arkadaş edinemiyorum ne yapmalıyım?

merhaba süslüler. ben yeni arkadaşlar edinemiyorum. mesela üniversitede bir kulübe girdim, insanlar sigara içmeye dışarı çıkıp sohbet edip arkadaş olurken ben sigara içmiyorum diye içerde durdum. bir yere gidildiğinde hep beraber gittim vs ama öyle arkadaş edinemedim bir türlü. başka bir yerde de aynı. yüzeysel herkesle bir merhaba merhaba ilişkim oluyor ama sonrasını getiremiyorum. sanırım insanları sıkacağımı düşünüyorum. yakın değiliz neden benimle buluşmak istesin, ne konuşucaz buluşursak vs vs düşünceler yüzünden insanlara yaklaşmaya çekiniyorum. böyle yapan insanların arkadaş olduklarını da gördüm, ama sanki insanlar benimle arkadaş olmak istemeyecek gibi geliyor. ne önerirsiniz?

1. siz kendinizi geri çekerseniz insanlar da size yaklaşmazlar arkadaş olmak için. kulüpler en güzel yerlerdir aslında üniversitede arkadaş edinmek için. sigara içmeseniz bile dışarı çıkıp sohbete katılabilirsiniz, hava almış olursunuz yani içeride durmanızı gerektiren bir durum yok. bireysel olarak insanlarla buluşmaya çekiniyorsanız 2-3 kişilik gruplar halinde görüşmeyi teklif edebilirsiniz. ya da bir yere toplu gidildiğinde ne yapıyordunuz? hazır herkes oradayken insanlarla sohbet edebilirsiniz. siz sessizce bir köşede oturuyorsanız insanlar karakterinizin bu olduğunu düşünüp üstelememiş olabilirler.

2 temmuz 2020 00:16

2. Kesin wp grubunuz vardır. Mesela 1 derse gitmeyin, gitmediğiniz günde birine mesaj yazın "bugün ne yaptınız, nasıldı" tarzı sorular sorun. Sonra muhabbet açılır hangi bölüm, daha önce x konusuyla ilgilendin mi, hoca çekiştirmece vs... derken iletişim kurmuş olursunuz. gittiğiniz günde de içten şekilde selamlaşın, aynı okuldasınız mesela işte okula ilişkin yüzeysel sorular sorun. Ortak noktalar bulup ordan yürüyün. Sonra arayı soğutmayın arada bir yoklayın sorular sorun, kafama takıldı bu böyle miydi falan diye bildiğiniz şeyleri bile sorun. Yavaş yavaş zaten bu insanlar hayatınıza dahil olmaya başlayacaktır.

2 temmuz 2020 00:16

3. a1 toplu bir yere gidildiğinde de ya genel sohbete katılıyordum ama kimseyle yakınlaşamıyordum ya da eh arkadaş olduğum bütün insanlarla genel şekilde konuşuyordum.

ikinize de çok teşekkür ederim süslüler, işin komik yanı aslında içe dönük biri de değilim. bilmiyorum ki neden böyle oluyor. dediğiniz gibi basit şekillerde günlük şeylerden sohbet açmayı deneyebilirim aslında, oradan yürür umarım

2 temmuz 2020 00:22

4. a4 haklısın gerçekten o sigaraya çıkıp yanlarında durmadığım günler için çok pişmanım. o dediğin ortadan kaybolup gelmeyi yapmadım hiç, ama üniversitede ilk senemde nedense insanların gelip benimle direkt arkadaş olacağına inanmıştım ve tek başıma oturup bekliyordum molalarda, kimse gelmedi tabi :) ikinci senemde çabaladım, bu sefer de kimse benimle takılmak istemez gibi geldi yine yapamadım. bu sene okullar açılırsa tekrar deniycem :)

2 temmuz 2020 00:26

5. ya a4, ben mesela dersler bölümdeki insanlar falan gerçekten umrumda olmadığı için baya umursamaz ve cool duruyorum, 2 yıldır falan uzaktan tanışıp yeni arkadaş olduğumuz biri kendi ağzıyla söyledi öyle göründüğümü. başkaları diyor sen zaten umursamazsın hiçbir şeyi falan. ama mesela kulüp ortamında çok mutlu olduğum için bunu dışarı yansıtıyorum sürekli, mesela buluşulacak akşam, yapacak işim olmadığı için erkenden gidiyorum hep çok hevesliyim sürekli gülümsüyorum falan bu da sanırım beni fazla şey gösteriyor. şey ne bilmiyorum ama hoşlanmıyorum bundan. ama çok mutlu olunca bir yerde de kendimi tutamıyorum işte

2 temmuz 2020 00:37

6. a5 eski olaylarla ilgili sordum ya, yeni arkadaş bulamıyorum bu dönemde tabi