadığımı görüyorum.

kafama taktığım şeyleri düşünmemeye çalışırsam daha az üzüleceğimi zannettim yıllarca. kendimi koruduğumu düşünürdüm, yaptığım en büyük hataymış. artık elim kafama gittikçe durup düşünüyorum; neyi sorun ediyorum, nedir beni üzen, zihnime ve dolayısıyla vücuduma zarar veren şey için değer mi gibi sorulara ciddi ciddi cevaplar veriyorum. içimi ferahlatınca bu alışkanlık da azalıyor. üstelik bu hareketim yeme bozukluğuma da iyi geldi, duygusal açlığımı farkettim ve onu yendim.

bizim bu tür saç, deri yolma gibi dürtü bozukluklarımız çözümlenmemiş sorunlarımız var oldukça geçmeyecek, bunun bilincindeyim artık ben. bazen sırf canım sıkıldığında, yapacak bi şey bulumadığımda dahi elimin yine aynı yere gittiğini farkındayım. mümkün olduğunca sorunlarımla yüzleşme ve kendimi meşgul tutma ile üstesinden geliyorum.

tüm bunların haricinde; dinlemeyi bilen, ilaca ek olarak aradığınız cevapları da verebilecek bir psikiyatrist tüm sorunlarınızı çözecektir. benim yaşadığım yerde böyle biri olmadığı ve saç yolmamın hayati derece sorun yaratmaması sebebiyle o dönem kendi çözümümü kendim araştırarak bulmuştum. o yüzden dilerim ki derdinize derman olacak doktoru bir an önce bulabilin. ama ondan önce de, doktorun derman olabilmesi için sizin derdinizi bilmeniz gerekiyor.

kafanıza taktığınız her ne ise, hiçbirimizin aklının alamayacağı kadar büyük bir dert olsa bile, sizden kıymetli değil <3

9 nisan 2019 11:39

2. Süslü bu tür rahatsızlıklarda eşik 6 ay ya da 6 haftaydi. Nekrofili de dahil. O yüzden ciddiye almamış olabilirler. Geçici bir şey olabilir.

9 nisan 2019 12:50

3. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim :) Psikoterapiye de başladım iki hafta önce şuan hala ilkokul çağına gelebilmiş değiliz psikoterapistimle. Düşünün travmalarım o kadar fazla küçüklüğümden beri. Şiddet en kötü olanı tabi tüm hayatımı kapsayan travmalardan. Umarım yakın zamanda atlatırım yoksa yüzüm tamamen bir yaradan ibaret olacak. Dermatologun verdiği iki kremi de sürüyorum da daha ilaç kurumadan yolmaya tekrar başlıyorum.

Nekrofili ile alakasını ben de anlayamadım. internetten araştırdım yine de bir bağlantı bulamadım dermatilomani (deri yolma hastalığı) ve nekrofili arasında.

9 nisan 2019 14:25

4. Süslü bir örnekti o. Alakası tabii ki yok. Doktorlarım ilgilenmedi demissiniz. Sadece 2 haftadır kendinizde bu belirtileri görüyorsunuz ve "deri yolma hastalığı" demissiniz. Oysa ciddi parafililer bile 6 aylık süreç ister teşhis için. Bu yüzden ciddiye almamış olabilirler demek istedim.

9 nisan 2019 14:30

5. Anladım süslüm kusura bakma bi an korktum sen öyle örnek verince noluyo bana diye :d valla teshisleri tedaviye baslamalari alti ayi bulursa yandik

9 nisan 2019 14:43