avusturya ve almanya arasındaki farklar neler?

almanya’ya gidecekken avusturya’ya gitme ihtimalim çıktı. daha muhafazakar insanlar olduklarını duydum, ne kadar doğru bilmiyorum. yaşayan süslüler yorumlayabilirse süper olur.

1. hollandali her konu hakkında fikrin yok ama hep bir bilgiç tavırla cevap yazıyorsun komik duruyor. bildiğin yere o tavırla yazarsın da bilmiyorken bile öyle yazınca itici oluyor.

13 ekim 2020 22:50

2. Birinde yaşamış, Arkadaşı ise ikisinde yaşamış ve sıklıkla kendisine bahsetmiş biri olarak söyleyebilirim ki Avusturya daha ırkçı bir ülke. Almanya'da küçük yerlerde de var aynı sorun ama Avusturya genelindeki gibi bir durum söz konusu değil. Almanya'da Büyük şehirlerde ırkçılık az/az hissediliyorken Avusturya'da hatta Avusturya'ya sınırı olan Alman şehirlerinde dahi ırkçılık kendini belli ediyor. Ekonomik olarak da yaşamak istediğiniz şehirleri kıyaslamanız gerekir, Münih'te yaşamak ile Eisenstadt'ta yaşamak aynı olmaz elbette.

13 ekim 2020 23:09

3. Allah affetsin viyana cok boktan ve overrated bi sehir bence. Ayrica tutucu olduklari konusunda katılıyorum kendilerinden olmayan kimseyi sevmiyolar. Malesef bikac kotu olay yasadim viyanada belki bu kadar sevmememin sebebi de budur ama assla yardimci olmuyolar hicbir konuda. Aksine almanlar bence bi tık daha sıcaklar.

14 ekim 2020 00:12

4. saygısızmışsın da

14 ekim 2020 01:06

5. ikisinde de yasadim. bana gore viyana avrupa'nin en guzel sehridir

ki kac senedir dunyada hayat kalitesinin en yuksek sehir seciliyor. ayrica almanya'da berlin disinda viyana kadar international baska bir sehir de yok buyuk ihtimalle. irkci demissiniz, avrupa'da en az irkci ingiltere var ki o da irkci. geri kalani cok daha irkci. viyana'da bazi ilkokullarda avusturyali ogrenci yok diye haberlere cikiyordu. ozellikle rus ve dogu avrupali gocmen dolu. benim munih'de calisan arkadasim daha cok yabanci oldugundan viyana'ya gecmeye calisiyordu. avusturya'da yanilmiyorsam 14 ayin maasi aliniyor ve maas almanya'dan yuksek. bu nedenle avusturya'daki en kalabalik gocmen gruplarindan biri almanlar. almanya'da viyana kadar pahali tek yer munih sanirim. bence de almanlar daha arkadas canlisilar. avusturyalilar herkesden cok almanlari sevmez, onlari ev fiyatlarini yukseltmekle, is bulmayi zorlastirmakla ve almanya'daki hayat tarzini dayatmakla suclarlar. avusturya ab'de issizligin en az oldugu ulkeydi. almanya buyuk bir ulke. issizlik orani avusturya'dan cok daha fazlaydi.avusturya'nin tek bir sehri var. daha dogrusu kendi aralarinda boyle saka yapiyorlar. muhafazakar kismi o yonden dogru olabilir. almanya'nin da guneyi gayet muhafazakar.

14 ekim 2020 01:42

6. anonim 6, bayaa kopukte yasiyorsun herhalde. ben almanya'da okudum, kendim olmasa baskasinin irkciliga ugradigina her hafta sahit oluyordum. milletin size dokundurmalarini, hakaretlerini anlamiyorsunuz ve bir alman cevreniz yok sanirim. yoksa almanlar cok sever alttan alttan durduk yere asagilamayi, laf sokmayi. milli sporlari gibi bir sey. ayrica almanya kadar hocalarin ogrencilerini kendi egolarini tatmin etmek icin harcadigi bir yer gormedim. kocaman proflar ogrencilerle sidik yaristirir, milletin onunde asagilar. kac farkli ornekten bunun dogru oldugu biliyorum, sahit oldum. almanya turkseniz ikinci sinif insan kabul edildiginiz, her girdiginiz yeni ortamda durduk yere laf sokuldugunuz bir ulke. en iyi universitesinde okudum. cok harika insanlarla tanistim, calistim, ama dogru dogru kimse buralara gelip atmasin.

14 ekim 2020 01:49

7. anon 5 hangi bölümden mezunsunuz acaba?

14 ekim 2020 02:24

8. avusturya hakkında da almanya hakkında da genelde ortalama cevaplar pek olmuyor. Ya çok övülüyor yada yerin dibine sokuluyor. Sanırım kendim deneyimlemeden bilemeyeceğim ama avusturya hakkında almanyadan çok daha fazla kötü şeyler duydum. Bu biraz hevesimi kaçırıyor.

14 ekim 2020 02:30

9. Süslü viyana'da yaşıyorum ırkçılık görmedim ben, çalıştığım yer arkadaş ortamım full yabancı, yerlisi de var ancak yabancı daha çok, yani nasıl ırkçılık olabilir ki böyle bir ortamda, dışlanırsın ruh hastası konumuna düşersin ırkçılık yapsan. Sokakta metroda da rastlamadım yani arkamdan biri bir şey dedi yahut otobüste biri pis bakış attıysa da ben görmedim anlamadım, kimse gelip gözünü dikip hakaret ederek taciz etmiyor kimseyi yani. Açıkçası ırkçılıkla -ki karşılaşmadım bile- uğraşana dek Türkiye'deki habeşistan maymunu tipli sapıkların tacizleri lafları ve bakışlarıyla uğraşmak daha kötü olurdu.

Bir de viyana'nın overrates olduğunu düşünenlere hiç katılmıyorum, şehir ölü abiieeaa falan diyorlar hayır ölü değil, gece hayatı sonsuz ve dehşetengiz değil ama tabi ki var, sadece derya deniz değil. Ben pek ilgilenmediğim için umurumda değil açıkçası ayda bir falan.

14 ekim 2020 22:26