aranızda su orucunu deneyen oldu mu hiç?

süslüler 60da takılı kaldım, asla inemiyorum diyete az uymam ve az kalori almama rağmen günde 900 kalori alıyorum ve if yapıyorum. su orucu yapan var mı deneyimleriniz neler? temmuzda nikah var olmadı, nikaha az zaman kala yapacağım

1. Hızlı verilen kilolar hızlı alınır bu bir gerçek .ayrıca kaldıki su orucu fazla tehlikeli, en fazla 3 gün yapılacak bir şey zamanla vücudunuz enerji kaynağı bulamadığı için kaslardan öldürecek. yağ yerine spor aktivitenizi arttırın .herkesin kilo verirken takıldığı bir sayı var, birkaç hafta kaloriyi düşürüp sporu arttırın sonra tek tek iniyor rakamlar.

1 haziran 2020 21:41

2. 900 çok az değil mi vücudun kendini çalıştırması için de kaloriye ihtiyacınız var , büyük ihtimal çok az aldığınız için vücut çalışmıyor tam tersine azı da depolamaya çalışıyor yapmayın kafanıza göre 900 kalorili diyetler

1 haziran 2020 21:50

3. Anon2 boyum kısa olduğundan gunluk kalori ihtiyacım 1300-1400 civarı. zaten kalori acigi olusmam sart kilo vermem icin, yaptigim bir diyet yok. Sekerden ve hamur isinden uzak duruyorum ve günde 2 öğün ile if yapıyorum. Saglikli seyler tuketmeye calisiyorum, aburcubur zaten yok ama olmuyor kaldim burda

1 haziran 2020 21:55

4. Anonim1 diyecektim pardon

1 haziran 2020 21:55

5. ben 36 saatlik olarak yapıyorum. ilk 2 seferde inanılmaz derecede baş ağrısı yaşadım ama sonrakilerde hiç etkilenmedim. gerekli takviyeleri alıyorum. herhangi bir sağlık sorunum yok.

1 haziran 2020 22:08

6. A3 kilo verdiniz mi peki, youtubede bir suru video gordum. 10 gundur su orucu yapiyorum vs. Bunlar imkansizmi?

1 haziran 2020 23:37

7. evet kilo verdim. 80 kilodan 75'e düştüm zorlanmadan. daha öncesinde 2 ay haftada 3 gün spor ve diyetle ancak 2 kilo verebilmiştim. ara ara devam edip 70'e düşmek öncelikli hedefim. bana da başta hiçbir şey yememek çılgınlık gibi gelmişti ama detaylı araştırmamı yaptım ve az yemekten kesinlikle çok daha kolay hiçbir şey yememek çünkü acıkmıyorsunuz. az yediğinizde ise doymama hissi oluyor. ben doktor takibi olmadan ve ncov-19 döneminde en fazla aralıksız 3 gün yaparım. o da sodyum, magnezyum, potasyum ve kalsiyum takviyesi alarak. 3 günden fazlasını merak etsem de şu dönemde denemeyi gözüme kestiremiyorum. siz de isterseniz 36 saat ile başlayıp kendinizi deneyin. akşam yemeği sonrası başlayıp hafif bir kahvaltı ile orucu açmak rahat oluyor.

1 haziran 2020 23:47

8. Suslu uc gunde mi 5 kilo verdiniz?

2 haziran 2020 00:00

9. şimdi app'ten baktım, 5 kere 36 saatlik yapmışım. sonuncunun üzerinden 8 gün geçmiş. yani her 36 saatlik oruçta kalıcı olarak 1 kilo vermişim. yemek yenilen zamanları mangal, pizza, evde pide yapımı gibi değerlendirmesem daha çok verilirdi ama normalde de 2 öğün yediğim için kendimi zorlamadım hiç.

2 haziran 2020 00:08

10. bir de şöyle bir hatırlatma ekleyeyim; eğer 3 gün ve fazla süre yapacaksanız her 3 gün için 1 gün sıvı beslenmeniz gerekiyor. yani 3 gün su orucu+1 gün sıvı sonrası normal yemeye başlıyorsunuz ve yine 3 günden fazla düşünüyorsanız lavman yapmanız gerekiyor.

2 haziran 2020 00:11