arka kamera ile ayna arasındaki fark?

süslüler merhaba kafama çok taktığım bir konu var sizlerle paylaşmak istiyorum. öncelikle ben dış görünüşüme aşırı önem veren bir insanım, bu konuda bazı takıntılarım var. bir yerlerde okuduğum kadarıyla arka kameradaki görüntümüz insanların bizi gördüğü görüntüyle aynıymış. evet ayna görüntüyü ters gösteriyor ama arka kameradaki benle aynadaki aşırı farklı geliyor bana. şöyle bir düşününce yok diyorum bu kadar da fark olamaz aynadaki düz görüntüm bu kadar fark edemez diye düşünüyorum. sizce arka kamerada bu kadar farklı çıkmanın sebebi telefon kamerasının geniş açıyla çekmesinden dolayı olabilir mi? aynadaki yüzüm fotoğraftakilere göre çok daha küçük. ara sıra kendimi arka kamerayla çekiyorum nasıl görünüyorum diye ve bana çok çirkin geliyor ya. tanıdığım/tanımadığım insanlar güzel olduğumu belirtiyorlar ama kameradaki görüntü bana göre hiç de güzel değil. buna güzel demezler diye düşünüyorum kendi kendime.  bir türlü kabullenemiyorum o arka kameradan çekilen fotoğraftaki kişinin ben olduğumu. aşırı farklı görünüyor bana.  sizce arka kamera gerçeği yansıtıyor mu? bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum bu işin aslı nedir?

1. bu arada süslü kategorisini seçmişim alışkanlık olmuş, özür dilerim.

14 haziran 2019 20:26

2. anonim 2 en son vesikalık çektiğimde 2 yıl falan oldu profesyonel makineyle çektiler tabii de yüzüm yine geniş görünüyordu mesela. aynada bakınca normal oval yüz görüyorum ama fotoğraflarda yüzüm daha geniş görünüyor.

yani yanlış mı doğruyu mu yansıtıyor bilmiyorum ama gözlemlediğim böyle.

14 haziran 2019 20:31

3. anonim 2 peki mesela o fotoğraflardaki görüntünüzle aynadaki görünümünüz hakkında benim dediğim gibi aşırı bir fark var mı?

14 haziran 2019 20:31

4. çok sık görüştüğüm arkadaşlarım vardı üniversite döneminde. neredeyse sürekli fotoğraf çekiliyorduk arka kamera ile falan. iki arkadaşım da arka kameradaki görüntüleriyle aynı geliyordu bana. yani tıpatıp aynı mı öyle çok ayrıntılı incelemedim ama genel bir bakışta aynı geliyordu bana. çok tuhaf gerçekten :)

14 haziran 2019 20:37

5. %100 yanlış bilgi. Kamera terimleri ile ilgili bir fikrim yok bilgili süslüler beni de aydınlatsın ama lenslere göre yüzünüz farklı çıkıyor. Bunun hakkında bi video vardı bulursam yapıştiriim

14 haziran 2019 20:53

6. İnsan psikolojik olarak kendine baktığında kendini daha güzel görmeye yatkındır. Fakat fotoğrafta gerçekler konuşuyor maalesef. Aynada asla farkedemediğimiz kusurlar bu nedenle fotoğraflarda gözümüze batıyor.

15 haziran 2019 02:24