Süslüler çok çok önemli beş kredilik bir dersinizin bütünden önceki gece iki arkadaşınız aralarında anlaşıp arkadaş grubunda kavga etseler. Siz de bir saat arkadaşınızı arayıp dil döküp, arayı bulmayı çalışsanız ve en son telefonu kapatırken bile size şaka olduğu söylenmese, şaka olduğunu öğrendiğinizde ne tepki verirdiniz?
Siz çalışamayın diye özellikle mi yapıldığını düşündünüz süslü?
Arkadaşım bana bir sürü özür mesajı attı şakayı öğrenmemden sonra. İlk başta hiçbirine cevap vermedim. Çünkü şakalarına o kadar kızdım ki ağzımdan kötü bir söz çıkar. Kalbini kırmayayım dedi. En son “ çok özür dilerim. Düşüncesizlikti. Bunu bir saatlik ders molası olarak düşünsek” yazınca iyice sinirlendim. “Tek meselenin ders molası olduğunu mu düşünüyorsunuz? Ben bu şakaları en son ortaokulda yapıyordum. Asıl mesele ders çalışamamış olmam değil, sizin bu boş işlerinize tahammül edememem” dedim. Sonra olayın ertesi gün arkadaşım tahammül edememe kelimesine alındığını söyledi. Böyle ufak şeylerde bile tahammül edemiyorsam arkadaşlığımız pamuk ipliğine bağlıymış. Ben bo konuda objektif olmaya çalışıyorum ama yaptıkları şey hala çok çocukça geliyor. Objektif olamıyorum. Sizlerin fikrini merak ettim
3. Süslüm yok kesinlikle ben çalışamayım diye bir niyetleri yoktu. Çok da sevdiğim arkadaşlarım. Düşüncesizlik ve çocukluklarından yaptılar. Çok evleneceklerini düşünmüşler arkadaş grubumuzun tepkilerini görünce. Bu arada wp grubunda yaptıkları danışıklı kavga ise çok büyüktü. Hakaret falan ettiler birbirlerine. Ben de hemen aradım arayı yumuşatmak için
Essek sakasi yapmislar. Ben de konusmazdim gelip ozur dileyene kadar.
Ufak falan değil gayet mesele. Düzgün gün seçseler neyse diyebilirdim belki ama gayet ders çalışmanız gereken bir zamanda anlaşıp kurulmuş bir “şaka” olmuş. Artık ne kadar şakaysa tabii bu
O kadar kof bi durum ki. Şaka bari kaliteli olsaydı. Cidden aşırı sinir bozucu bir şey süslü, yerinizde olsam sinirim geçene kadar konuşmam arkadaşlarımla.
İşte arkadaşım da diyor ki asıl çocukluk böyle ufak meseleler için konuşmamakmış. Bunları düşündükçe boğulacak gibi oluyorum. Onlara göre benim tepkim çok ağır ve bu tepkiyi hiç beklememişler benden. Yani onlara göre olayı büyüten oldum ben
Özür diledikten sonra çok da uzatmanın alemi yok bence evet haklısınız gereksiz çocukça bi davranış. Ama bu dönemki arkadaşlıkların samimiyetinde ilişkiler ilerleyen yaşlarda kolay kurulmuyor :) konuşmayı kesmek değil de biraz mesafe iyi gelebilir size :)
Süslüm konuşmayı kesmedim zaten olayın ertesi akşamı konuşup hallettik. Hatta ben aradım onları sinirim geçince. Ama o an verdiğim tepkileri aşırı ve ağır bulmuşlar. Şu an aramız iyi gibi gözükse de bi gerginlik hissediyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. Sanırım tahammül edememe kelimesini kullanmama çok takıldı arkadasım. O yüzden olabilir bu gerginlik